Dodaj do ulubionych

Brak @ ! Co się dzieje ! please !!!

04.12.04, 09:39
Jestem normalnie skołowana: czy branie Clo może jakoś wpłynąć na @ tzn
opóźnić ją? Dziś 31 dc, duphaston skończyłam brac w 25dc a tu zero @, brak
objawów jakichkolwiek. Zawsze po duphastonie @ pojawiała się 3 dni później, a
teraz 7 i nic. Ciąża raczej nie wchodzi w grę bo ovu ni było: w 14 dc był
pęcherzyk 13na 5 i 9na9, przytulanko było w 13dc. Potem byłam taka
przyłamana, że długo długo nic i dopiero 3 dni temu poszaleliśmy. Co teraz???
Testu ciążowego robić chyba nie ma sensu? Ale jak teraz wywołuje się @ i o
czym to świadczy? Jaki ma wpływ na dalsze starania??? Nigdy nie mialam @
naturalnie ale po duphastonie zaraz przychodziła.
Obserwuj wątek
    • incrediblesound Bardzo prosze o odpowiedz... 04.12.04, 09:49
    • hogata1605 Re: Brak @ ! Co się dzieje ! please !!! 04.12.04, 09:50
      Cześć.
      Jakis czas temu tez brałam duphaston i miesiączka przychodziła tak jak mówisz 3-
      4 dni po ostatniej tabletce.
      Czytałam gdzieś na forum,że jedna z dziewczyn zaszła w ciąże pomimo małych
      pęcherzyków.Ja na twoim miejscu zrobiłabym test.
      Powodzenia smile)))
      hogata
      • incrediblesound Re: Brak @ ! Co się dzieje ! please !!! 04.12.04, 10:08
        Wiesz ciąża raczej mi nie przyszła do głowy. Od razu wykluczyłam, bo jeszcze
        jakby przytulanko było było częściej to jeszcze jeszcze, ale było tylko w
        13dc,w 14dc po usg gin stwierdził że ten cykl przepadł - byłam troszkę
        zdołowana tym faktem no i przytulaniko dopiero było 2 czy 3 dni temu, wiec to
        wszystko jakos mało prawdopodobne. Chyba że plemniki żyły kilka dni jeszcze w
        środku ale to wszystko takie naciągane... Zresztą jak zaczełam brać duphaston
        od 16 dc to podobno pęcherzyki które urosły zaczynają zanikać więc tymbardziej
        robi się to abstrakcyjne... Tylko dlaczego brak @? Boję się żeby to nie
        zaprzepaściło dalszych starań...
        • maretina Re: Brak @ ! Co się dzieje ! please !!! 04.12.04, 11:09
          nie ma co pieprzyc za przeproszeniem!wink
          testuj, dopier wtedy mozna gadac.
          teoretyzowac mozna bez konca, tylko w jakim celu?
          nie dostaniesz bez badania hcg zadnej odopwiedzi, tylko same spekulacje.
          testuj!
          oby byl wynik dodatni. jak nie ( odpukac!!!!), to poczekaj jeszcze kilka dni i
          do gina.
    • ewa.analityk1 Re: Brak @ ! Co się dzieje ! please !!! 04.12.04, 11:30
      ja znam ciążę potwierdzoną monitoringiem itd gdzoe od starań do owulcji minęło
      6 dni i ciąża jest. Ostatnie badanie generalnie zaczynają się skłaniać ku temu,
      że plemniki mogą znacznie dłużej żyć niż standardowe 3 dni. Ale po prostu zrób
      test
      • incrediblesound Re: Brak @ ! Co się dzieje ! please !!! 04.12.04, 17:00
        Trchę jestem zaskoczona że dajecie mi jakąś nadzieję; dziękuje ale naprawdę nie
        wierzę że taki cud mógłby się zdarzyć - jak dotąd nigdy mnie nie spotkał żaden
        innyy... PCO, pierwszy cykl starań do tego przekreślony przez lekarza - za małe
        pęcherzyki, za mało przytulanka... to naprawdę byłoby niewiarygodne! Do tego
        powiem Wam tyle, że robiłam test ovu (Ewo od Ciebie - w 14 dc i wyszłam mi
        kontrolna i ciut bledsza testowa - pisałam tu wtedy i napisałaś że marne
        szanse), robiłam sobie test ponownie jakieś 3 dni temu (bo jakiś taki śluz na
        ovu mi się pojawił) i znów były dwie kreski - obi wyraźne jednak testowa
        słabsza o ton od kontrolnej. Z tego co słyszałam to testy ovu wykrywają ciążę a
        mi nie wykrył, więc raczej to nie możliwe.
        Dlatego też zanim trafię do gina - możliwe dopiero za 2 tyg bo ma urlop -
        chciałabym dowiedzieć się dlaczego nie ma tej @; jakie są zwykle powody i co
        się robi żeby ją wywołać.
        Wiem że to takie gdybanie ale najchetniej nie robiłabym testu, bo wiem że sobie
        wtedy zrobię nadzieje... Przecież jakbym była w ciąży to bym czuła, a ja czuję
        się całkowicie normalnie... Nie czuję tego czegoś...
        • aga_lub_marcin Re: Brak @ ! Co się dzieje ! please !!! 04.12.04, 17:11
          Ton jasniejsza druga kreska to nie wielka różnica, po mojemu są dwie opcje,
          przesuneła ci sie owu i teraz dopiero ja miałas, albo jestes w ciazy, testuj
          ciazowym i koniecznie daj znac!! Umieram z ciekawosci i trzymam kciuki.
          • incrediblesound Re: Brak @ ! Co się dzieje ! please !!! 04.12.04, 17:18
            Zaczynam sobie robić nadzieję - nie dobrze !!! wink
            Ale ja brałam duphaston od 16-25dc który podono uniemożliwa dalszy wzrost
            pęchęrzyków... Test ovu robiłam 3 razy: w 10 dc - wyszła tylko 1 krecha
            konrolna, potem w 14 (albo 13dc) wyszły dwie ale testowa o ton jaśniejsza od
            kontr. Wtedy byłam na usg i stwierdził , ze pecherzyki do bani i że nie ma
            sensu robić sobie nadzieje w tym cyklu... potem jeszcze zrobiłam sobie test ovu
            i wyszło tak samo : testowa jaśniejsza (z tego co Ewa pisała to krecha testowa
            powinna być wyraźnie tłustsza od kontr),3 dni temu też tak samo mi wyszło. To
            przecież naprawdę nie możliwe !!!! Moze @ przyjdzie jutro... i wszytsko sie w
            końcu rozwiąże...
            • aga_lub_marcin Re: Brak @ ! Co się dzieje ! please !!! 04.12.04, 17:29
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20897&w=18259200
              nie ma co spekulowac, mowie ci zrob test ciazowy smile
    • incrediblesound Jeszcze do EwyAnalityk 04.12.04, 17:11
      Ewo o czym świadczy to, iż np w 10 dc robiłam Twój test i wyszła tylko 1 kreska
      kontrolna a w 14 dc wyszły już 2 - ale testowa o ton bledsza od kontrolnej? No
      i dlaczego jeszce 3 dni temu też sa kontrolna i testowa (testowa tak samo
      bledzsza). No i @ brak. Nie łudzę się że to ciąża - jak już pisałam wcześniej -
      ale martiwę się bardzo dlaczego @ nie przychodzi po duphastonie?
      W 13 dc miałam pęcherzyki 13x5 i 9x9 no i gin stwierdził że nic juz z tego nie
      będzie, więc w ogóle olałam ten cykl: nie poszłam na jeszcze jedno USG w 18 dc,
      nie oznaczyłam progesteronu w 22 - bo po co jak wvu nie było. Może mi się coś
      stało z jajnikami po tym Clo??? I w ogóle nie wiem już co...
    • incrediblesound Podciągam, @ wciąż brak... oznak też... 04.12.04, 20:14
    • incrediblesound Proszę... napiszcie co może być nie tak 04.12.04, 21:21

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka