alfa73 08.04.02, 13:09 Czy Duphaston to rzeczywiście dobry lek na podtrzymanie zagrożonej ciąży? Na jakiej zasadzie działa? Ja biorę go 2 razy dziennie. Czy to wystarczy? wiele dziewczyn bierze lek o nazwie no-spa. Co to za lek? Czy jest na receptę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kasia Re: Duphaston IP: *.wloclawek.sdi.tpnet.pl 16.04.02, 16:35 Dufaston to jest bardzo dobry lek.O wiele lepszy niż Turinal, który przepisują w szpitalu.Ja osobiście brałam Dufaston 2 razy dziennie,rano i wieczorem.Lekarz zapewniał mnie,że to podtrzyma ciążę.I miał rację.Brałam go do 16 tyg. ciąży.Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Duphaston IP: 212.191.8.* 18.04.02, 08:23 Myśmy też brali Duphaston jest OK. Ale z no-spą uważaj - jest co prawda lepszy dla dzidziusia niż skurcze (na które działa) ale trzeba uważać i brać tylko gdy uznasz, że boli juz bardzo. Myśmy go również brali ale tylko gdy uznaliśmy to za konieczne wcześniej małżonka po prostu się kładła i odpoczywała - ból się zmniejszał ale nie ustępował.Po prostu chcieliśmy ograniczyć przyjmowanie leków do minimum. Nam się udało, i nasza pociecha przyjdzie na świat w wakacje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś