Dodaj do ulubionych

ciąża przy endometriozie

IP: 193.59.192.* 15.04.02, 16:12
Od kilku lat leczę się na endometriozę a co za tym idzie niepłodność. Po woli
tracę nadzieję... Czy którejś z Was, która również walczyła z endometriozą
udało się zajść w ciążę i urodzić dzieciątko?
Obserwuj wątek
    • Gość: Aśka Re: ciąża przy endometriozie IP: *.pai.net.pl 15.04.02, 23:11
      Beatko, wejdź na bociana (www.nasz-bocian.pl). Tam na forum znajdziesz
      wypowiedź Marty, która leczyła endometriozę (Synarelem) po czym... zaszła w
      ciążę.
      Często lekarze proponują przy endometriozie IVF, bo i tak najlepszym i
      najskuteczniejszym lekiem na to schorzenie jest... ciąża wink))
      • Gość: Marta Re: ciąża przy endometriozie IP: 212.191.35.* 16.04.02, 09:21
        Aśka mnie wyprzedziła.
        Mogę tylko potwierdzić jej słowa. Udało się zaraz po zakończeniu kuracji.
        Powodzenia
        • ayten2 Re: ciąża przy endometriozie 16.04.02, 10:39
          CZesc ja tez mam endometrioze i lecze ja teraz przez 3 miesiace hormonami ale
          mam zle przeczucie ze bede znowu musiala zrobic 3 juz z kolei IVF mam pytanie
          do was czym leczycie endometrioze POzdowienia Ayten
          • Gość: ari Re: ciąża przy endometriozie IP: *.sanok.sdi.tpnet.pl 16.04.02, 11:15
            Mnie też dopadła endometrioza. W sumie próbuję zajść w ciąże od roku - zresztą
            rok temu dowiedziałam się, że mam endometriozę IV stopnia, pozrastane
            jajowody , torbiel 3x5 i mięśniaka na macicy wielkości pięści, i że muszę
            starać się o dzidzię jeśli chcę ja mieć. Miałam laparoskopię i leczyłam sie
            Zoladexem przez 3 m-ce. Niestety nic z tego. Początkiem maja jadę na 1 wizytę
            do Novum - mam nadzieję, że oni mi pomogą. A-ha moja znajoma też miała
            endometriozę IV stopnia (ale bez urozmaiceń takich jak ja) i za 2 tygodnie
            będzie rodzić dzidziusia. Trzymam kciuki . Pozdrawiam ARI
            • Gość: ELA Re: ciąża przy endometriozie IP: *.satkabel.com.pl 16.04.02, 22:33
              Prawdę mówiąc podniosły mnie na duchu Wasze wypowiedzi po ja również powiększam
              grono osób związanych z endomertiozą. Mam nadzieję że już niedługo skończę moją
              prawie 5 miesięczną kurację danazolem i zaowocuje ona tym na co wszystkie
              czekamy !
          • Gość: beata Re: ciąża przy endometriozie IP: 193.59.192.* 17.04.02, 13:18
            Moja walka trwa juz czwarty rok. Na początku, po laparoskopii, brałam przez pół
            roku Danazol. Potem przerwa bo niby wszystko O.K ale bez "owocu" i po trzech
            latach okazało się że wszystko trzeba rozpocząć od początku. Po kolejnej
            laparoskopii - trzy miesiące Danazolu - nie było żadnej poprawy. Teraz jestem
            po pierwszym zastrzyku z Diphereline i nie czuję zmian na lepsze. Lekarz mówi
            tylko o IVF jako jedynej nadziei na dziecko a we mnie sie wszystko buntuje: czy
            naprawdę nie ma innej metody? Mam odczucie, że coś przeoczono, że są inne
            sposoby.
            Cieszę się, że są osoby, którym pomimo tego świństwa się udało. Piszcie o
            sukcesach:to nam dodaje sił i nadziei.
            Dziekuję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka