Dodaj do ulubionych

Brak śluzu płodnego :-(

27.03.02, 11:56
Ponieważ od roku mam problem z zajściem w ciażę, zaczelam baczniej obserwowac swoj organizm. Wydaje mi sie, ze jest u mnie owulacja(typowy wykres temperatury, pozytywny test owulacyjny)Jednak nie ma u mnie sluzu płodnego. W czasie dni płodnych jest jakiś śluz, ale znikome ilości i zdecydowanie niepłodny. Czy to może byc przyczyna trudnosci z zajsciem w ciaze? Jeśli tak, to co można z tym zrobic?(ccczym moze byc spowodowany brak plodnego sluzu) Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • Gość: Iwona26 Re: Brak śluzu płodnego :-( IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 28.03.02, 12:47
      Z tym sluzem to jest dziwnie. ja też obserwuję go u siebie nie za dużo, ale
      lekarka zawsze rozwiewa moje wątpliwosci i mówi, że jest, ale trochę
      głębiej smile) To prawda, że mała ilość śluzu może utrudniać zajście w ciążę. są
      na to leki (jakie nie wiem) można też radzić sobie domowymi sposobami. Przede
      wszystkim łykać olej z wiesiołka - do kupienia w aptekach, pić syrop na kaszel
      Robitussin, ale ten wykrztuśny, bo są dwa rodzaje. Działa, bo sprawdzałam.
      • Gość: Malina Re: Brak śluzu płodnego :-( IP: 157.25.86.* 28.03.02, 13:07
        A ja, gdzies tak od 10-tego dnia cyklu mam tyle sluzu, ze czasami mam wrazenie
        jak bym miala miesiaczke. Niestety praca mojego organizmu idzie co miesiac na
        marne, bo plywaczki mezulka sa za slabe. Tak bym chciala, zeby przebil sie
        wreszcie jakis zuch. Malina

PS. Haniu3, a skad wiesz, ze Twoj sluz jest nieplodny?
        • Gość: Hanka3 Re: Brak śluzu płodnego :-( IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.03.02, 16:34
          Przeczytałam nieco p tym na stronach free.med.pl/wrochna/mw.htm
          Wynika ma jednoznacznie, że jest mam tylko sluz niepłodny, a w dodatku b.mało.(prawie wcale,nawet gdy sprawdzałam"głębiej")Pani doktor z forum "Zdrowie kobiety", gdzie też zadałam to pytanie własnie odpowiedziała mi , że to może byc za mało estrogenów. Tak wiec muszę iśc do lekarza. Wypróbuję też olej z wiesiolka (OEPAROL),własnie kupiłam. Czy wiecie,od kiedy trzeba go brac, od pierwszego dnia cyklu?
          Dziękuje Wam bardzo , Dziewczyny, i serdecznie pozdrawiam!
          • Gość: andzia Re: Brak śluzu płodnego :-( IP: *.abo.wanadoo.fr 28.03.02, 18:57
            Gość portalu: Hanka3 napisał(a):

> Przeczytałam nieco p tym na stronach free.med.pl/wrochna/mw.htm
            > Wynika ma jednoznacznie, że jest mam tylko sluz niepłodny, a w dodatku b.mało.(
            > prawie wcale,nawet gdy sprawdzałam"głębiej")Pani doktor z forum "Zdrowie kobiet
            > y", gdzie też zadałam to pytanie własnie odpowiedziała mi , że to może byc za m
            > ało estrogenów. Tak wiec muszę iśc do lekarza. Wypróbuję też olej z wiesiolka (
            > OEPAROL),własnie kupiłam. Czy wiecie,od kiedy trzeba go brac, od pierwszego dni
            > a cyklu?
            > Dziękuje Wam bardzo , Dziewczyny, i serdecznie pozdrawiam!

Hanko, powinnas odwiedzic dobrego ginekologa-endokrynologa.
            I zrobic szereg badan krwi w jednym cyklu. U mnie zaburzenie
            hormonalne powoduje to samo. Ale kazdy organizm jest inny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka