nataszkam 05.12.04, 11:57 Burczykowa- pewnie to skasowano, więc jeszcze raz Cię proszę, abyś zajrzała do swojej poczty na gazecie. To bardzo wazne dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
burczykowa Re: Mój cykl 05.12.04, 15:55 Droga dziewczyno! Jest niedziela, pora poobiednia i fantastyczna pogoda- Co Ty robisz przy komputerze?! Nie mam przy sobie czystych kart, więc nie mogę nanieśc tych danych.Moje rady: zajrzyj na stronę: www.npr.csc.pl/oddz_teren.htm Masz tam adresy do osób, które zajmują się NPR (większośc z nich to lekarze), oni podadza i namiar najbliżej Twojego miejsca zamieszkania do kogoś, kto sie na tym zna i jest lekarzem.Ale nie dzisiaj!- Daj ludziom poodopczywać! Możesz też zajrzeć tu: www.fertilityfriend.com/ Wpisz tu te swoje dane i podeslij na forum Naturalne Planowanie Rodziny, albo na to forum- w końcu Guru na pewno cos Ci podpowie. Ja może tu zajrzę, ale pewnie bardzo późno. Odpowiedz Link Zgłoś
nataszkam Re: Mój cykl 05.12.04, 18:43 Zrobiłam, jak napisałaś. Tylko i tak nic dalej nie wiem, bo według mnie jednak owulacja była wcześniej, tylko że mój kochany się przeziębił, i nie eksploatowalismy sie za bardzo. Tu znajdziesz szczegóły. Napisz proszę, co o tym sadzisz. A może ktos inny mi pomoże? Bo chyba na Burczykową to nie mam co na razie liczyć... ttc.fertilityfriend.com/ttc/index.php Odpowiedz Link Zgłoś
marta.gora Re: Mój cykl 05.12.04, 18:53 Może zbyt na tym się nie znam, ale może Ty w ciąży jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
burczykowa 100% ciąża 05.12.04, 20:08 Według mnie jest to ciąża. Na 97%. Nie wiem nic o Twojej historii, nie wiem więc, czy bierzesz coś wspomagającego II fazę. Jest jeszcze mozliwość, że to przetrwałe ciałko żółte, ale wtedy nie byłoby wzrostu temp. po 21 dc. Ja stawiam na ciążę. Owulacja wg mnie była 14-15 dc, poprzedzona pieknym śluzem, w którym mogły spokojnie przeczekać plemniczki, aż Twoje jajeczko zdecydowało sie na owulacje. Zastanawia mnie tylko ta temp. z 10dc, dlaczego taka wyższą? Coitusy w 11-12 dc. mogły przynieść efekt własnie ze względu na sluz płodny, który w tym czasie miałaś (sprzyjał plemnikom). Ta podwyższona temp. od 21 dc. świadczy zapewne o tym że dzidzia wszczepiła się już w endometrium. W każdym razie zalecam test ciążowy. I koniecznie napisz, jaki był wynik. Jesli nie jesteś w ciąży, to nie jestem Burczykowa. Mam nadzieje, że test to potwierdzi. Tak czy owak, zapisałam sobie ten Twój wykres i wkładam do archiwum- pokaże studentom, dlaczego lepiej jest stosować nie tylko test termiczny, ale równolegle obs. innych objawów płodności. A co do tego programu FertilityFriend- sama widzisz, że metoda termiczna ma jednak wady. Twórcy powinni ją jednak ulepszyć, jeśli mozna nanosic tam także inne obserwacje. Pozdrawiam i życzę udanego testowania. Nie zapomnij napisać wyniku. No i bardzo mnie interesuje, czy ten Twój sluz to tak sam z siebie, czy coś stosowałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
nataszkam Potwierdzam!!! 05.12.04, 21:31 A tutaj mozna to zobaczyć!!!! I nawet teraz wyszedł mi test- Bartek latał do Apteki!Dobrze ze są całodobowe!!! www.fertilityfriend.com/ChartGallery/23036.htm Alleluja! Odpowiedz Link Zgłoś
burczykowa Re: Potwierdzam!!! 06.12.04, 08:31 Gratuluję! Jak wczoraj wysłałam Ci tego posta z ew. podejrzeniem ciąży, to później się zastanawiałam, czy może faktycznie miałaś późniejszą owulację.Chociaż nie pasowało mi to do obserwacji śluzu i współżycia- ale z też nie byłam pewna, czy wszystko zaznaczyłaś, bo część pozostaje tylko na końcu okresu płodności i poźniej nic już nie notuje. A szkoda. Skoro umieściłaś w kartę w galerii, to wykasowuję Twój login i hasło, a do Archiwum daję link do Twojej karty.Miałam nadzieję, że jesli dasz ją do galerii, to jednak ktoś ją wcześniej przeanalizuje i zauważy, że owulacja i poczęcie musiało być jednak wcześniej. No ale to tylko program i nie wypytuje o szczegóły. Wyslę do nich zapytanie w związku z Twoją kartą- mam nadzieje, że nie masz nic przeciwko. atak w ogóle- jak długo starałaś się o dzidziusia, jak się leczyłaś no i skąd znasz NPR? Ucieszę się jak odpowiesz. A jeśli nie, to mam nadzieję, że zamiast siedzieć na forach, to każdą wolną chwilę przeznaczysz na spacer- to na pewno lepiej wpłynie na Ciebie, dzidzia i męża. Pozdrawiam Ewa B. Odpowiedz Link Zgłoś
nataszkam Re: Potwierdzam!!! 06.12.04, 17:47 Jestem!!! dzisiaj zadzwoniłam nawet do osoby z Twojej listy żeby prosić o podanie nru do kogos, kto mnie nie wysmieje z tymi moimi wykresami. Polecono mi fajnego gina- jest nawet na białej liście, umówiłam się z nim na czwartek. Jutro odbieram wynik HCG. A z rana jeszcze raz zrobiłam sikany. Są II krechy)) Jestem pod wrażeniem! A co do twoich pytań: Tak mocno staralismy się od 9 cykli no i zaczęlismy się niepokoic, bo niby wszystko było dobrze, a dzidzia nie przychodziła. Może za bardzo sie staraliśmy? A teraz wcale nie liczyłam i jest! NPR poznałam przypadkiem na studiach- koleżanka mnie wyciągneła na kurs i jestem jej dozgonnie wdzięczna, bo wcześniej 1,5 roku brałam antykoncepcyjne i czułam się okropnie mimo zmian. Sluz był sam z siebie, chociaż na poczatki starań prawie go nie było. Ale pożegnałam tampony,wkładki na dzień no i ogólnie dbałam o siebie, więc przeszło. A, ha. Przez jakiś czas stosowałam Olej z wisiołka- mamie to zalecił lekarz (mama przekwita- ale nic jej nie daawało i stosuje Pini (syrop), niby zdecydowanie lepiej. No a ja nie musiałam! Przed komputerem nie siaduje długo- mam go dość w pracy, szczególnie jak sie coś uzbiera- od razu paskudnieje mi cera, no i robią się małe żylaczki na nogach (ucisk).Dzieki za kontakt z Tobą.Okazało się, że tu trafiłam juz będąc w ciąży, ale nie żałuję- duzo się dowiedziałam. Żałuję tylko, że ze mną nie zaciążyły wszystkie starające się z tego forum- byłoby weselej. Tak dużo przechodzicie i wytrzymujecie- podziwiam Was. Tobie pewnie też się uda, jak i pozostałym czego życzę Wam serdecznie, zwłaszcza, że dzisiaj Mikołajki. Natasza Maciejczuk Odpowiedz Link Zgłoś
marta.gora Re: Potwierdzam!!! 06.12.04, 09:38 Piękny masz ten wykres. Może i ja kiedyś wreszcie doczekam się dwóch kresek na teście.Gratuluję! Odpowiedz Link Zgłoś