Dodaj do ulubionych

martini nie powinnaś tu wchodzić,burzysz spokój!!!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.04, 21:24
kiedy się nie wypowiadasz martini jest wszystko ok, kiedy tu zaglądasz
próbujesz wprowadzać niezdrową atmosferę, która nie służy niczemu dobremu,
tylko wywołuje niepotrzebne konflikty. Ja proponuję nie odpisywać na posty
martini, ominać z honorem i pisać dalej, wtedy na forum zapanuje porządek i
spokój
Obserwuj wątek
    • very_martini Re: martini nie powinnaś tu wchodzić,burzysz spok 10.09.04, 00:01
      Och, pojawiam się raz na miesiąc i rozwalam CAŁĄ atmosferę forum, hę? U, czegoś
      o sobie nie wiem.
      Jeśli mam być szczera, to niespecjalnie podoba mi się to, że się nie
      podpisałaś. Anonimowych komentarzy nikt poważny nie bierze serio, a mnie tylko
      zastanowiła, że jakoś nikt nie miał nic przeciwko mojej obecności -
      nieuzasadnionej problemami - kiedy byłam dla wszystkich miła i słodka i słowo
      krytyki wobec tutejszych sporów z moich ust nie padło.
      Urocze. Do przesłodzenia urocze.

16%VOL
      22%VAT

Takie tam... Forum homeopatia
      • pipi-langsztrum Re: martini nie powinnaś tu wchodzić,burzysz spok 10.09.04, 10:32
        No proszę, właśnie o tym mówiłam ostatnio: nie można tu się odezwać i kogoś nie
        pogłaskać, bo to znaczy jesteś przeciw nam!!!!!! A zwrócić komuś uwagę, zadać
        niestandardowe pytanie to po prostu grzech. Co jest z Wami laski? Nie jestem
        zwolennikiem, żeby zamknąć się ze swoimi problemami w skorupce i myśleć tylko o
        tym, bo to nie jest wyjście! Co to jest "kółko wzajemnej adoracji"?
        • green_eye niegrzeczna martini i spółka :) 10.09.04, 11:08
          TAK !
          To jest "kółko wzajemnej adoracji" wink

Nie wiem dlaczego tak trudno jest nam dyskutować, jeśli temat nie dotyczy
          bezpośrednio tego co nas łączy. Może przez hormony smile

Lubię kiedy na tym forum pojawiają się wątki dotyczące tematów niezwiązanych
          bezpośrednio z niepłodnością. Daje mi to poczucie, że jesteśmy nie jesteśmy
          osobami zamkniętymi w jednym tylko kręgu zainteresowań.

Natomiast, faktycznie, gdy taka dyskusja zaistnieje, nabiera cech dziwnej
          kontrowersyjności...
          Nie irytują mnie natomiast napastliwe wypowiedzi, które nic do tematu nie
          wnoszą, pomijam je jako nieistotne w dyskusji.
          Irytują natomiast te, w których osoba pisząca ma coś do przekazania, ale w
          formie wypowiedzi nie mogę znaleźć zwykłej życzliwości, lub choćby odrobiny
          dystansu, czy poczucia humoru.

Jeszcze jedno; nie jesteśmy wszystkie takie same i nie wydaje mi się żebyśmy
          szukały na tym forum tego samego.
          Fajnie byłoby traktować wypowiedzi bardziej indywidualnie, nie na zasadzie;
          "Co jest z Wami laski?".

Nie ma "nas-z-kółka-wzajemnej-adoracji" i "nas-które-są-tu-by-siać-ferment".
          Ciekawa jestem czy moją wypowiedź zalicza się do napastliwych...

Pozdrawiam smile
          • Gość: Libra Re: niegrzeczna martini i spółka :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 11:36
            No tak - może listę zróbcie, kto może się wypowiadać a kto nie... Tylko temat
            Forum trzeba zmienić, bo z niepłodnością ma to coraz mniej wspólnego.
            Libra
          • pipi-langsztrum Zielone Oczko, DZIĘKUJĘ 10.09.04, 11:38
            Ja to pewnie ta spółka smile))))
            Ja bynajmniej Twojej wypowiedzi nie zaliczam do napastliwych. Bo spokojnie i
            grzecznie tłumaczysz o co chodzi. A ja czytam i wtedy mi trochę głupio,
            że "kółko wzajemnej adoracji" itd Chodziło mi o właśnie o tę dziwność
            przeradzania się dyskusji "nie na temat" w spory.
            I obiecujeę, że> "Co jest z Wami laski?" nie pojawi się więcej z mojej strony
            jako uogólnienie. Przepraszam za to tym bardziej, że sama jeste cięta na
            punkcie uogólnianiasmile))))
            Pozdrawiam posiadaczki zielonych, brązowych, czarnych, niebieskich, szarych,
            stalowych, piwnych i jakie tam jeszcze są oczu.

• very_martini Re: niegrzeczna martini i spółka :) 10.09.04, 11:41
            No... Na tym forum tak jest - wspieracie się w sprawach "zawodowych", że tak
            powiem, a w postach sprw niesotyczących odbywają się walki na pomidory...
            Właśnie dlatego poszłam sobie stąd - wpiszcie sobie w wyszukiwarkę
            martini_very_bianco, to zobaczycie, ile czasu tu spędziałam - zaczęło mnie
            drażnić to, że jak którejś się nie udałosad, to wszystkie się rzucały ją
            pocieszać, ale jeśli ta sama osoba powiedziałaby coś nie w tonie, od razu
            zostałaby zakrzyczana. Pamiętam, jak kiedyś ktoś wspomniał coś niezbyt
            przyjemnego o lekarzach - Maretina, której mąż jest lekarzem, od razu się
            obruszyła i poszło! Dysksja na -dzieści postów...
            Ja jestem nieco staroświecka, ale wydaje mi się, że swego rodzaju grupa
            wsparcia nie jest grupą wzajemnej adoracji...
            Ej, green_eye i pipi, teraz nam się oberwie za ferment, a ja się po raz kolejny
            dowiem, że nie powinnam wpadać, bo psuję atmosferę. Więc może Wy wpadajcie do
            mnietongue_out

16%VOL
            22%VAT

• magdulka26 Re: niegrzeczna martini i spółka :) 10.09.04, 12:45
              Martini napisała :

zaczęło mnie
              > drażnić to, że jak którejś się nie udałosad, to wszystkie się rzucały ją
              > pocieszać,

To co miałysmy sie śmiać i cieszyć z jej porazki.Jestem tylko ciekawa
              jednego ,jak byś Ty napisała że Tobie sie nie udało i jest Ci smutno i źle i
              nikt by sie do Ciebie nie odezwał ,nie pocieszył było by Ci miło ?
              Wiesz ,niektórym dziewczynom jest potrzebne pocieszenie i dobre słowo.To że Ty
              jesteś baba ze stali i tego nie potrzebujesz to trudno.Nie wszyscy moga być
              tak samowystarczalni.Może Ciebie pocieszy twój facet i odrazu jest Ci
              lepiej ,ale nie nie wszyscy są tacy sami.Więc nie podchodź do tego problemu za
              zimno .I znów coś "pijesz "do Maretiny ,daj jej spokój ,nie znasz jej więc się
              odpierwiastkuj poza nawias kwadratowy ok.

Chcę zajść tak jak słoneczko.
              • very_martini Re: niegrzeczna martini i spółka :) 10.09.04, 14:33
                Magda, czy Ty umiesz czytać inaczej, niż po jednym zdaniu?
                Zaobserwowałam taki mechanizm - dopóki sprawa dotyczy wspólnego problemu,
                cieszycie się i płaczecie razem - jak jedna zajdzie, to wszystkie się cieszą,
                jak ktorejś się nie uda, to wszystkie jej współczują.
                Natomiast jak ktoś napisze coś, co nie jest związane z tematem forum, a jest w
                swej wymowie dość neutralne, od razu znajdzie się całe grono, które w tej
                neutralności wyczyta armatę wytoczoną przeciwko sobie, zupełnie tak, jak
                Maretina nerwowo zinterpretowała mój dzisiejszy post, w którym naprawdę nie
                miałam nic złego na myśli. A to się potem nakręca, i to właśnie to forum wątki
                jest w pierwszej dziesiątce forów, w których wątki z kłótniami i skakaniem
                sobie do oczu o jedno kontrowersyjne zdanie są chyba najdłuższe. Na innych
                forach ludzie w takich długich się spierają o coś, a ja mam wrażenie, że tutaj
                ma miejsce zwykłe bycie piany.
                No, a teraz się zamknę, bo Wy faktycznie każde krytyczne zdanie odbieracie jako
                zamach na całe forum, atmosferę, wsztstkie razem i każdą pojedynczo. Jeśli
                takie macie nastawienie do świata w realu, to moja rada jest taka - wyluzujcie,
                bo kłębkom nerwów te nerwy przerzucają się na stan zdwrowia. Czyli, jak mawia
                stare porzekadło, złość piękności szkodzi, a powinnyście dbać o siebie, żeby
                potem Wasze fasolki mogły patrzeć na tryskające radością i młodością mamy, a
                nie stare zrzędy

16%VOL
                22%VAT

• maretina martini odczep sie wreszcie ode mnie 10.09.04, 12:53
              przeciez nic do ciebie nie pisze, nie dyskutuje, a ty sila rzeczy ciagle pijesz
              do mnie i bogu ducha winnego mojego kubusia. daj sobie luzu troche, co? jesli
              ode mnie nie mozesz sie oderwac ze zlosliwosciami to ok, ale kubusia odpusc.
              dzieki
              • pipi-langsztrum Re: martini odczep sie wreszcie ode mnie 10.09.04, 13:25
                Nie no maretinko! Ja naprawdę bardzo cię lubię i cenię, ale..... Wydaje mi się,
                że martini nie miała nic złego na myśli, raczej chodziło jej o podkreślenie, że
                na co dzień jest super, a jak ktoś się wyłamie to już jest beeee. Chodziło jej
                o podkreślenie tej drugiej części!!!! A że podaje Ciebie za przykład? Musisz
                przyznać: TO była dłuuuuuga dyskusja! Zapadła w pamięć nie tylko martini. Mnie
                osobiście się wydaje, że wszystkim Nam zdarza sie mieć i nie mieć racji. Ale to
                jest forum, możemy wymieniać sie myślami a nie tylko głaskać. Owszem pogłaskać
                gdy potrzeba, ale też podjąć dyskusję gdy są inne zdania na różne tematy.
                Jeszcze nigdy nie zostawiłyśmy Żadnej Rozpaczającej- Potrzebującej bez
                wsparcia. Chwała Nam za to. Ale nie bądźmy zamknięte na oponentów, na wymianę
                zdań, na konstruktywną dyskusję.
                • maretina Re: martini odczep sie wreszcie ode mnie 10.09.04, 13:35
                  ale nie mieszajcie mnie do dyskusji, w ktorych nie wypowiadam sie. watek, o
                  ktory jest cala burza tez czego innego dotyczyl.nie mnie, nawet nie dotyczyl
                  problemu, dla ktorego jestesmy na tym forum.
                  c
                • very_martini Re: martini odczep sie wreszcie ode mnie 10.09.04, 14:22
                  Pewnie, że nie miałam, po prostu to był pierwszy przykład, który mi przyszedł
                  do głowy, a naprawdę nie mam czasu przetrzepywać forum w poszukiwaniu
                  analogicznych przykładów, byle tylko Cię nie urazić.
                  Jakem Martini - nie zrobiłam tego specjalnie, to po prostu pierwszy przykład,
                  który przyszedł mi do głowy. Jak będę miała chwilę, to obiecuję, że przysiądę i
                  znajdę jakąś analogiczną sytuację, a administrację poproszę o wykasowanie postu
                  z Tobą w roli głównej, choć nie zamierzonej.
                  Ok? Jeśli nie OK, to naprawdę dojdę do wmniosku, że jesteś nieco
                  przewrażliwiona na swoim punkcie, ale każdy z nas jestwink

16%VOL
                  22%VAT

• maretina Re: martini odczep sie wreszcie ode mnie 10.09.04, 14:27
                    dzieki za ludzkiego posta!smile
            • kattrin1 Dziekuje Wam serdecznie.... 10.09.04, 13:04
              ja sie wypisuje...nie rozumiem dlaczego wszyscy na wszystkich wieszają psy...
              czemu to ma służyć...atmosfera zrobiła sie tragiczna, nawet bym przeklnęła, ale
              nie przystoi chyba, i nie rozumiem o co chodzi??? Jeśli ktoś chce utworzyć
              kólko wzajemnej adoracji to niech sobie stwarza, żyjemy w wolnym kraju, czyz
              nie??
              Martini, pamiętam Cie z tego i innych forów, nigdy nie było takich postów,
              Twoje odpowiedzi były bardzo pozytywne, lubiłam czytac Twoje posty, były pełne
              humoru i radości,z tego co pamietam często poprawiałas mi osobiście humor
              swoimi wypowiedziami, a tu nie wiem, nie rozumiem co sie stało?????????????

Jak już pisałam jestesmy tu po to by siebie wspierać w trudnych chwilach, jak
              sie komus nie podoba, to niech nie czyta....ale prosze nie kłóccie sie
              kobitki...
              szczerze powiedziawszy to ja już mam dosyć i zastanawiam sie nad ucieczką z
              tego kiedyś świetnego i przyjaznego forum, teraz co drugi post jest złosliwy.
              Pozdrawiam i uciekam stąd szybciutko, Kasia
    • vecka Re: martini nie powinnaś tu wchodzić,burzysz spok 10.09.04, 15:12
      Witam,

nie było mnie dosyć długo na forum, nie wiem o jakiej długiej dyskusji piszecie
      i nie mam czasu szukac tego, ale nie wydaje mi sie aby Martini burzyła spokój
      tutaj czy na innych forach. Z moich obserwacji wynika, że każdy kto nie ma
      problemu z bezpłodnością i jest o tym na forum powszechnie wiadomo i sie
      wypowie na jakiś temat, a nie daj Boze w jakis sposób nieco chocby krytyczny,
      to z góry jest po tej gorszej stronie.
      To takie moje ogólne spostrzeżenie tylko.
      Zamiast się obrzucać, to lepiej skupić się na sobie i nie tracić drogocennej
      enerii.
      Pozdr.
      • kalinosia Do vecka :) 10.09.04, 18:20
        Vecka, przetłumacz proszę ten napis u Ciebie na dole i po jakiemu to jest? big_grin
        • vecka Re: Do vecka :) 10.09.04, 20:51
          Witaj,

napis jest w języku szwedzkim, tylko, że nie do końca poprawna pisownia, gdyż
          na polskiej klawiaturze nie mam odpowiedników oznakowań samogłosek szwedzkich w
          tej chwili i mówi, ze boję się pajaków, bo taka jest prawda, mam duzy lęk od
          dziecka przed pająkami i ze chciałabym polecieć na księzyc, ale to drugie jest
          raczej mało prawdopodobnesmile
          Pozdr.
    • magdulka26 Może czas zakończyć te rozmowy 10.09.04, 15:21
      Dziewczyny może zakończymy te rozmowy ,to nie ma najmniejszego sensu.Nie
      będziemy rozwlekać tego postu w nieskończoność.Jeśli kogoś uraziłam to z góry
      przepraszam ,nie mam zamiaru prowadzic z nikim wojny na tym forum.Niech te
      rozmowy pójdą w niepamięć i będzie wszystko ok.POzdrawiam Magda.

Chcę zajść tak jak słoneczko
      • kalinosia Popieram Magdę! n/t 10.09.04, 18:18

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka