Dodaj do ulubionych

Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3

• 0majekmeg0 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 17.10.15, 12:25
      Wydaje mi sie ze jednak cos na etapie hodowli zarodkow jest nie tak. To nie jest pojedynczy przypadek. Kilka a nawet kilkanascie dziewczyn przewija sie przez forum kazda. Ma inny problem. Nie podoba min sie ta sytuacja zwazywszy na to ze to ne sklep spozywczy tylko klinika leczenia nieplodnosci. Moze ja rowniez zmienie na Novum. Chce zostac mama a nie skonczyc w psychiatryku z depresja.
    • maracala Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 17.10.15, 12:41
      Majekmeg tule mocno, bardzo mi przykro kochanasad
      Strasznym smutkiem tu powiało.... Pamiętaj ze jak ja rok temu w lutym podchodziłam do ivf w poznaniu było to samo co tu teraz, a może i jeszcze gorzej. Chodzi o to ze dziewczyny przyjezdzaly na transfer i dochodziły z płaczem bo nie było czego transferowac. Najgorsze było to ze nie informowali telefonicznie ze nic się nie zaplodnilo tylko dowiadywalo się na miejscu, sama byłam świadkiem jak wychodziły zaplakane dziewczyny. Wtedy też się zastanawialiśmy co jest nie tak z tym laboratorium ze tyle się nie zapladnia.Dlatego ja zmieniłam na Gamete, u mnie akurat się powiodło, może faktycznie warto spróbować gdzie indziej
    • maracala Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 17.10.15, 12:43
      Oj to 2 lata temu podchodziłam do ivf w poznaniu smile zamotalam się tamten czas leciwink
    • kama1526 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 17.10.15, 14:39
      Dziewczyny ni niby z jednej strony macie rację ale nie można oceniać skuteczności przez pryzmat tylko tu obecnych dziewczyn bo jest nas jedynie garstka. Przecież nie wszystkie łączące się tam pary piszą na tym forum. A ja co jestem w Gamecie to widzę kobiety z wielkimi brzuchami i to nie jedna czy dwie. Zawsze jest ich kilka może tylko ja tak trafiam... Zauważcie że sama gameta otrzymała najwięcej środków na realizację programu MZ więc chyba jest nas tu naprawdę dużo. Nie chcę bronić tej kliniki bo sama mam mocne zarodki a do tej pory dwa transfery mi się nie udały więc nie mam za co jeszcze być im wdzięczna. A co do statystyk to ja osobiście widziałam statystyki w jakiejś gazecie ale nie pamiętam jakiej. To było miesiąc Cy półtora temu. I było tam wszystko opisane o każdej klinice co stosuje, ile środków było przeznaczone, jakich embriologow mają, procentowo była ilość udanych zabiegów i uzyskanych ciąż itp. I wcale ta gameta nie była na ostatnim miejscu a wręcz w ścisłej trójce jak pamiętam. Nawet zajęli chyba pierwsze czy drugie miejsce pod względem certyfikatów embriologow. Jedyne co można było im zarzucić to to że monitoruje zarodki jedynie pod względem morfologicznym a nie genetycznym. Poszukam tej gazety i dam Wam znać w jakiej ale nie wiem czy ja jeszcze znajdę w domu. Także dziewczyny spokojnie. Przez coś korzystamy z ivf więc mamy poważne problemy a nie drobnostki w staraniu się o dziecko. Fakt jest taki że to nie jest metoda która daje 100%skuteczności. Ba ona nawet nie daje 50% szans. Dlatego myślę że jeśli ktoś się tu źle czuje to owszem powinien spróbować gdzie Indziej bo wiele bardzo wiele zależy od psychiki.
      • wazka86 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 17.10.15, 16:03
        Witajcie, może mnie nie pamiętacie, ale starałam się z Wami jakiś czas temu. Po moim szóstym nieudanym transferze byłam załamana, chciałam zakończyć walkę.Jednak całkiem przypadkiem spotkałam znajomą, która niedawno po 10 latach starań urodziła córcię. Naajpierw leczyła się w Novum i nie poleca tej kliniki. W jej opinii idą na kasę, każą robić drogie i bezsensowne badania. Straciła tam 2 lata po czym uderzyła do Białegostoku, Artemida i za drugim podejściem udało się!!! Stwierdziłam, że warto spróbować. Wiedziałam, że nikt nie da mi gwarancji na powodzenie, ale kto nie ryzykuje, ten nie pije szampana smile Z pierwszej wizyty wyszłam z płaczem. Prof oznajmił, że na tamtą chwilę moje szanse na ciąże były bardzo marne. Ale po wyciszeniu mojej paskudnej endometriozy rozpoczęłam stymulację, po czym transfer jednego siłacza - TAK, UDAŁO SIĘ! W 10 dpt beta 187! Pierwszy raz w życiu taki widok. Pierwszy raz w życiu odbierałam wynik ze łzami, ale tym razem to były łzy szczęścia. Teraz z perspektywy czasu wiem, że połowa sukcesu to bardzo dobre laboratorium i embriolodzy z ogromną wiedzą. Po 1 dobie mieliśmy 4 komórki zapłodnione. Jednak po 3 dobie tylko jeden zarodek był na prawdę dobrze rokujący, o prawidłowym podziale i budowie. Te pozostałe 3 niestety nie dały by ciąży, a właśnie takie miałam transferowane w Gamecie. Nie mam do nikogo pretensji, do lekarza prowadzącego, bo złego słowa nie mogę powiedzieć i jestem mu wdzięczna za opiekę jaką mnie obdarzył, ale jednak Gameta to nie była moja właściwa droga jaką wówczas wybraliśmy.
        Trzymam za Was kciuki , wiem, że na moim etapie wszystko jest jeszcze możliwe, ale głęboko wierzę, że ten jeden jedyny siłacz zostanie z Nami już do końca. Życzę Wam obrania właściwej drogi i wszystkiego dobrego.
    • mellona Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 17.10.15, 17:32
      dziewczyny ze smutkiem muszę potwierdzić wasze wątpliwości - 24.10 mam zaplanowana wizytę serduszkową ale ostatnie wartości bety wskazują raczej na niepowodzenie.bardzo słabo przyrasta, ja jestem na 90 proc nastawiona na porażkę. poprzednie podejście skończyło się ciążą biochemiczną. jestem bardzo zrezygnowana..i nie ufam Gamecie.jeślibym miała podejść komercyjnie też wybrałabym Novum.
    • gosia19850604 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 17.10.15, 20:29
      wazka86 pamietam cie z forum i serdecznie gratuluje jednak zmiana kliniki to strzał w dziesiątkę...niech dzidzia rosnie....dziewczyny maja racje cos jest nie tak z ta klinika...wyniki maja marne aż się boję co to będzie jutro transfer dwóch kropeczek i czekanie...mam nadzieje ze któraś zechce ze mna zostać....
    • betipi Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 17.10.15, 22:02
      Kama poszukaj prosze tego rankingu... rok temu w gazecie wyborczej byl taki ranking i gameta byla dosc daleko... ale moj maz bardzo tam chcial.
      Tez myslalam ze kazda ma jakies problemy tak, ale u nas akurat jest nieplodnosc meska, ja jestem zdrowa i mloda a przy idealnym przyroscie bety nagle poronilam i poronienie akurat mialam ksiazkowe... uncertain zobaczymy jak bedzie teraz
    • cytrynka2610 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 17.10.15, 22:41
      Hej dziewczyny ! Czy wiecie coś na temat criotransferów w listopadzie? Będą je robić? Ja czekam na okres dziś mam 13dc i czekam na okres, mam wtedy zadzwonic i się dowiedzieć, czy będzie wykonany w listopadzie czy grudniu. Ale może któraś już coś wie...
    • kama1526 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 17.10.15, 23:22
      Cytrynka mi mówili 1 października jak miałam histeroskopie że w listopadzie nie będzie crio transferów i dlatego sztucznie wywoływały mi okres żebym zdążyła pod koniec października. Czy coś się zmieniło to nie wiem będę w środę w gamecie umówić się na transfer to mogę się dowiedzieć jak chcesz.
      Betipi poszukam ale nie wiem czy tego nie wyrzuciła ale też kojarzę że była to chyba wyborcza.
    • kama1526 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 17.10.15, 23:24
      I ogólnie z tego co pamiętam w wielu dziedzinach gameta w rzgowie była na 2 miejscu po Novum
    • kama1526 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 17.10.15, 23:26
      Wydaje mi się że to będzie ten artykuł ale nie jestem pewna a wykupić mi się nie chce bo już to widziałam na żywo ??m.wyborcza.pl/wyborcza/1,136731,18819967,ranking-klinik-in-vitro.html?disableRedirects=true
    • krakowiaczka1 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 18.10.15, 00:32
      Cześć dziewczyny,
      Kama dziękuje za zaproszenie smile
      Ja też się leczę w gamecie. Wygląda na to, że skutecznie, ponieważ w piątek 8 dzień po criotransferze beta wyszła 99,82 smile ICSI miałam w sierpniu 2015 pobrali mi 6 komórek, 4 dojrzale do zapłodnienia, 3 zapłodnili , jedną podali sad i tylko jedna przetrwała mrożenia. I to właśnie ta zafasolkowała przy drugim podejściusmile
      Ze swojej strony uważam, że M. Radwan i R. Banaszczyk to lekarze godni polecenia co do innych mam mieszane odczucia.
    • marcia1981 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 18.10.15, 00:45
      mellona jeslioge zapytać jaki wynik nety madx i ktory dzien po
    • kama1526 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 18.10.15, 00:58
      Krakowiaczka jeszcze raz gratulacje wielkie!!! A kto robił transfer?
    • krakowiaczka1 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 18.10.15, 01:06
      Drugi transfer prowadziła R. Banaszczyk smile
      Powiesz szczerze, że staram się myśleć pozytywnie, że będzie dobrze, bo wysoka beta i blastka bardzo dobra, ale już bym chciała być po USG serduszkowym i odetchnąć sad
    • mellona Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 18.10.15, 09:36
      W 22 dpt beta 2100, PR powiedział że dalej nie mam badać krwi tylko czekać na usg. Przyrost z początku prawidłowy zwolnił w przedziale 600 - 1500.Podana pięcioodniowa blastocysta
    • cytrynka2610 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 18.10.15, 09:37
      Kama no ja bylam w 2 dc ( chyba 6.10) i mialam pecherzyk 19 mm jeszcze chyba z poprzedniej stymulacji, dlatego pazdziernik przepadł. Pewnie dostanę na początku listopada, doktor uprzedała ze w moga nie robic w listopadzie. Ale mam zadzwonic i sie dowiedziec. Mialam o tym nie myslec, a nie ma dnia zebym nie myslala. Codziennie wchodze na forum i szukam dobrych informacji...
    • marcia1981 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 18.10.15, 11:30
      mellona ja w 6670 niecałe ale sytuacja podobna w pewnym momencie zly przyrost. jestem ciekawa co dalej bardzo bym chciala aby organizm podzialam sam ale narazue nic.bardzo chcialabym uniknąć lyzeczkowania
    • kama1526 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 18.10.15, 11:44
      Znalazłam ten artykuł o rankingu in vitro rzeczywiście z wyborczej jak ktoś chce mogę zdjęcia porobić i prześlę Wam na maila i we wszystkim Gameta jest na 2 miejscu w Polsce na pierwszym są dwie kliniki Invicta i Novum
    • kama1526 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 18.10.15, 11:48
      I jeśli Chodzi o skuteczność według tego artykułu gameta Rzgów ma 37% jest to 3 miejsce zaraz po Novum Warszawa 38% i Invicta Gdańsk 45,6%
    • kama1526 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 18.10.15, 11:49
      Ale ogólnie w rankingu zajęła 2 miejsce we wszystkim po tych dwóch klinikach
    • belonia Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 18.10.15, 12:48
      no i stało się ... przyszło niechciane krwawienie... co prawda lekarz w poniedzialek mowil ze serduszka nie ma i kazal odstawic leki ale powiedzial tez ze jesli krwawienie sie nie pojawi to mamy przyjechac 19.10.2015 na sprawdzenie czy może jednak zacznie bić. no ale niestety... i powiem Wam ze było mi wtedy zle ale ciagle jeszcze wierzylam ze nasza dzidzia robi nam psikusa i nie chce sie pojawic... nie plakalam bo nie mialam sił no i ta cicha NADZIEJA... ale jak zobaczyłam krwawienie i czulam ten bol to wtedy zrozumialam ze nasza kropka odchodzi... chyba jeszcze nigdy nie czulam sie tak jak wczoraj i dzis i za pewne jutro tez tak bedzie... dobrze ze moj maz jest przy mnie bo inaczej nie dalabym rady ....
      trzymam kciuki za was wszystkie i zadnej nie zycze takiego doswiadczenia... buziaki
    • marcia1981 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 18.10.15, 13:07
      belonia przykro mi bardzo. Mnie czeka to samo i dlatego mam pytanie w który dpt zaczęło ci sie krwawienie bo u mnie dzis 7.1tyg . Trzymaj się kochana
    • kama1526 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 18.10.15, 13:35
      Błonia przykro mi ?? Znam Twój ból. .. Niestety nie ma słów pocieszenia. Mogę tylko powiedzieć Ci ze tylko czas troche uleczy rany... choć zawsze będzie się o tym pamiętać i myśleć! Wypłacz się kochana bo musisz jakoś wyrzucić z siebie ten żal! Przytulam mocno!
    • zielinka_87 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 18.10.15, 13:56
      Hej. Dziewczynu swietnie rozumiem co przezywacie. Moja naturalna ciaza skonczyla sie w ten sam sposob. Duzo sily i spokoju wam teraz potrzeba. Powrot do rownowagi zajmuje troche czasu, ale trzeba sie pozbierac bo inaczej monlzna zwariowac.

Wazka, jak ci wyciszali w artemidzie endometrioze?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka