Dodaj do ulubionych

Komorki NK a in vitro

30.03.15, 19:43
Witajcie. Mam podwyższoną ilość komórek NK wartość 22 % , zalecana wartość przy in vvitro to 10-12 %. Mam brac Encorton 20 mg dziennie.
Dziewczyny proszę o opinie czy Encorton Wam pomógł, czy miałyście skutki uboczne, o ile procent wzrasta szansa na powodzenie In vitro po obnizeniu komórek NK.. pozdrawiam smile
Obserwuj wątek
    • kro.ps Re: Komorki NK a in vitro 06.04.15, 11:29
      Radzę nie zaczynać z encortonem. Może obniża kom?rki nk we krwi, ale nie wiadomo czy kom?rki nk sa w macici, sprawdzić można to tylko przez kosztowna biopsję endometrium. Jestem po 4 nieudanych programach in vitro. Pierwsze dwa bez encortonu, wtedy uzyskałam ładne zarodki. Dwa kolejne na encortoni, kom?rki jajowe wygladały kiepsko z 12 pecherzyk?w tylko 3 nie byly zdegenerowane, uzyskano 1 blastocystę. Czwarty program, po długiej kuracji encortonem, żadna kom. się nie zapłodniła. Po konsultacji w innej klinice okazało się, że po tym leczeniu jajniki sa w kiepskim stanie. Zalecono zmniejszenie dawki encortonu i wizytę po 3 miesiacach. Po tym czasie, okazało się, że jajniki wygladaja dużo lepiej. Poprawiły się też znacznie wyniki hormonalne. Teraz wracam do leczenia niepłodności bez encortonu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka