Dodaj do ulubionych

tylko CLO...?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.04, 09:12
Już drugi cykl biorę CLO bez monitoringu.Z tego co tutaj na forum
wyczytałam,to chyba każda z Was po CLO brała duphergan (chyba źle
napisałamsmile) lub luteinę. Powiedzcie mi w jakich dawkach i od jakiego dnia
brałyście te leki, no i przez ile dnismileJesteście lepsze niż niejeden
lekarz,dlatego zwracam się z tym do Was Kochane forumowiczkismile Z góry
dziękuję za każdą odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • Gość: marzenalep Re: tylko CLO...? IP: *.man.polbox.pl 28.10.04, 09:40
      AniaJA uważam, ze trochę niedobrze, ze nie masz monitoringu, bo skad będziesz
      wiedziała, ze Clo na Ciebie działa? A leki o których piszesz bierze sie dopiero
      po owulacji i po to również jest monitoring, zeby lekarz wiedział czy masz juz
      je brać czy nie.
      Kto przepisał Ci Clo bez monitoringu?? Moze pomyśl o zmianie lekarza.
      Pozdrawiam MŁ
      • Gość: AniaJa Re: tylko CLO...? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.04, 09:53
        Dziękuję Ci,że choć ty jedna odpiasłaśsmileI masz rację,musze pomyśleć o zmianie
        lekarza,choć dotychczas zawsze stawiał właściwe diagnozy...
      • Gość: AniaJa Re: tylko CLO...? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.04, 10:02
        A nie spytałam czy Ty brałaś któryś z tych leków i "jak" je brałaś?
        • tekla12 Re: tylko CLO...? 28.10.04, 11:45
          Luteinę albo duphaston bierze się w zależności od tego, kiedy była owulacja.
    • Gość: marzenalep Re: tylko CLO...? IP: *.brm.gov.pl 28.10.04, 11:57
      Ja biorę aktualnie duphaston i gin kazał mi go brać od 4 dpo.
      Najpierw oczywiscie miałam robione USG żeby sprawdzić czy pęcherzyki popękały.
      Pozdrawiam MŁ
      • 76fiona Re: tylko CLO...? 28.10.04, 12:46
        Ja jestem właśnie w trakcie III cyklu stymulowanego Clo - bez monitoringu.
        Pisałam kilka dni temu o tym, że moja pani dr. Padzik - Moczydłowska
        powiedziała, że monitorowanie nie jest konieczne (w ponad 80% monitorowanych
        cykli mam naturalna owulację).
        Nie biorę także niczego poza Clo - no nie licząc witaminek i kwasu foliowego.
        • Gość: AniaJa Re: tylko CLO...? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.04, 12:53
          Więc jest nas dwie niemonitorowane,tylko na CLOsmile Ja również łykam kwas foliowy
          i mam nadzieję,że tym razem się uda.W przyszłym tygodniu idę na wolne i
          zaczynamy znowu działać...smileA z ciekawości spytam przez jaki okres można brać
          clo,tzn. jak długo trwa stymulacja-3-6 miesięcy?
          • 76fiona Re: tylko CLO...? 28.10.04, 12:56
            ja mam brać 4 cykle. czyli że niebawem koniec.
            Nie wiem co dalej...
          • samanta25 Re: tylko CLO...? 28.10.04, 14:34
            Dziewczyny jeśli bierzecie CLO to cykl powieniem być monitorowany. Nie dajcie
            się nabrać lekarzom.
            Ja też mam teraz 1 cykl z CLO i oczywiście moja lekarka stwierdziła, że nie ma
            sensu monitorować. Ale ja postawiłam na swoim i zrobiłam sobie we własnym
            zakresie USG i okazało się, że CLO nie działa na mnie tak jak powinno sad(

Teraz obawiam się, czy pęcherzyk który w 8 d.c. miał rozmiar 28x22mm pękł
            ponieważ nie dostałam nic na pęknięcie

Poza tym jeśli macie słabe (cienkie endometrium) to razem z CLO powinny być
            podawane estrogeny na wzmocnienie endo
            A Duphaston lub luteinę podaje się w II fazie cyklu.

-------------
            czekam na cud 33 cykl
            www2.fertilityfriend.com/home/samanta
            • 76fiona Re: tylko CLO...? 28.10.04, 14:48
              to jeszcze żeby było jasne; kiedy miałam pierwszy cykl stymulowany Clo, byłam
              na usg trakcie owulacji - w związku z potrzeba zbadania endo.
              Wszystko było idealnie.
              Więcej nie byłam.
              Ide do mojej pani dr. w grudniu - o ile COŚ się nie zdarzy - ale nie mam
              złudzeń.
              • paula29 Re: tylko CLO...? 29.10.04, 17:13
                dziwiesie ze Padzik Moczydlowska stwierdzila brak potrzeby monitoringu. Ona
                jest jednym z najlepszych specjalistow w dziedzinie ciaz.
                Clo jest bardzo silnie dzialajacym lekiem i powinien byc prowadzony monitoring
                aby sprawdzic czy pecherzyk rosnie czy nie. Jezeli dziala, czy aby na pewno
                dobrze, albo czy zwiekszac lub zmniejszac dawki. czasem Za duza dawka powoduje
                przerost pecherzyka i moze doprowadzic do powstania torbieli !!! a jak nie
                dziala to po co sie faszerowac??? co lekarz to inna decyzja...
    • mamalgosia Re: tylko CLO...? 29.10.04, 18:25
      Clo nie jest cukierkiem, tylko potężną dawką hormonów. Nie wiem, jak lekarz ma
      odwagę stymulować cykl nie nadzorując tego. Po pierwsze mogą się wytwoorzyć
      torbiele, a po drugie - skąd będziecie wiedzieć, jak zadziałało (czy była owu,
      kiedy, czy może pęcherzyki nie pękają, wtedy sie podaje coś na ich pęknięcie,
      czy jest ciałko żółte, czy podac progesteron...). Nie rozumiem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka