Dodaj do ulubionych

Pilnie!! Inseminacja

01.09.04, 13:01
Proszę wszystkich o podanie gabinetów w Warszawie,gdzie można bez problemu
wykonać zabieg inseminacji.Przestrzegam wszystkie panie przed wizytą u dr
Walczaka, kóry jest potwornym oszustem i żeruje na nieszczęściu kobiet w
podobnej sytuacji, jak ja.
Jestem po alloimmunizacji u prof.Tchórzewskiego i zabieg ten jest moją jedyną
szansą
Obserwuj wątek
    • angieblue26 Re: Pilnie!! Inseminacja 01.09.04, 13:02
      Czy probowalas w Novum ? Mam do nich 100% zaufanie.
      • asiek15 Re: Pilnie!! Inseminacja 01.09.04, 13:45
        W Novum ustalono przyczynę moich problemów.Problem tylko taki,że to ja doszłam
        do wniosku,że mimo rewelacyjnych badań hormonalnych rezultatu nie ma.Wykonałam
        test Frigerga i wszystko było jasne-przeciwciała plemnikowe-6 krotnie
        przekroczona norma.
        Potem leczenie w Łodzi,alloimmunizacja i nadal nic.
        Nie mam męża, tylko przyjaciela,a w takich przypadkach nie jest proste
        doprowadzić do takiego zabiegu.Wszędzie potrzebny jest mąż, a inny mężczyzna
        nie jest brany pod uwagę*z wyjątkim oczywiście anonimowego dawcy.Chcę uniknąć
        takiej sytuacji

Pozdrawiam
        Aśka
    • Gość: agakra Re: Pilnie!! Inseminacja IP: *.chello.pl 01.09.04, 13:03
      generalnie, to wszystkie prywatne kliniki, novum, invikt, itp.
      i w niektorych szpitalach państwowych. Wrzuć w wyszukiwarke haslo inseminacje,
      to znajdziesz.
      • asiek15 Re: Pilnie!! Inseminacja 01.09.04, 13:46
        Dzięki za info, ale chciałabym uniknąć szpitali,klinik i wykonać to w gabinecie.
        Jeśli znajdziesz dla manie taką informację będę Ci ogromnie wdzięczna
    • Gość: melena2 Re: Pilnie!! Inseminacja IP: *.mos.gov.pl 01.09.04, 13:08
      I jeszcze INVIMED
      • gg24 Re: Pilnie!! Inseminacja 01.09.04, 13:16
        Dlaczego inseminacja jest Twoją jedyną szansą? Pytam, bo też byłam szczepiona u
        Tchórzewskiego. Co do inseminacji to niestety mogę zarekomendować tylko kliniki
        w Łodzi.
        • asiek15 Re: Pilnie!! Inseminacja 01.09.04, 13:39
          Przyczyną alloimmunizacji była obecność przeciwciał antyplemnikowych-ich poziom
          był przekroczony 6-krotnie.Mój mężczyzna nie ma też rewelacyjnych wyników, w
          tej chwili trudno ustalić,po czyjej stronie leży wina.Najgorsze w tym wszystkim
          jest to,że przez jakiś okres czasu współczują nam, rozumieją i cierpią razem z
          nami, a potem pocieszają się u innej...Dlatego ważny jest czas.
          Jak dawno byłaś szczepiona? Opinie na ten temat są naprawdę różne.Znam
          osob,którym szybko się udało, znam też inne,które mimo upływu czasu, dobrych
          wyników nadal czekają i nic.

Pozdrawiam
          Aśka
          • gg24 Re: Pilnie!! Inseminacja 01.09.04, 14:22
            Byłam szczepiona ostani raz w czerwcu. Też mam przeciwciała (m.in. ANA). To
            dopiero mój 2 cykl starań po szczepieniach. Wiem, że zdania na temat szczepień
            są podzielone, ale ja mam nadzieję, że u mnie poskutkują. Na razie próbuję
            naturalnie mimo, że mam tzw. wrogi śluz. Prof. powiedział, że to od przeciwciał
            antyplemnikowych. Nie miałam na nie badań, bo przyjął to za pewnik.
            • asiek15 Re: Pilnie!! Inseminacja 01.09.04, 14:32
              Ja miałam wykonane takie badania, z krwi-test Friberga,oraz ze śluzu-test
              postcoidalny.Wątpliwości nie było żadnych,obydwa były pozytyne, przy czym
              żywotność plemników nie przekraczła dwóch godzin po stosunku.Sama więc
              rozumiesz,że zapłodnienie było niemożliwe.
              Prof.Tchórzewski cały czas podkreślał,że daje 82% szans wśród swoich pacjentek
              w ciągu 12 miesięcy od zakończenia leczenia.Tylko pytanie,które do tej grupy
              będą należeć.Ja zakończyłam leczenie na początku maja.Upływają kolejne miesiące
              i nadal czekam.Moja cierpliwość już się kończy, mojego mężczyzny już się
              skończyła.Przeraża mnie to,co będzie poźniej,jęśli sie nie uda.Znasz rozpacz,po
              kolejnym nieudanym cyklu.Cały czas wydaje się,że tym razem wyszło..i poźniej
              niestety..
              Może masz jakieś informacje o kobietach w podobnej sytuacji-po
              alloimmunizacji.Jak to było dalej w ich przypadku?
              • gg24 Re: Pilnie!! Inseminacja 01.09.04, 15:13
                Niestety nie znam osobiście nikogo komu udało się po szczepieniach, ale
                czytałam sporo szczęśliwych historii na forum bociana. Z mojego doswiadczenia
                mogę dodać, że miałam 5 inseminacji przed szczepieniami i żadna nie była udana.
                A nasze podstawowe badania były ok. Ja jużnie wierzę w skuteczność inseminacji.
                Chyba podejdziemy do in vitro.
                Współczuję Ci bardzo, ale pośpiech chyba nie jest wskazany, ponieważ to rodzi
                stres i napięcie, a ja wierzę, że to też utrudnia zajście w ciążę.
                • gg24 Re: Pilnie!! Inseminacja 01.09.04, 15:18
                  I jeszcze jedno, czy prof. zlecił Ci doszczepianie co 1/2 roku. Mnie mówił, że
                  to konieczne, ponieważ skuteczność szczepień osłabia się z czasem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka