Dodaj do ulubionych

KLAMKA ZAPADLA-ZACZYNAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

12.11.04, 22:53
Dziewczyny dziś zaczynam dlugi protokól do mojego pierwszego i mam nadzieję
ostatniego in vitro,więc dziś na śniadanko zrobilam sobie zastrzyk z
decapeptylu.AAAAAAAAAAAAAAAle mam pietra,to już 4 lata walki,kilka nieudanych
inseminacji,poronienie,pozamaciczna itd.Tak bardzo boję się kolejnej
porażki.Boże,żeby się udalo.To bylby cudowny prezent gwiazdkowy.Walczę
jeszcze z bakteriami no i w pracy też nikomu nie mogę powiedzieć(taki
porąbany zawód)więc już się martwię co wymyślę kiedy będę miala punkcję.Same
problemy ale już nie mialam sily tego odkladać.Proszę trzymajcie za mnie
kciuki.Czy jest ktoś jeszcze,kto teraz zacząl?Będzie rażniej.
Obserwuj wątek
    • aga_lub_marcin Re: KLAMKA ZAPADLA-ZACZYNAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.11.04, 23:01
      Zycze powodzenia mala00, napewno sie udasmile Trzymam mocno kciuki. Piszesz "dlugi
      protokol" ile to bedzie trwalo?
    • samanta25 Re: KLAMKA ZAPADLA-ZACZYNAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.11.04, 23:02
      P O W O D Z E N I A życzę i najpiękniejszego na świecie PREZENTU GWIAZDKOWEGO :-
      ))
      • mala00 Re: KLAMKA ZAPADLA-ZACZYNAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.11.04, 23:13
        Kończę teraz cykl z antykoncepcją,za tydzień powinna przyjść @ i w następnym
        cyklu jeżeli wszystko będzie ok in vitro.
        • aga_lub_marcin Re: KLAMKA ZAPADLA-ZACZYNAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.11.04, 23:18
          Ahas, to super, juz niedaleko. Nawet nie mowie podejdz do tego spokojnie, bo to
          raczej nie możliwesmile) czekam z Tobą niecierpliwiebig_grin Aga
    • pszczolka2 Re: KLAMKA ZAPADLA-ZACZYNAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.11.04, 23:20
      Kochana trzymam kciukasysmile))))))))))) Będzie o.k, coś Mi mówi, że będzie
      dobrze. Czuje w kościach tak jak przychodzi "grypa" oby się sprawdziło!!!
      Buziaczki i
      pozdrawiam.

29 cykl starań - jestem już zmęczonasad
    • magda11385 Re: KLAMKA ZAPADLA-ZACZYNAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 13.11.04, 00:10
      powodzienia, ja jestem w trakcie wszystkich dodatkowych badan krwi i zaczynam w
      lutym. jak tylko skonczy sie zwariowany dla mnie okres w pracy (styczen)
      nastepnego dnia jestem u lekarza i zaczynam. Tak szczerze to nie moge sie juz
      doczekac. Trzymam kciuki.
      magda
      • mala00 Re: KLAMKA ZAPADLA-ZACZYNAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 13.11.04, 10:01
        Jeżeli chodzi o moją pracę,to też okres nie jest najlepszy.Boję się ,że przez
        nią może się nie udać ale nie chce czekać do urlopu,do wakacji(wcześniej nie
        mogę wziać urlopu).Jestem ciekawa,czy udalo się którejś in vitro nie zmieniając
        jakoś diametralnie trybu życia.Oczywiście będę bardziej na siebie uważać ale
        pracować muszę.Proszę napiszcie,że to możliwe,że tylko urlop i leżenie
        gwarantuje powodzenie in vitro.
        • mala00 Re: KLAMKA ZAPADLA-ZACZYNAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 13.11.04, 10:04
          Coś pochrzanilam w ostatnim zdaniu ale chyba wiecie o co chodzi.
          • singer1 Re: KLAMKA ZAPADLA-ZACZYNAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 13.11.04, 11:07
            Ja też oczywiście trzymam kciuki!!! I musi się udać. A jeśli chodzi o pracę to chyba za wcześnie się
            martwić. Jak przyjdzie czas na punkcję to wtedy będziesz wiedzieć dokładnie jak stoisz z robotą i
            ewentualnie wtedy będziesz coś kombinować. Jaka szkodza, że nie zawsze będę mogła Ci pomóc sad((
        • jarkat04 Re: KLAMKA ZAPADLA-ZACZYNAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 13.11.04, 22:21
          Nie martw się. Ja też chodziłam do pracy. Puncję miałam w środę - wzięłam
          wolne, bo do kliniki miałam 140 km. Punkcja była wykonana ambulatoryjnie, bez
          narkozy - po 3 godzinach byłam w 100% czynna (zaznaczam, że nic !!! nie
          bolało). Po dwóch dniach był transfer - sama przyjemność, po którym
          pojechaliśmy na obiad i później do domu, gdzie leżałam cały wieczór aż do rana.
          Następny dzień przeleżałam w domu (ale było to moje przewrażliwienie), a w
          kolejnym dniu poszłam do pracy (biureczko i komputer). Do pracy chodziłam i
          pracowałam normalnie, a w domu leniuchowałam, żeby się "dzidziusie" ułożyły.No
          i jeden zamieszkał za pierwszym razem. Powodzenia! Przecież nie tylko ja miałam
          takie szczęście. Ola
    • magdulka26 Re: KLAMKA ZAPADLA-ZACZYNAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 13.11.04, 11:16
      Mala życze Ci, żeby tegoroczne Święta Bożego Narodzenia były najpiękniejszymi
      Świętami w Waszym życiu,obyć już była 2w1smile)).Będę za Ciebie trzymać mocno
      kciuki słnko.Pozdrawiam.
      • tekla12 Re: KLAMKA ZAPADLA-ZACZYNAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 13.11.04, 11:58
        Procedurę in vitro spokojnie można pogodzić z normalnymi obowiązkami
        zawodowymi, jeśli mieszkasz w tym samym mieście, w którym działa klinika.
        Czasowo różnica między ivf i stymulowanym cyklem np. do iui nie jest duża.
        Będziesz potrzebowała jednego wolnego dnia na punkcję, głównie ze względu na
        konsekwencje znieczulenia. A po transferze najlepiej zachwywać się normalnie,
        oczywiście bez przesady. Część lekarzy wręcz odradza leżenie. Podstawowy
        problem to samopoczucie w trakcie samej stymulacji - rozdrażnienie, ewentualne
        objawy menopauzy i oczekiwanie po transferze - pracy będziesz bardziej ciałem
        niż duchem. Trzymam i pozdrawiam T
        • nalo Re: KLAMKA ZAPADLA-ZACZYNAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 13.11.04, 12:32
          Mala, juz zaciskam kciuki!!!! Ja podejde pewnie w styczniu, juz robie wszystkie
          badania w kierunku ivf i tez juz nie moge sie doczekac! Pamietaj wiec, musi Ci
          sie udac, bo masz swiecic dobrym przykladem wszystkim tym, ktore podejda zaraz
          po Tobie ! wink Napisz prosze, gdzie podchodzisz? Ja bede robic w nOvum...
          • mala00 Re: KLAMKA ZAPADLA-ZACZYNAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 13.11.04, 16:38
            Dziewczyny jesteście kochane.Singerku wiem że jesteś ze mną czuję to i bardzo
            ci dziekuję,Teklo dzięki za te informacje bardzo mi byly pomocne.Nalo-ivf będę
            miala w novum.Postaram się dzielnie przez to wszystko przejść,bo bardzo chcę
            być dobrym przykladem dla tych ktore ivf będą mialy po mnie.Boże jak bardzo
            chcę by mi się udalo ale wiem też,że nie wolno mi się nakręcać więc nazwę to
            pozytywnym nastawieniem.Jest mi latwiej,bo mam obok siebie cudowną osobę-
            mężusia i was moje pocieszycielko-ekspertki.
            • michalinnaa Re: KLAMKA ZAPADLA-ZACZYNAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 13.11.04, 17:44
              Moja droga. Tak się cieszę i trzymam mocno kciuki. Tbędą piekne święta .........
    • vikas Re: KLAMKA ZAPADLA-ZACZYNAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 13.11.04, 19:35
      Cześć Mala00!własnie jestem 10 tygodni po transferze,
      a tym samym w 10 tc.
      Twoja historia to tak jakby moja zamiast bakteri-kiepska
      cytologia i niezidentyfikowane komorki.
      Długi protokół dało się przeżyć,menopauzę też!
      Najważniejsze jest nastawienie!!!Ja podeszłam do tego
      nie mniej nie więcej mówiąc,że bedzie co ma być ja mam zachować
      spokój.takie podejście po tylu ,wylanych łzach,czekaniu,
      nadziejach,upadkach było kojące.Wiedziałam,że to moja ostatnia deska ratunku
      i jedyna nadzieja może dlatego byłam wyluzowana.
      Usg potwierdzające,ze pęcherzyki są i rosną było jak balsam na mą duszę
      i już wiedziałam,że się uda.Punkcja to nic strasznego,transfer tym bardziej.
      Lekarz pokazał mi na monitorze dwie kropeczki i powiedział,że to
      właśnie moje dzieci.Leżałam jakieś 3 godz.po transferze,a potem w drogę
      200 km do domu.Najbardziej decydujące po transferze jest pierwsza godzina
      to ona decyduje czy organizm przyjmie,czy odrzuci komórki.Tak mowil lekarz.
      Długie,czy krótkie leżenie nie ma tu większego znaczenia chyba,że na prawdę
      zle się czujesz.Każdemu to powtarzam choć trudno to zrobić,ale zachowanie
      spokoju to bardzo pomocna i ważna rzecz!!!
      Życzę Ci z całego serca aby te święta były najpiekniejszymi
      w Twoim życiu i jeśli się postarsz to takie będą,a reszę zostaw lekarzom.
      Jeśli masz jeszcze jakieś pytania odpowiem.
      • kam_a Re: KLAMKA ZAPADLA-ZACZYNAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 13.11.04, 20:25
        Mala, Wiesz, że jestem własnie po udanym ICSI (to znaczy jest to dopiero
        począteczek, ale mam nadzieje, że dalej też będzie wszystko ok.)
        Dzisiaj byłam ponownie zbadać HCG i progesteron (14dpt) i wszystkpo wyglada b.
        ładnie HCG =110, wygląda to prawdopodobne na jednego bejbika, ale tak naprawdę
        okaże się na pierwszym USG. Dzisiaj wizyta z Novum była przesympatyczna - dr.
        L. i dr. K. oboje mnie wycałowali i jeszcze raz gratulowali smile))).
        Będziesz również zadowolona i napewno się uda, jestem więcej niż pewna. A co do
        pracy, to nie martw się zawsze możesz wziąć choć krótkie zwolnionko. Ja co
        prawda w tym tygodniu, gdzie była punkcja i parę dni po transferze byłam na
        zwolnieniu, ale juz 9 dnia poszłam do pracy.
        W dniu transferu pojechaliśmy z Novum prosto na zakupy, potem do domu i trochę
        polegiwałam. Tego niby leżenia było w sumie raptem trzy dni, a potem starałam
        się oszczędzać,ale bez przesady. Najważniejsze aby nie dźwigać, męczyć sie,
        kąpać w gorącej wodzie i intensywnie ćwiczyć. Ale te zalecenia dostaniesz po
        transferze.
        Pozdrawiam i trzymam kciuki.
        Kama.
        • mala00 Re: KLAMKA ZAPADLA-ZACZYNAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14.11.04, 14:41
          Cześć dziewczyny.Dzięki za posty.To cudnie z waszej strony,że mając już swoje
          fasolki i swoje inne klopoty zaglądacie na to forum i pomagacie takim jak
          ja.
          Przez caly prawie cykl z antykoncepcją plamilam.W czwartek odstawilam pigulki
          a w piatek wzięlam pierwszy zastrzyk z decapeptylu.Dziś pojawily się plamienia
          bardziej krwiste.To chyba nie jest okres prawda,bo @ powinnam dostac w
          piątek.Czy jest to reakcja na decapeptyl?Czy też tak mialyście i czy zorientuję
          się kiedy przyjdzie wlaściwa @ jeżeli caly czas będę krwawić?Czy po odstawieniu
          antykoncepcji @ przyszla prawidlowo 28go dc?Będę bardzo wdzięczna za odpowiedzi
          na moje pytania.Caluję was bardzo gorąco.
          • vikas Re: KLAMKA ZAPADLA-ZACZYNAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14.11.04, 17:10
            decapeptyl zaczełam przyjmować w 21 dc
            @ o ile pamiętam zjawiła się tak jak zwykle
            około 32 dc.wczesniej zadnych plamień nie bylo.
            moze Twoj organizm reaguje właśnie tak.
            zapytaj lekarza czy to normalne? @ mogla sie przesunąć
            i powinnaś ją poznać po krwawieniu takim jakie zwykle mialas.
            potem już z górki,stymulacja itd.
            • kam_a Re: KLAMKA ZAPADLA-ZACZYNAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14.11.04, 17:51
              Malo, ja z kolei brałam dipherelinę (to odpowiednik decapeptylu) i do mnie @
              przyszła w 8 dniu jej brania, to trochę później u mnie niz normalnie, ale to
              podobno tak bywa . Natomiast plamień nie miałam, ale było napisane w ulotce, że
              podczas brania mogą wystąpić, także pewnie wszystko jest ok, ale myślę, że
              lepiej o wszystkich wątpliwościach porozmawiać z lekarzem ,nawet z
              pielęgniarką . Uspokoisz swoje obawy i będzie ok.
              Pozdrawiam i życze powodzenia.
              Kama.
    • gosia336 Re: KLAMKA ZAPADLA-ZACZYNAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14.11.04, 18:12
      tez mam w planie in vitro w novum ,powiedz mi czy antykoncepty bralas tylko
      przez 1 cykl ?czy w trakcie ich brania tez sie mialas zglosic miedzy 17 -20
      dniem cyklu i co dalej?a u kogo mialas pierwsze wizyty?
      • mala00 Re: KLAMKA ZAPADLA-ZACZYNAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14.11.04, 22:07
        Dziś jest 23 dc i lekko krwawię,brzuszek boli jak na @ ale to za wcześnie jak
        na okres.Jutro zadzwonię do lekarza.Mam nadzieję,że ten decapeptyl nie robi mi
        teraz szkody w organizmie.Gosiu336 antykoncepcję bralam tylko przez 1 cykl i w
        17 dniu cyklu mialam wizytę.Leczę się w novum u Wojewódzkiego,następną wizytę
        mam po @ u Lewandowskiego,który wykonuje in vitro.
        • gosia336 Re: KLAMKA ZAPADLA-ZACZYNAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14.11.04, 23:08
          dzieki za odpowiedz tez bylam u dra Wojewodzkiego,ale gosc mi tak nabazgral na
          kartce caly schemat dzialania,ze balam sie,ze czegos nie zrozumialam, ale
          wszystko sie zgadza .A jak z badaniem nasienia ,czy kazal wam powtarzac w novum
          czy mozecie przywiezc aktualne zrobione u siebie
          • mala00 Re: KLAMKA ZAPADLA-ZACZYNAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 15.11.04, 11:11
            Gosiu336,my w novum jesteśmy już cztery lata,z badaniami jesteśmy prawie na
            bieżąco.Mąż nie musial powtarzać nasienia.
            • mala00 Re: KLAMKA ZAPADLA-ZACZYNAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 15.11.04, 11:20
              Dzwonilam dziś do novum w sprawie mojego krwawienia.Dziewczyny powiedzialy
              mi,że to może być przedwczesna @,tak się zdarza.Tak czy siak mam niczego nie
              zmieniać,brac dalej decapeptyl.Oby wszystko bylo ok,by nic zlego to krwawienie
              nie zwiastowalo.Trochę się boję.
              • pszczolka2 Re: KLAMKA ZAPADLA-ZACZYNAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 15.11.04, 11:24
                Nie bój się będzie dobrze, nadal trzymam kciuki.
                Buziaczkismile))

29 cykl starań - jestem już zmęczonasad
    • mala00 Re: KLAMKA ZAPADLA-ZACZYNAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 17.11.04, 23:21
      Cześć dziewczyny.Dziś się trochę przestraszylam bo dowiedzialam się że moja
      morfologia jest coś nie halo a wlaściwie mam niedobór bialych krwinek.Na haslo
      biale krwinki mam oczywiście odrazu czarny scenariusz przed oczami.Na szczęście
      to tylko albo aż oslabienie organizmu.Wcale mu się nie dziwię ,bo swój organizm
      troszeczkę przez nadmiar pracy i obowiązkow zaniedbalam.Na szczęście nie
      przekreśla to mojego in vitro muszę się tylko wzmocnić i powtórzyć za jakiś
      czas badanie.Tylko jak mam się wzmocnić jak nie mam na to czasu i narazie nie
      mogę go dla siebie mieć.Macie może jakieś cuda na wzmocnienie,jakieś super
      witaminy?
      • kam_a Re: KLAMKA ZAPADLA-ZACZYNAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.11.04, 08:57
        Mala, najlepiej aby tutaj dr. L. coś zaradził. Zaufaj mu , a oni zrobia
        wszystko , zeby było dobrze. Jak on się do tego ustosunkował ? Może nie jest
        tak źle ? Nie martw się napewno będzie dobrze, wszystkie trudnosći da się
        pokonać, mi jedna dziewczyna powiedziała, że im wiecej trudności tym pewniejsza
        ciąża smile)) Ja tez miałam przeboje z bakteriami,torbielem, ale wszystko dobrze
        się skończyło, zobaczysz później będziesz to wszystko wspominała z jeszcze
        większym sentymentem.
        Trzymaj się . Będzie dobrze. Kama.
        • mala00 Re: KLAMKA ZAPADLA-ZACZYNAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.11.04, 10:14
          Kama-do L. idę 23go,może rzeczywiście coś zaradzi,do tego czasu muszę zwiększyć
          folik na dwa razy dziennie.Cóż pod każdym względem mam pod górę,obyś kochana
          miala rację,że im cięzej tym piękniejszy efekt......Oby.
          • kam_a Re: KLAMKA ZAPADLA-ZACZYNAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.11.04, 10:24
            Będzie napewno dobrze smile))))
            • mala00 Re: KLAMKA ZAPADLA-ZACZYNAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.11.04, 10:32
              No musi,jestem wyjątkowo(jak narazie) pozytywnie nastawiona,nie nakręcona-
              nastawiona!!!!!!!!!!Życię jest piękne!!!!!!!!!!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka