Gość: Aga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 11:15 Wiem, że orgazm nie jest warunkiem poczęcia dziecka ale czy ze względu na skurcze jest większe prawdopodobieństwo zajścia w ciążę ? Czy nie ma to zupełnie związku ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maretina Re: Orgazm a poczęcie dziecka 03.08.04, 11:28 nie jest warunkiem. musi byc tylko ejakulaja i gotowe jajeczko. inaczej kobiety,ktore zostaly zgwalcone nie zachozily w ciaze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaba1 Re: Orgazm a poczęcie dziecka IP: *.gdynia.mm.pl 03.08.04, 12:08 Ja kiedyś czytałam że ogazm pomaga, bo sperma w czasie niego jest "zasysana" do macicy. Nie zaszkodzi spróbować Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Orgazm a poczęcie dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 13:14 Przypuszczam, że właśnie tak jest i trochę mnie to martwi, bo u mnie z tymi orgazmami jest różnie. Odpowiedz Link Zgłoś
aniulekq Re: Orgazm a poczęcie dziecka 03.08.04, 15:02 Nie jest regułą, zeby mieć orgazm przy staraniach, przecież nie jesteśmy maszynami Najlepiej się wyluzować i w danej chwili nie myśleć, że robimy dzidziusia. A co do sasysania to też to gdzieś słyszałam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga lublin Re: Orgazm a poczęcie dziecka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.04, 17:27 ostatnio się dowiedziałam, że są kobiety , które właśnie podczas orgazmu mają skurcze macicy, które wyrzucają plemniki , nie pozwalając im dotrzeć do celu, tak mi powiedział lekarz i z tego wynika, ze raczej przy kłopotach z zaciążeniem, właśnie powinnyśmy być jak roboty ((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cetka Re: Orgazm a poczęcie dziecka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.08.04, 18:14 nie jest potrzebny. wiele kobiet zglwalconych zachodzi w ciaze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thmwag Re: Orgazm a poczęcie dziecka IP: *.eltur.com.pl 04.08.04, 08:03 No może i potrzebny nie jest, ale za to pożądany )) W końcu nie należy do zdarzeń nieprzyjemnych i pozwala połączyć przyjemne z pożytecznym. A ze swojego doświadczenia dodam, że właśnie wtedy gdy zamiast zamartwiać się i planować, wyluzowałam i miałam kompleksowe doznania własnie mi się udawało. Właściwie to chyba luz jest najwazniejszy, bo jak wytłumaczyć fakt że mimo dobrych parametrów plemniczków, zaobserwowanej owulacji, przytulnia na czas nic nie wychodziło, a udawało się właśnie naturalnie, bez stresów, planowania i z orgazmami na maksa ) Hasło dnia: orgazm mój przyjaciel Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
alicja201 Re: Orgazm a poczęcie dziecka 04.08.04, 08:20 Orgazm pomaga troszeczke - przede wszystkim dobre ukrwienie oraz pewne dobre (w tym przypadku) skurcze, niewątpliwie maja dobry wpływ na zapłodnienie. ala. Odpowiedz Link Zgłoś
misia100 Re: Orgazm a poczęcie dziecka 04.08.04, 08:32 Ala czy ty przypadkiem nie jesteś z Tarnowa ???? Orgazm to podstawa . Jak wy chcecie narodzic nowe zycie bez orgazmu , przecież my nie jesteśmy robotami. Nie róbcie dzieci tylko kochajcie się !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś