Dodaj do ulubionych

powolny przyrost beta hcg

12.01.15, 14:40
Witajcie dziewczyny,
Jestem w 14 dpt dorodnej blastocysty. Niby się udało, ale beta hcg przyrasta powoli. Za powoli chyba.
9 dpt- 108
11 dpt- 176
14 dpt- 320

Przyrosty chyba są za małe... Czy u kogoś podobna historia skończyła się dobrze czy już się żegnać z tą ciążą?
pozdrawiam...
Obserwuj wątek
    • rkkrakow Re: powolny przyrost beta hcg 12.01.15, 15:26
      jesli mam byc zupelnie szczera, to rzeczywiscie przyrasta troche ponizej normy, ale to jeszcze sie moze zmienic, na razie badz dobrej mysli, cos sie dzieje, to juz pierwszy dobry znak, najwzniejsze dni jeszcze przed Toba
    • monruper Re: powolny przyrost beta hcg 12.01.15, 15:39
      68.13 % masz przyrostu
      następny 83.48 %

"Uważa się, że we wczesnej ciąży stężenie beta hCG powinno wzrastać nie mniej niż o 66% w ciągu 48 godzin, o 114% w ciągu 72 godzin i o 175% w ciągu 96 godzin. Po szóstym tygodniu ciąży prawidłowa szybkość narastania poziomu beta hCG ulega zwolnieniu. "

Co na to Twój lekarz?
      • ko_ma1 Re: powolny przyrost beta hcg 12.01.15, 23:26
        Lekarz mówi że za mało,ale żeby jeszcze powtórzyć pojutrze
        Myślę, że badanie w środę będzie roztrzygające...
    • pederastwa Re: powolny przyrost beta hcg 12.01.15, 19:31
      Przyrost faktycznie dość wolny i poziomy HCG od początku niskie.
      Był niedawno wątek na temat dobrze rokujących poziomow HCG.
      forum.gazeta.pl/forum/w,191,156102796,156102796,Poziom_HCG_a_dalszy_przebieg_ciazy.html

Z drugiej strony różne historie się zdarzają, sporadycznie zdarza się, żę po kiepskich przyrostach ciąża rozwija się prawidłowo.
      • ko_ma1 Re: powolny przyrost beta hcg 12.01.15, 23:25
        Przy pierwszym dziecku poziom bety miałam podobny, ale jednak wzrosty były większe... No nic, zobaczymy co będzie uncertain
      • ko_ma1 Re: powolny przyrost beta hcg 12.01.15, 23:42
        PS. Dzięki za podlinkowanie. Czytałam te wyniki, bardzo ciekawe
        Według nich mieszczę się w grupie, w której 73% kobiet ma szanse na zdrową ciążę
        I mało i dużo...
        • kalina_lin Re: powolny przyrost beta hcg 15.01.15, 19:48
          I co? Wiesz coś więcej?
          • ko_ma1 Re: powolny przyrost beta hcg 18.01.15, 09:32
            Na razie czekam... Zaczely sie prawidlowe przyrosty. 320, dwa dni pozniej 650, dwa dni pozniej 1240. Zobaczymy smile
            Za 5 dni ide do gina na podgladanie
            • kalina_lin Re: powolny przyrost beta hcg 18.01.15, 13:09
              To trzymam kciuki. Poziomy faktycznie niezbyt wysokie, ale póki jest w miarę prawidłowy przyrost, jest nadzieja.
              • rkkrakow Re: powolny przyrost beta hcg 18.01.15, 18:05
                nie no jest coraz lepiej! czekamy na wyniki USG!!
                • ko_ma1 Re: powolny przyrost beta hcg 18.01.15, 21:55
                  Dzięki dziewczyny smile
                  Jest adrenalina... Jest stresik
                  W piątek to będzie już 7 tydzień (6t2d) więc to usg bedzie rozstrzygające...

Do tego jestem przestymulowana, obwód brzucha jak w 5 miesiącu ciąży, jajnki po 9 cm, płyn... Chodzę normalnie w spodniach ciążowych (!). Jest to mocno krępujące bo nie chcę pytań o to czy jestem w ciąży... Bo niby co mam odpowiedzieć? Że tak trochę, ale ten brzuch to nie od tego? Duży dyskomfort na tym etapie niepewnej ciąży... uncertain
                  • rkkrakow Re: powolny przyrost beta hcg 18.01.15, 22:07
                    nie martw sie brzuchem, ja mialam i mam podobnie (tylko trcohe mi spadl tak naprawde bo jajniki ostatnio byly 10x7 cm mimo ze teoretycznie hiperstymulacji nie mialam, ale jak sie okazalo zamiast malec to u mnie akurat jeszcze rosna od transferu:/) i wlasciwie w nic sie nie mieszcze oprocz spodni, ktore byly na mnie za duze i duzych tunik bo tak to mi ten brzuch zaraz widac). Wszedzie mowilam ze mam klopoty z watroba i przez to mam wzdecia itd (z tymi wzdeciami to byla akurat dodatkowo czysta prawda) i stad nie pije kawy czy lykam w pracy jakies tabletki i mialam te krotkie zwolnienia lekarskie na pare dni (bo dodatkowe badania). teraz jestem na zwolnieniu 2-tyg (wlasnie lekarz kazal mi lezec przez te jajniki) i chyba u mnie w pracy mysla ze mam raka watroby ostacznie bo normalnie dzwonili dowiedziec sie o moj stan zdrowia jakbym byla jedna noga w grobie...czyli moim zdaniem jest to dosc przekonywujaca bajeczka i to do tego po punkcjach czesciowo zgodna z prawda - mozesz uzycwink
                    • ko_ma1 Re: powolny przyrost beta hcg 18.01.15, 22:37
                      Ha! Dobry tekst smile
                      Ja sie obawiam pytan takich blizszych znajomych (ale nie najblizszych)... Trudno mi bedzie powiedziec ze nie ma ciazy, a potem (oby!) okaze sie np ze jest...
                      No nic, jakos się z tym uporam wink dzieki za pomysł smile
                      • iwonaaa1 Re: powolny przyrost beta hcg 22.01.15, 18:28
                        Czytam z wielką troską bo moje przyrosty fatalne i od tygodnia zamiast się cieszyć ciążą to widzę już grób . Jestem zrozpaczona i załamana- ale czytając Twoją opowieść wierzę że moja beta też podskoczy jednak ja już więcej na badanie nie pójdę
                        • iwonaaa1 Re: powolny przyrost beta hcg 22.01.15, 18:30
                          Proszę daj znać ko_ma1 co u Ciebie ja wierzę że będzie u nas dobrze. Moje bety co 4 dni o jakieś 80% się powiększały...
                          • ko_ma1 Re: powolny przyrost beta hcg 23.01.15, 20:07
                            U nas dobre wieści. Betę przesałam mierzyć tydzień temu, jak miała ponad 1200 i przez tydzien przyrastała prawidlowo.
                            Jestem dziś po usg. Jest pęcherzyk ciążowy, jest widoczny zarodek i bije mu serce smile
                            Iwonaaaa trzymam za Ciebie kciuki!

Polecam też do poczytania www.betabase.info
                            To jest baza danych wynikow bety tysiecy kobiet, przyrostow itd. Można sobie porownac. Ja widzialam, że jestem w 5-10% kobiet, ktorym beta tak a nie inaczej przyrasta, a ktorym ciąża sie udała. To dawała niewielką pociechę...
                            • kalina_lin Re: powolny przyrost beta hcg 23.01.15, 21:35
                              Wow, super. Czy lekarz zmierzył tempo bicia serduszka?
                              • rkkrakow Re: powolny przyrost beta hcg 23.01.15, 21:39
                                ko_ma, co za fantystyczne wiesci!!!smilesmile strasznie sie ciesze!!! Gratulacjesmile damy rade dokonczyc te ciaze we dwie!smile a teraz lec na narty odpoczywac i cieszyc sie maluchemsmilesmile
                                • ko_ma1 Re: powolny przyrost beta hcg 23.01.15, 22:03
                                  dzieki dziewczyny smile smile
                                  się wzruszyłam jak zobaczyłam tę pikającą kropeczkę smile

kalina, na razie nie zmierzył tętna, za mały maluch. Wracam za 2 tygodnie na porządniejsze pomiary

rkkrakow, też się cieszę, obyśmy pięknie dotrwały do końca smile na kiedy masz termin?
                                  • rkkrakow Re: powolny przyrost beta hcg 24.01.15, 12:21
                                    oj tak, informacja ze jest serduszko i bije jest bardzo wzruszajacasmilesmile maz z tego wzruszenia to az wielki bukiet roz zakupil i przytaszczyl do domusmile termin w teorii 8 wrzesnia, ale cos juz czuje ze bedzie sierpien, ciekawe czy sie sprawdziwink

rkkrakow
                                  • kalina_lin Re: powolny przyrost beta hcg 25.01.15, 20:07
                                    Szkoda, że nie zmierzył, bo to ważna infomacja na temat kondycji zarodka i prognoza na przyszłość. Ale wielu lekarzy na tym pierwszykm usg nie mierzy tętna, chyba to zależy od sprzętu. U mnie w pierwszej ciąży przy malutkim 3,5 mm zarodku było tętno 120 (to był 25 dzień po transferze 3 dniowego zarodka, więc też bardzo wcześnie).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka