Dodaj do ulubionych

Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3

• kama1526 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 08.10.15, 17:36
      Belonia i jak tam już po wizycie???? Cały dzień o Tobie myślę i trzymam kciuki!!! Daj znać!!!!
    • betipi Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 08.10.15, 18:32
      Znalazlam info na parenting.pl ze tetno plodu ujawnia sie na usg ok 35dpt wiec jeszcze jest czas smile
    • belonia Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 08.10.15, 19:16
      Dziewczyny jade dopiero do lekarza wiec trzymajcie kciukasy smile buziaki odezwe sie ...
    • 0majekmeg0 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 08.10.15, 19:28
      Belonia kciuki trzymam mocno!
    • belonia Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 08.10.15, 21:50
      Jesetm juz po wizycie. lekarz mowil ze pecherzyk nawet nie urósł ale jeszcze nic pewnego nie moze powiedziec... kazał mi zrobic jutro bete i zobaczymy co mi powie... ahh to czekanie i nerwyy ... wiem ze one nie pomagaja ale jak tu sie nie stresowac hmmm
    • betsi83 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 08.10.15, 22:11
      Belonia... Wierzę że będzie dobrze! Bardzo Ci kibicuję. Daj znać po becie. Ja też jutro robię betę, 3 raz.
    • 0majekmeg0 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 08.10.15, 22:38
      Dziewczynki stres zadnej z nas nie omija. Masakra jakas. Wierze ze Wasze malenstwa pokaza na co je stac za ok. 9 miesiecy. Kibicuje Wam bardzo!!!
    • takasobieja1990 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 08.10.15, 22:40
      Gosia na wizytę na nfz czekałam miesiąc. I od razu wzięli krew.wyniki do 6tyg. Je i pobierali krew to dzwon do nich
    • kama1526 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 08.10.15, 22:53
      Belonia przytulam. Wiem jak Ci ciężko czekać. Doskonale rozumiem co czujesz... To są chyba najtrudniejsze chwile w tym wszystkim. Miałam tak samo jak u Ciebie, też mówiono że nie rośnie, że trzeba czekać. Chciałabym Ci jakoś pomóc ale nie wiem jak. Czekanie właśnie na to czy będzie dobrze czy nie jest chyba najgorszym czekaniem. Wiedz że jestem z Tobą i trzymaj się! Mam nadzieję że do Ciebie szczęście się usmiechnie i zobaczysz serduszko czego życzę z całego sreca!!!
    • belonia Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 09.10.15, 15:32
      31dpt a Moja beta wyniosla tylko 6090... troche za niska ale ide jeszcze w niedziele na bete i zobaczymy czy cos przyrosnie. ahhhh juz nie mam sily , mam mieszane uczucia...,
      • oligatorek18 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 09.10.15, 15:39
        Belonia, mnie się wydaje, że przyrost jest calkiem ok. Sprawdź może w kalkulatorze bety
        tu masz link:
        bellybestfriend.pl/kalkulator-hcg.html
        Trzymam mocne kciuki!!!
    • kama1526 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 09.10.15, 15:39
      Belonia a ostatnia przed tą jaka była i w którym dniu???
    • kama1526 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 09.10.15, 15:45
      A już mam Twój wynik. Ale wydaje mi się że niestety troszkę mało... Belonius przytulam mocno... Nie trać jeszcze nadziei! Przytulam
    • kornika Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 09.10.15, 15:56
      0majekmeg0- dziś nasz 4 dzień po transferze. Odczuwasz coś, jakieś objawy, nastroje?
    • 0majekmeg0 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 09.10.15, 18:13
      Hej Kornika. Bola mnie jajniki, mialam napad wycia i nerwow, caly czas mam ten dziwny slinotok od 1 dpt. A tak staram sie zajac czyms innym bo zwariuje. Poza tym gadam do Kropeczka, moze mnie pokocha i zostanie. A jak u Ciebie?
    • 0majekmeg0 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 10.10.15, 08:07
      .
      • kasiaturek4 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 10.10.15, 13:44
        dziewczyny czy orientujecie się może do której dziś można dzwonić do rejestracji w gamecie??
    • 0majekmeg0 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 10.10.15, 14:27
      Sobota chyba do 14
    • 0majekmeg0 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 10.10.15, 17:53
      Dziewczyny ktora z Was miala plamienie implantacyjne? Jak to wyglada? Barwa ilosc itp.?
      • betipi Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 10.10.15, 18:59
        A ktory masz dpt? Ja dzis 2, napad nerwow i ustapilo napiecie brzucha ktore mialam od transferu, ale pojawia sie slad krwi na aplikatorze od luteiny od dzisiaj. Poprzednio wyszedl mi sikacz 7dpt wiec teraz zrobie bete w tym dniu
        • 0majekmeg0 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 10.10.15, 19:05
          Beti ja mam 5 dpt. 1-2 dpt mialam troszke krwi.na aplikatorze ( moze od mojej naruszonej nadzerki) a dzis taki brazowy sluz jednorazowy.
          • betipi Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 10.10.15, 20:26
            Ze strony Salve:
            "Po 6-10 dniach od transferu może pojawić się niewielkie plamienie, które nie musi oznaczać niepowodzenia, a często jest pierwszym objawem ciąży. Należy wtedy zwiększyć dawkę Utrogestanu o 1 tabletkę dziennie, zażywać 2-3 razy dziennie No-Spę oraz jeśli to możliwe więcej odpoczywać."
            Na stronie innej kliniki podane bylo jeszcze, ze w takim przypadku dokozyc do tego jeszcze magnez. Ja poprzednio nie nialam ani sladu na wkladce, ale teraz jezeli sie pojawi klade sie plasko, biore dodatkowa luteine, magnez, folik i relaksuje sie zeby Okruszek sie spokojnie wgryzal. W sumie praktykuje to od transferu wink
            Powodzenia!
            • 0majekmeg0 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 10.10.15, 21:04
              Ja tez biore magnez, nospe jak trzeba luteine 2x1 dawka 100 i prolutex wieczorem.staram sie odpoczywac jak moge bo jak za duzo sie nachodze czy zmecze to mnie boli a nie chce zeby moj maluszek odszedl. Maz wlasnie mi powiedzial ze moja kolezanka znowu poronila, z ciazy naturalnej. Ehhh. Beti trzymam kciuki za Ciebie!
    • gosia19850604 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 10.10.15, 18:06
      Takasobieja1990 juz 3 mce czekam na wynik od razu krew pobrali pod koniec sierpnia a wyniku nadal brak...
    • kate.21 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 11.10.15, 11:48
      Może któraś mi odpowie jak to jest z tym plamieniem po gonapeptylu? W 4 dniu brania miałam bóle okresowe i okres ale taka brązowa gęsta wydzielina- przez dwa dni. A potem to z rożnym nasileniem plamienia. Poza tym przeziębiona już jestem tydzień- boli mnie głowa i zatoki, nie mam kaszlu i kataru a temperatura 37,4. Martwie się czy moim jajeczkom to nie zaszkodzi sad
    • 0majekmeg0 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 11.10.15, 12:28
      Kate ja nie pomoge bo.nie.mialam.nigdy zadnych plamien. Moze zdzwon jutro do Gamety i popros o konsutacje telefoniczna. Bedziesz spokojniejsza.
    • belonia Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 11.10.15, 12:38
      dziewczyny bylam dzisiaj powtorzyc bete i wynik nie jest dobry... bo tylko 7254.. sad
      Jutro jade do gamety ciekawe co powie lekarz . Powiedzcie mi jak to bedzie wygladalo gdyby lekarz juz na 100% stwierdzil ze nic z tego... jakas przerwa bedzie od kolejnego transferu ? mamy jeszcze trzy mrozaczki... wiec chyba stymulacji juz nie bedzie tak ? Boze nie moge w to uwierzyc ze to moze byc na tyle naszego szczescia....
    • kate.21 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 11.10.15, 13:05
      Dzięki majek. Lekarz mi mówił, że moze wystąpić krwawienie, ale niepokoi mnie to ciągłe plamienie.
      Belonia. Jeśli masz mrozaczki to musisz je najpierw wykorzystać... Walcz i się nie zalamuj. Jesteś i tak w nie najgorszej sytuacji, jesli w ogóle można tak powiedzieć, ze twoje zarodki przetrwały. No i ze organizm walczy o dzidziusia. Musimy być bardzo cierpliwe i wytrwale w walce. I nie podajemy się...
    • olciap6 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 11.10.15, 18:36
      czy komuś tutaj cosik wiaodmo na temat obecnej sytuacji w Gamecie w zakresie podejscia do inv z programu? prowadzą jeszcze kwalifikacje z programu 2013-2016?
    • kama1526 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 11.10.15, 19:57
      Belonia sad przykro mi... To wszystko zależy jak to się zakończy... Jeśli będzie poronienie samoistnie i wyczyści się wszystko bez konieczności lyzeczkowania to myślę że każą Ci poczekać miesiąc do kolejnego transferu. Ale jeśli zrobią lyzeczkowania macicy to chyba muszą być minimum 2-3 miesiące przerwy. Ja miałam lyzeczkowania i czekałam 2 cykle zanim mogłam starać się ponownie.
    • kama1526 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 11.10.15, 20:07
      Olciap na ten rok nie mają już funduszy nawet dla osób będących już w programie NFZ na kolejne procedury i podobno po nowym roku nie będą przyjmować nowych par. Tyle co mi wiadomo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka