Gość: beata IP: 193.59.192.* 15.04.02, 16:12 Od kilku lat leczę się na endometriozę a co za tym idzie niepłodność. Po woli tracę nadzieję... Czy którejś z Was, która również walczyła z endometriozą udało się zajść w ciążę i urodzić dzieciątko? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Aśka Re: ciąża przy endometriozie IP: *.pai.net.pl 15.04.02, 23:11 Beatko, wejdź na bociana (www.nasz-bocian.pl). Tam na forum znajdziesz wypowiedź Marty, która leczyła endometriozę (Synarelem) po czym... zaszła w ciążę. Często lekarze proponują przy endometriozie IVF, bo i tak najlepszym i najskuteczniejszym lekiem na to schorzenie jest... ciąża )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: ciąża przy endometriozie IP: 212.191.35.* 16.04.02, 09:21 Aśka mnie wyprzedziła. Mogę tylko potwierdzić jej słowa. Udało się zaraz po zakończeniu kuracji. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
ayten2 Re: ciąża przy endometriozie 16.04.02, 10:39 CZesc ja tez mam endometrioze i lecze ja teraz przez 3 miesiace hormonami ale mam zle przeczucie ze bede znowu musiala zrobic 3 juz z kolei IVF mam pytanie do was czym leczycie endometrioze POzdowienia Ayten Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ari Re: ciąża przy endometriozie IP: *.sanok.sdi.tpnet.pl 16.04.02, 11:15 Mnie też dopadła endometrioza. W sumie próbuję zajść w ciąże od roku - zresztą rok temu dowiedziałam się, że mam endometriozę IV stopnia, pozrastane jajowody , torbiel 3x5 i mięśniaka na macicy wielkości pięści, i że muszę starać się o dzidzię jeśli chcę ja mieć. Miałam laparoskopię i leczyłam sie Zoladexem przez 3 m-ce. Niestety nic z tego. Początkiem maja jadę na 1 wizytę do Novum - mam nadzieję, że oni mi pomogą. A-ha moja znajoma też miała endometriozę IV stopnia (ale bez urozmaiceń takich jak ja) i za 2 tygodnie będzie rodzić dzidziusia. Trzymam kciuki . Pozdrawiam ARI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ELA Re: ciąża przy endometriozie IP: *.satkabel.com.pl 16.04.02, 22:33 Prawdę mówiąc podniosły mnie na duchu Wasze wypowiedzi po ja również powiększam grono osób związanych z endomertiozą. Mam nadzieję że już niedługo skończę moją prawie 5 miesięczną kurację danazolem i zaowocuje ona tym na co wszystkie czekamy ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: ciąża przy endometriozie IP: 193.59.192.* 17.04.02, 13:18 Moja walka trwa juz czwarty rok. Na początku, po laparoskopii, brałam przez pół roku Danazol. Potem przerwa bo niby wszystko O.K ale bez "owocu" i po trzech latach okazało się że wszystko trzeba rozpocząć od początku. Po kolejnej laparoskopii - trzy miesiące Danazolu - nie było żadnej poprawy. Teraz jestem po pierwszym zastrzyku z Diphereline i nie czuję zmian na lepsze. Lekarz mówi tylko o IVF jako jedynej nadziei na dziecko a we mnie sie wszystko buntuje: czy naprawdę nie ma innej metody? Mam odczucie, że coś przeoczono, że są inne sposoby. Cieszę się, że są osoby, którym pomimo tego świństwa się udało. Piszcie o sukcesach:to nam dodaje sił i nadziei. Dziekuję. Odpowiedz Link Zgłoś