Dodaj do ulubionych

Bank nasienia

28.09.04, 11:46
Dziewczyny, czy ktoras z Was korzystala lub zna osobe po IAD ?
Dziekuje z gory za pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: dziśanonimowo Re: Bank nasienia IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.09.04, 12:02
      nie wiem co to jest IAD, natomiast jeśli chodzi o dawcę nasienia do inseminacji
      to korzystaliśmy, ale była to wybrana przez lekarza 1 osoba (oczywiście nie
      wiem kto i co....), a nie bank nasienia...
      z wiadomych powodów w tym przypadku występuję anonimowo ...
      • angieblue26 Re: Bank nasienia 28.09.04, 12:10
        IAD to inseminacja nasieniem dawcy.
        Czy mozesz powiedziec jaka to byla klinika i ile czasu czekaliscie ?
        Poszukuje informacji dla przyjaciolki.
        Z gory dziekuje.
        • Gość: ja Re: Bank nasienia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.09.04, 20:46
          mogę Ci podać namiary na takie miejsce tylko powiedz skąd jesteś.
          • angieblue26 Re: Bank nasienia 28.09.04, 22:48
            Napisze, ale na priv.
            Pozdrawiam,
            • Gość: dziśanonimowo Re: Bank nasienia IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.09.04, 10:45
              była to prywatna klinika w warszawie na Woli, tel sprzed 5 lat: 837 70 70, z
              tym że o tym się głośno nie mówi, a przynajmniej wtedy nie mówiło, nawet nie
              wiem czy w Polsce jest to legalne... więc przyjaciółka musiałaby się umówić na
              wizytę i po wyczerpaniu innych możliwości zachaczyć o temat.... nie wiem co
              masz na myśli pytając jak długo czekaliśmy, na dziecko 5-6 lat, a od momentu
              decyzji do samych zabiegów ins chyba miesiac, moze dwa, dwa pierwsze sie nie
              udały, potem u mnie była jeszcze operacja, a potem trzeci zabieg sie udał ...
              p.s. szukam kontaktu z osobami w takiej samej sytuacji ... ale nie mogę podać
              tu ani nr komórki ani maila, bo są zbyt znaczne, rozumiesz napewno, ze te
              kwestie wymagają wielkiej dyskrecji, gdyż u nas nikt nie jest o tym fakcie
              poinformowany i tak zostanie ad aeternam.....
              • angieblue26 Re: Bank nasienia 29.09.04, 12:11
                Nie wiedzialam, ze w Polsce iad jest zakazana.
    • Gość: Zuzia Re: Bank nasienia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.04, 12:13
      Cześć! Ja właśnie skorzystałam z banku i z niecierpliwością czekam na wynik.
      Jest to legalne i można to zrobić w kilku klinikach (np. w Białymstoku,
      bytomiu). Jeżeli chodzi o koszt to mnie to kosztowało (nie licząc leków do
      stymulacji) 180zł. Życzę powodzenia.
      • angieblue26 Re: Bank nasienia 29.09.04, 12:33
        Zuziu, a ile czekalas na dawce ?
        • Gość: Kama Re: Bank nasienia IP: 80.72.34.* 29.09.04, 14:13
          Wiem ,że w Warszawie, w klinice Novum, robią IUI , również nasieniem dawcy,
          kosztuje ok. 900 zł. Info to wisi, na tablicy cen i nie stanowi tutaj tematu
          tabu.
          Pozdrawiam Kama.
          • Gość: Kama Re: Bank nasienia IP: 80.72.34.* 29.09.04, 14:15
            P.S
            Ze względu na to,że posiadają tam bank nasienia, napewno nie trzeba długo
            czekać, tylko mąż musi podpisać zgodę , na taki zabieg.

Jeszcze raz pozdr. Kama.
            • Gość: dziśanonimowo Re: Bank nasienia IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.09.04, 15:29
              nie wiem czy to legalne czy nie, w każdym razie w 1999 roku nikt o tym głośno
              nie mówił, nie wiedziałam też o istnieniu tego forum, jeśli wtedy już było
              itd., ja nie korzystałam zresztą z banku tylko z nasienia dawcy wybranego przez
              lekarza, mąż i ja podpisaliśmy zgodę na zabiegi i przyrzeczenie iż nigdy nie
              będziemy dochodzić tożsamości tej osoby, koszt jednej próby wtedy był 1100 zł
      • Gość: dziśanonimowo Re: do zuzia IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.09.04, 15:31
        też życzę ci/wam powodzenia, jeśli możesz napisz jak przyszła wam ta decyzja,
        jakie są wasze odczucia, i czy jesteś osobą wierząca czy nie, jeśli chcesz i
        mozesz oczywiście
        • angieblue26 Re: do zuzia 29.09.04, 16:35
          Nie chodzi o mnie, ale o moja kolezanke.
          Dziekuje Wam bardzo za pomoc smile
          • Gość: agata30 Re: do zuzia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 20:52
            AID mozna wykonac w prawie kazdej klinice zajmujacej sie leczeniem nieplodnosci
            i jest to jak najbardziej legalne i czesto praktykowane. Koszty sa rozne, ale w
            granicach 1000. Jesli chodzi i "wybor" to chyba najwiekszy jest w Kriobanku w
            BS, natomiast w Novum w W-wie i Invikcie w Gdansku dawcy oprocz standardowych
            badan przechodza tez badania genetyczne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka