Dodaj do ulubionych

niepłodność wtórna?

18.12.13, 09:37
witajcie dziewczyny,
pisze do was po roku staran...mam 40tkę i 3 wspaniałe dziewczyny(najmłodsza 2 latka). Po ostatnim porodzie postanowiliśmy z mężem, ze nasza rodzina jest już dość liczna, więc założyłam sobie mirenę. po kilku dalszych miesiącach postanowiliśmy, ze oboje chcieliśmy mieć duże rodziny i może jeszcze raz spróbujemy. Dodam, ze poprzednie ciąże były bezproblemowe, a zajśc udawało się "przy okazji", bez szczególnych starań.
No i od roku nie mogę zajścw ciąże=ę. Robiłam badania - AMH mam baardzo niskie, na poziomie 0,24, hormony tarczcy troszkę za wysokie - tsh 2,6, reszta w 100% ok. Brałam Euthyrox 25, teraz podwyższył mi lekarz dawkę do 33,5 bo tsh nie spadało. Oczywiście Clostilbegyt od 3-8dc 1 tabl(wcześniej 0,5). Pęcherzyki rosną do właściwych rozmiarów - 2,7 mm, 2,8 mm itp, po 1, 2 w cyklu. sprawdzaliśmy raz po owulacji - był płyn, więc owulacja też była. próbujemy w okolicach owulacji - czyli przed pęknięciem pęcherzyków i po, no i cały czas nic. Mąż o badaniu nasienia nie chce słyszeć, powiedział, że jak trzeba coś brać to on chętnie poświęci sie i weźmie, ale bez badań.
macie jakieś przemyślenia? bo sama nie wiem, czy jest sens mieć nadzieję, czy nie...dodam, ze lekarz nieiwele wyjaśnia, więc jak możecie, to piszcie swoje uwagi, chętnie poczytam i pouczę się czegoś.
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka