Dodaj do ulubionych

DWIE KRESKI...I co dalej???

31.01.15, 10:07
kochane, prosze o rade. Od dawna staramy się o dziecko,13-tego stycznia podeszłam do II inseminacji na cyklu naturalnym. 25 stycznia rano robiłam test, negatywny.
Wczorej ,ponieważ okres mi się spóźnia zrobiłam drugitest,około16:00.Dwie kreski!!!!(test z tych lepszych za ok 20zł w aptece),z początku kreska druga słaba ale potem z minuty na minutę ciemniejsza.
Dziś dla pewności drugi test rano (firma amil, te tansze)- jedna po minucie jaśniutka druga intensywna.
Co to oznacza>???czy to ciążą czy może być cos nie tak?? Boje się starałam się naparwde długo, miałam mega zrosty macicy,mnóstwo histeroskopii ( 4 x) i teraz II inseminacja....
Piersi mnie bolą, wymiotować mi się chce,wyczulona jestem na zapachy...ale niepokoi mnie bół żołądka i dziś nad ranem lużny stolec.
W dodatku chyba jakas bakteria mnie złapała bo swędzenie pieczenie....tam na dolesad wczoraj bylam na izbie w szpitalu powiedzieli ze w poniedzialek zglosic się na posiew.....
Obserwuj wątek
    • mikka_pl Re: DWIE KRESKI...I co dalej??? 31.01.15, 10:08
      aaaaaa dodamjeszcze ze zoladek mnie boli od wczorejtak jak wrzody????
    • hela2212345 Re: DWIE KRESKI...I co dalej??? 31.01.15, 10:11
      Zrób betę to wszystko wyjaśni smile
      • mikka_pl Re: DWIE KRESKI...I co dalej??? 31.01.15, 10:15
        chciałam wczoraj w szpitalu,nie chcieli mi pobrać. powiedzieli ze za wczesniesad
        • hela2212345 Re: DWIE KRESKI...I co dalej??? 31.01.15, 10:20
          Idź prywatnie. W labie nikt nie będzie wynikał w szczegóły. Skoro test wyszedł beta też powinna coś pokazać
          • mikka_pl Re: DWIE KRESKI...I co dalej??? 31.01.15, 10:22
            ta na izbie mi powiedziała ze bety teraz się nie pobiera bo dziś może być wieksza a jutro spaść...tak może być??jak myślisz??
            • pederastwa Re: DWIE KRESKI...I co dalej??? 31.01.15, 10:29
              No tak się niestety zdarza czasem. Ale właśnie po to się pobiera betę, żeby sprawdzić czy wszystko jest ok.
              Idź do prywatnego laboratorium, zrób badanie. Po dwóch dniach badanie powtarzasz. Jeśli jest widoczny przyrost minimum 66% (a najlepiej 100% lub więcej) znaczy to, że na tym etapie z ciążą wszystko jest ok.
            • hela2212345 Re: DWIE KRESKI...I co dalej??? 31.01.15, 10:30
              No niestety tak. Jednak 14 dni po zastrzyku na pęknięcie, a tym bardziej dzień po terminie miesiączki betę możesz zrobić. Jak wyjdzie to się ją powtarza, aby sprawdzić czy prawidłowo wzrasta.
              • mikka_pl Re: DWIE KRESKI...I co dalej??? 31.01.15, 10:37
                Dziękuje za odpowiedzi, zrobię bete dziś prywatnie
                • hela2212345 Re: DWIE KRESKI...I co dalej??? 31.01.15, 10:38
                  Powodzenia
                • wronynyny Re: DWIE KRESKI...I co dalej??? 01.02.15, 00:11
                  I jak wynik? smile
            • mikka_pl Re: DWIE KRESKI...I co dalej??? 10.02.15, 16:50
              ciąża potwierdzona beta i usgsmilesmilesmile!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              • rkkrakow Re: DWIE KRESKI...I co dalej??? 10.02.15, 16:57
                smile Gratulacje!
    • bulmama Re: DWIE KRESKI...I co dalej??? 21.03.15, 22:00

Dziewczyny mam problem... Chyba...
      Po nieudanym kolejnym transferze w maju trochę się zalamalam... Na dodoatek moje przyjaciółka zaszła w ciążę!!!!

Dziewczyny dzisiaj zrobiłam sikanca!!!! WYSZEDL PIĘKNY BORDOWY DRUGI PASEK!!!!!!!!!!
      No i teraz pytanie... Czy coś innego jak ciąża mogło wpłynąć na pozytywny wynik testu???? Jestem przerazona... Mój gin przyjmuje dopiero we wtorek. Oczywiście w pon idę na betę... Co jeszcze mogę zrobić????
      • anna.p35 Re: DWIE KRESKI...I co dalej??? 22.03.15, 02:13
        Bulmama nie będę Ci oszukiwać, że nie. Mogło. Test mógł być wadliwy np. ale nie musiało. Nie będę Ci pisać że hura jesteś w ciąży bo sama wiesz że do tego jeszcze troszkę brakuje. Idz w pon na betę we wtorek do gina i zobaczysz. Z całego serca Ci życzę żeby lekarz potwierdził ciąże i żeby dobrze się rozwijała. Ale podchodz do tego ostrożnie bo skoro tak jak pisałaś przeżyłaś załamanie to lepiej upewnić sie 100 razy niż potem rozczarować.
      • kalina_lin Re: DWIE KRESKI...I co dalej??? 22.03.15, 22:00
        Jeśli w ciągu ostatnich 14 dni nie brałaś żadnych leków zawierających beta hcg (pregnyl, ovitrelle), to sikaniec raczej jest pewny. Zdarzają się baaardzo rzadkie przypadki fałszywych pozytywów przy bardzo rzadkich rodzajach guzów jajnika. No i swego czasu była w rosmanie seria wadliwych testów z serii check&go, ale już je raczej wycofali z obiegu.
        Podsumowując - na 99% jesteś w ciąży. Możesz dla pewnosci jeszcze zrobić sikańca jakiejś innej firmy. A na 100% będziesz wiedzieć jutro po becie.
        Widzę w stopce, że problemem był u Was czynnik męski. Mogłabyś napisać coś więcej - jaka była liczebność i ruchliwość plemników w ostatnim badaniu? Swoją drogą, właśnie chyba najwięcej takich niespodzianek zdarza się przy tej przyczynie niepłodności - o ile są jakiekolwiek plemniki w nasieniu, w końcu któremuś się udaje przebić wink
        • bulmama Re: DWIE KRESKI...I co dalej??? 22.03.15, 22:33
          Kalina
          Witaj smile
          Robiłam 4 testy z czego dwa takiej samej firmy i z różnego moczu...
          3 z apteki jeden z rossmana
          Zastrzyk brałam na początku lutego wink przy transferze...
          Wyniki męża podam jutro przybliżone Ale mieliśmy prawie zero szans na naturalne...
          Ostatnio Do końca lutego mąż brał profertil oraz do tej pory je hurtowo orzechy brazilijskie... Więc może to to smile jutro jadę na betę a we wtorek wizyta u gin... Dam znać. Trzymajcie kciuki!
          • kalina_lin Re: DWIE KRESKI...I co dalej??? 23.03.15, 08:39
            4 sikańce... Ładnie wink Też tak kiedyś robiłam.
            Trzymam kciuki za betę, ale jestem pewna, że będzie ładna.
            Odezwij się po wyniku.
            • anna.p35 Re: DWIE KRESKI...I co dalej??? 23.03.15, 14:11
              bulmama jak wyniki? Można puszczać kciuki?smile
              • bulmama Re: DWIE KRESKI...I co dalej??? 23.03.15, 16:07
                Hej
                W mojej dziurze wynik dopiero jutro.... sad
                Ok południa się odezwę! Nie puszczamy! Trzymamy! big_grin ✊✊✊✊✊
                • kalina_lin Re: DWIE KRESKI...I co dalej??? 23.03.15, 17:55
                  Ok, to trzymamy dalej.
                  • anna.p35 Re: DWIE KRESKI...I co dalej??? 24.03.15, 16:02
                    I jak??
                    • bulmama Re: DWIE KRESKI...I co dalej??? 24.03.15, 17:54
                      Dziewczyny!!!! Beta 3100 !!! Jestem w ciąży! big_grindziekuje za kciuki kiss
                      • procka2014 Re: DWIE KRESKI...I co dalej??? 24.03.15, 18:22
                        Bulmama gratulacje. Ściskam Cię mocno 😘😘😘
                      • kalina_lin Re: DWIE KRESKI...I co dalej??? 24.03.15, 18:24
                        Wiedziałam, gratulacje wink Miałaś wizytę u ginekologa?
                        • bulmama Re: DWIE KRESKI...I co dalej??? 24.03.15, 19:05
                          dzisiaj na 20:00 ide smile mam mega stresa smile
                          • bulmama Re: DWIE KRESKI...I co dalej??? 24.03.15, 22:48
                            Dziewczyny! Blizniacza ciąża! big_grin
                            • kalina_lin Re: DWIE KRESKI...I co dalej??? 24.03.15, 22:56
                              big_grin big_grin big_grin
                              Podwójne gratulacje. Pewnie dziś nie zaśniesz z wrażenia.
                              No ładnie tego męża podkarmiłaś suplementami wink Powtarzaliście badania nasienia po kuracji?
                              Co było na USG? Widać już było zarodki, czy tylko same pęcherzyki? Kiedy wizyta serduszkowa?
                              • bulmama Re: DWIE KRESKI...I co dalej??? 25.03.15, 06:04
                                Dziękuję wam dziewczyny...
                                Robiliśmy badania . Były o wiele lepsze bo mogli zrobić nam nawet rozszerzone..... A wcześniej nie było takiej opcji... A tabletki dalej jadł... Profertil...
                                widac dwa jajeczka, chyba pecherztkii... A serduszkowe 21.04.
                                Ps spałam nader dobrze!
                                • anna.p35 Re: DWIE KRESKI...I co dalej??? 25.03.15, 07:31
                                  Bulmama wielkie gratulacje!!!!!!!!
                                • kalina_lin Re: DWIE KRESKI...I co dalej??? 25.03.15, 17:13
                                  No to dbaj o siebie i nudnej, spokojnej ciąży życzę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka