Dodaj do ulubionych

PYTANIE DO EWY ANALITYK

IP: 217.17.46.* 05.10.04, 09:09
Mam pytanie - może głupie. Jestem bardzo niecierpliwą osobą i już zrobiłam
ewiny test ciążowy, choć to dopiero 4 dzień po owu. Jest blada druga
kreska. Bledsza niż kreska kontrolna ale jednak niezaprzeczalnie jest.

Moje pytanie to : czy to możliwe żeby już był wynik ??? Czy może test jest
wadliwy i powinnam powtórzyć ????

Wiem że jestem irracjonalna, bo w ogóle jest za wcześnie na test i powinnam
się uzbroić cierpliwość i nie podkręcać tym tematem bo jeszcze może nic z
tego nie być i nie zagnieździć się, ale zrozum mnie że po kilku latach
oczekiwania to juz można trochę wariować.
Zdesterowana
s
Obserwuj wątek
    • mama38 Re: PYTANIE DO EWY ANALITYK 05.10.04, 10:22
      Spójrz tu:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20897&w=16383537
      musisz niestety uzbroić się w cierpliwość.
      Pozdrawiam i trzymam kciuki żeby dwie kreseczki przetrwały.
      • Gość: sandra123 Re: PYTANIE DO EWY ANALITYK IP: 217.8.186.* 05.10.04, 10:35
        Dzięki za info ! Cierpliwośc nie jest moją najmocniejszą stroną ale postaram
        się !
        S
    • ewa.analityk1 Re: PYTANIE DO EWY ANALITYK 05.10.04, 11:38
      Jeszcze tak wczesnego wyniku nie miałam, jeżeli druga kreska się pojawiła to
      nic tego nie zmieni są 3 opcje
      1. owulacja była ciut wcześniej 1-2 dni
      2. ciąża mnoga
      3. jakiś problem z testem
      powtórz za 3 dni i zobaczymy
    • Gość: sandra123 Re: PYTANIE DO EWY ANALITYK IP: 217.8.186.* 05.10.04, 11:52
      Wielkie dzięki za odpowiedź. Modlę się za ten najbardziej optymistyczy
      wariant: ciąża mnoga, ale tak naprawdę to modlę się żeby się utzrymało i
      zagnieździło.
      Gorąco pozdrawiam,
      s
      • tekla12 Re: PYTANIE DO EWY ANALITYK 05.10.04, 15:10
        Sandro, jeśli dostałaś pregnyl, to on może fałszować pozytywnie wynik.
        • Gość: sandra123 Re: PYTANIE DO EWY ANALITYK IP: 217.17.46.* 06.10.04, 07:42
          Teklo!
          Kubeł zimnej wody - tak dostałam pregnyl. Powiedz jeśli wiesz czy pregnym
          fałszuje tez wyniki bHCG z krwi ? i jak długo zatrzymuje się w organiźmie - to
          znaczy ile dni od podania pregnylu będę mogła zrobić test który nie będzie
          zafałszowany ?
          Pozdrowienia,
          s
          • maretina Re: PYTANIE DO EWY ANALITYK 06.10.04, 07:43
            Gość portalu: sandra123 napisał(a):

> Teklo!
            > Kubeł zimnej wody - tak dostałam pregnyl. Powiedz jeśli wiesz czy pregnym
            > fałszuje tez wyniki bHCG z krwi ? i jak długo zatrzymuje się w organiźmie -
            to
            >
            > znaczy ile dni od podania pregnylu będę mogła zrobić test który nie będzie
            > zafałszowany ?
            > Pozdrowienia,
            > s
            ja nie tekla ale powiemwink
            pregnyl falszuje rowniez test z krwi.
            moj gin mowi, ze po podaniu pregnylu tstowac mozna 14 dni po owulacji. wiem, ze
            czasami dziewczyny z forum robily testy 10 dni po pregnylu.
            • maretina blad w poscie poprzednim 06.10.04, 07:53
              przepraszam, testowac mozna 14 dni po podaniu pregnylu.
            • Gość: sandra123 Re: PYTANIE DO EWY ANALITYK IP: 217.17.46.* 06.10.04, 08:00
              Dzięki za odpowiedź. Jestem STRASZNIE głupia że testowałam za wcześnie ale ja
              już mam obsesję na tym punkcie. Nasze życie z moim cierpliwym i najukochańszym
              na świecie mężem toczy się od cyklu do cyklu, od owulacji do owulacji, od
              wizyty u lekarza do wizyty, usg, post przed, przytulanie w konkretnym dniu,
              testowanie - i rozczarowanie.
              Pewnie wiele dziewczyn z forum to zna. Mnie dopada dół.
              Życzę wszystkim żeby jak najszybciej mogły się przenieść na forum ciążą.
              S
              • tekla12 Re: PYTANIE DO EWY ANALITYK 06.10.04, 09:40
                Sandro, przykro mi bardzo, że musiałam cię zmartwić. Hcg możesz z powodzeniem
                zrobić już 10 dni po owu a test domowy 14 dni po. Życie od testu do testu jak
                większość z nas znam doskonale, a to czekanie na wynik z poczuciem zupełnej
                bezradności musi dołować. Życzę bardzo gorąco pięknej drugiej krechy jak
                najszybciej, a najlepiej już w tym cyklu. Trzymaj się cieplutko i pozdrowienia
                dla cierpliwego męża T.
    • Gość: sandra123 Re: PYTANIE DO EWY ANALITYK IP: 217.8.186.* 07.10.04, 08:01
      Ciągle marudzę i jestem podatna na zmiany nastrojów. W moim przypadku zmiany
      nastrojów nie są jednak objawem upragnionej ciąży tylko tego że już świruję.

Po lekkiej euforii związanej z 2 kreseczkami ,która trwała ok. pół dnia
      zostałam sprowadzona na ziemię i jestem strasznie przybita.

Nie wiedziałam że pregnyl fałszuje wyniki testów ciążowych. Gin. nic nie
      mówił - ani kiedy mogę zrobić test. Objawów 'ciążowych" nie mam ŻADNYCH,
      ZERO. Wewnętrznie czuję że nic z tego i czeka mnie kolejne rozczarowanie.
      Staram się być pozytywna i zrelaksować żeby - o ile doszło do zapłodnienia -
      zarodek mógł się zagnieździć. Niestety bez przekonania....

Sorry że przynudzam i od rana czarne myśli ale chyba lepiej się wygadać.
      Przynajmniej Wy mnie może zrozumiecie.
      S
      • maretina Re: PYTANIE DO EWY ANALITYK 07.10.04, 08:03
        Twoj gin nie udziela Ci podstawowych informacji, na nastepnej wizycie popros go
        o wiecej szczegolow.
        nie zalamuj sie przed wynikami jeszcze, bo nie wiesz jakie one beda.
        pozdrawiam
      • tekla12 Re: PYTANIE DO EWY ANALITYK 07.10.04, 09:40
        Pregnyl to własnie hcg. Za wcześnie na jakiekolwiek objawy ciąży. Niestety zły
        nastrój to zupełnie normalne w drugiej połowie cyklu po jakiejkolwiej
        stymulacji. Wiem, że bez sensu jest gadanie o tym, żeby się wyluzować i
        zachować spokój. Ale może poprawi ci humor to, że ja w podobnej sytuacji byłam
        w takim strasznym dołku, że tylko popłakiwałam i nie miałam siły na nic oprócz
        zgłaszania pretensji o wszystko do każdego. No i ten paskudny nastrój nie
        zrobił żadnego wrażenia na mojej fasolce, bo mimo to zagnieździła się ślicznie.
        Pozdrawiam i trzymam za sukces T.
        • Gość: sandra123 Re: PYTANIE DO EWY ANALITYK IP: 217.8.186.* 07.10.04, 10:37
          Dzięki za wszystkie ciepłe słowa !
    • ewa.analityk1 Re: PYTANIE DO EWY ANALITYK 07.10.04, 13:36
      po pregnylu moim testem można testować 10 dni po owu najwcześniej sad właśnie
      dziwny był dla mnie ten 4 dzień sad ale mam nadzieję, że za kilka dni zobaczysz
      upragnione 2 krechy
      • Gość: Ewelina Re: PYTANIE DO EWY ANALITYK IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.10.04, 21:58
        Staramy się z mężem już ponad rok i nic z tego . Więć zaczeliśmy się badać i
        na razie nic nie wykazali . Jedynie mam długi cykl bo 35 dni. Byłam na
        badaniu USG i pęcherzyk miał 18mm , dostałam pregnyl wieczorem a na drugi
        dzień
        musieliśmy poprzytulać się i na trzeci USG -pęcherzyk pękł i wieczorem znowu
        przytulanie. Dostałam pod język luteine i nie wiem czy jest duża szansa
        ciąży , czy to nie da sie określić?
        Napiszcie coś na ten temat z waszych doświadczeń.

• Gość: sandra123 Re: PYTANIE DO EWY ANALITYK IP: 217.17.46.* 08.10.04, 07:50
      Kochana Ewo !

Wiem że Twoje testy są czulsze od ogólnodostępnych w aptekach. Czy oznacza to
      że testy na których pisze że wykrywają ciążę 6 dni po zapłodnieniu zawierają
      deklaracje na wyrost ? Dziś jest 7 dni po owu - testowałam zwykłym testem i
      JEDNA KRECHA. Nawet bladego cienia czy też poświaty drugiej kreski nie ma.
      Zdesperowana
      S
      • maretina Re: PYTANIE DO EWY ANALITYK 08.10.04, 07:52
        Gość portalu: sandra123 napisał(a):

> Kochana Ewo !
        >
        > Wiem że Twoje testy są czulsze od ogólnodostępnych w aptekach. Czy oznacza
        to
        > że testy na których pisze że wykrywają ciążę 6 dni po zapłodnieniu zawierają
        > deklaracje na wyrost ? Dziś jest 7 dni po owu - testowałam zwykłym testem i
        > JEDNA KRECHA. Nawet bladego cienia czy też poświaty drugiej kreski nie ma.
        > Zdesperowana
        > S

to chwyt reklamowy, ktory nic wspolnego z prawda nie ma.
        zarodek o 7 dnia po zaplodnieniu zaczyna dopiero wydzielac hcg ( jak sie
        przyczepi do macicy),
        sandro, dla swojego zdrowia psychicznego..... nie testuj codzienniewink
        odczekaj do czasu, kiedy testowanie bedzie mialo sens.
        pozdrawiam
      • ewa.analityk1 Re: PYTANIE DO EWY ANALITYK 08.10.04, 16:01
        to jest tak test wyjdzie przy książkowym zagnieżdżeniu w 5.5 dnia po owulacji.
        Prawda jest taka, że zagnieżdżenie może mieć nawet miejsce 10 dni po owulacji i
        jak zajrzysz u mnie na forumw kronikę to często dziewczynom 9-10 dni po
        owulacji nie wychodzi a 12 dni juz wychodzi ja polecam najwcześniej 12 dni po
        owulacji mi wyszedł 9 dni po owu a znam tylko 1 osobę gdzie 6.5 dnia po owulacji

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka