Dodaj do ulubionych

pierwsza inseminacja

IP: *.zicom.pl / *.zicom.pl 07.09.04, 12:13
Jutro wybieram sie na pierwsza ins. Dziwnie sie czuje i troche obawiam jak to
zniose i jak to bedzie przebiegac. Napiszcie mi prosze czy sie cos czuje, czy
jest to nieprzyjemne i ile bede tam lezec z nogami w gorze. Serdecznie Was
wszystkie pozdrawiam. Zyczcie mi powodzenia.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kamilla Re: pierwsza inseminacja IP: 217.153.54.* 07.09.04, 12:23
      nie jest źle. Mnie tylko ukłuło,poza tym bezboleśnie.Insem trwa kilka
      minut,potem leżałam 15 min z nogami do góry.Długo trwa tylko przygotowanie
      nasienia. Powodzenia!Ja niestety jestem po trzech, nieudanych.
    • Gość: marzenalep Re: pierwsza inseminacja IP: *.brm.gov.pl 07.09.04, 12:26
      witam, mam takie pytanie dotyczące inseminacji. Mój gin ostatnio na wizycie
      powiedział, ze chyba będziemy musieli spróbowac inseminacji, nie pytałam go o
      szczegóły ale interesuje mnie jedno, ile taki zabieg moze kosztować? Jeśli
      chodzi o chęć posiadania dzidziusia to jesteśmy z mężem zdecydowani w 100 % ale
      nie wiemy jak to wyglada ze strony finansowej.
      Dzieki za odpowiedzi, sorry że podpiełam się pod twój wątek ale w ten sposób
      mozna zyskać równocześnie więcej informacji.
      Trzymam za ciebie kciuki, powodzenia, daj znać po wszystkim jak było.
      Pozdrawiam MŁ
      • Gość: zefra Re: pierwsza inseminacja IP: *.zicom.pl / *.zicom.pl 07.09.04, 12:31
        trudno oszacowac z dokladnoscia wszystkie koszty. Sam zabieg kosztuje 850 zl. w
        moim przypadku suma urosla do ok 1400 zl poniewaz biore dosc drogie leki
        stymulujace. Pozdrawiam.
        • Gość: Lidiaa Re: pierwsza inseminacja IP: *.mcnet.pl / *.mcnet.pl 07.09.04, 12:40
          KOszt w nOvum to 650-750 PLN (zależy od tego jak nasienie bedzie preparowane)
          plus leki do stymulacji (w moim przypadku było to clo - za ok. 10 PLN) plus
          wizyty z usg w trakcie stymulacji.
          Niczego się nie bój ! IUI w ogóle nie boli - jedyne co jest nieprzyjemne to
          wkładanie zwykłego wziernika - ale to mamy na każdej wizycie u ginekologa !
          Gdzie się leczysz ?
          • Gość: zefra Re: pierwsza inseminacja IP: *.zicom.pl / *.zicom.pl 07.09.04, 12:50
            lecze sie w Novomedice w Myslowicach. Nie nastawiam sie na to ze sie uda gdyz
            nie mialam jeszcze ani laparo ani hsg. Szkoda tylko ze tyle pieniedzy to
            kosztuje a mam takie male szanse. Ale jestem dobrej mysli.
        • pini1 Re: pierwsza inseminacja 07.09.04, 12:42
          Hej, 850 to chyba w jakiejś prywatnej klinice, bo czytałam na bocianie, że dziewczyny teraz płacą po 200,- więc sama się zdziwiłam dlaczego ja już dwa lata temu zapłaciłam 300,- ?
          Pozdrawiam.
    • pini1 Re: pierwsza inseminacja 07.09.04, 12:39
      Inseminacja to pestka. Wiadomo, że do przyjemności nie należy - jak wszystko w gabinetach gin. Ja miałam dwa lata temu (bez powodzenia) więc trochę nie pamiętam jak to było czasowo, ale jakoś tak wszystko przebiegło szybko i zupełnie bezboleśnie. Leżałam z nogami w górze 10 min. Gorsze są natomiast sprawy związane ze stymulacją, bo na to, to już każda reaguje inaczej a także zależy od leków podanych do stymulacji. Jeśli chodzi o koszt to płaciłam 300,- w AM Białystok - sam zabieg, bo kosztów leków do stymulacji nie pamiętam. Cholercia, co z tą pamięcią. Chyba się starzeję. Ale ogólnie nie ma się co obawiać. Wszystko będzie ok.
      Pozdrawiam i życzę powodzenia.
    • Gość: Ksenia Re: pierwsza inseminacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.04, 13:21
      Witam. Ja niedawno miałam robioną inseminację, i rzeczywiście jest tak jak
      dziewczyny piszą - nic nie boli, tylko założenie wziernika jest nieprzyjemne.
      Ja za inseminację nie płaciłam, mój lekarz u którego się leczę prywatnie
      pracuje (oprócz praktyki prywatnej) w szpitalu i na inseninację zostałam
      przyjęta do szpitala w ramach ubezpieczenia zdrowotnego, bo ten zabieg jest
      refundowany z NFZ, tylko trzeba pogadać wczećniej z lekarzem. Na koniec dodam
      że była to moja pierwsza inseminacja i wierzę że ostatnia, ponieważ trzy dni
      temu (niedziela) zrobiłam test i wyszły dwie kreski. Mam dwie kreski, jestem w
      ciąży, jestem szczęśliwa i życzę wszystkim dziewczynom z forum tego samego.
      Pozdrawiam Ksenia.
      • Gość: zefra Re: pierwsza inseminacja IP: *.zicom.pl / *.zicom.pl 07.09.04, 13:30
        ciesze sie razem z Toba i serdecznie Ci gratuluje. Mam nadzieje ze u mnie to
        tez bedzie pierwsza i ostatnia. Pozdrawiam.
      • asiaku Re: pierwsza inseminacja 07.09.04, 14:23
        Cześć Kseniu!
        Kilka dni temu wymieniałyśmy posty na innym wątku. Czekałaś wtedy na wynik
        zabiegu. Szczerze mówiąc nie wierzyłam, że inseminacja może się udać za
        pierwszym razem. A jednak Tobie się udało!!!
        Bardzo się cieszę!
        Podniosłaś mnie na duchu. Ja podchodzę do inseminacji w tym cyklu też po raz
        pierwszy. Dziś mam 1dcsmile Chciałabym przejść przez to tak jak Ty...
        Pozdrawiam Was serdecznie, Ciebie i Fasolkęsmile)
        Asia
    • pini1 Re: pierwsza inseminacja 07.09.04, 16:48
      Hej dziewczyny, w jakim jesteście wieku? Jeśli to zbyt osobiste pytanie - to po prostu nie odpowiadajcie! Pytam, bo jakoś sceptycznie podchodzę do zabiegu inseminacji (kto wie: może właśnie dlatego mi się nie udało).
    • Gość: zefra Re: pierwsza inseminacja IP: *.zicom.pl / *.zicom.pl 09.09.04, 11:27
      jestem juz po inseminacji. Wszystko przebieglo sprawnie i szybko i bez zadnego
      bolu. Obawiam sie jednak jednej rzeczy otoz dzisiaj rano dostalam strasznych
      boli macicy i lewego jajnika. Nie wiem co o tym myslec. Czy ktoras z Was czula
      podobny bol po inseminacji? Zastanawiem sie co zrobic czy jechac do lekarza i
      zrobic usg czy moze dac sobie spokoj i poczekac az przejdzie samo? czekam na
      odpowiedz. Pozdrawiam. Zefra.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka