sandra123 08.12.04, 15:44 Dostałam calidiol - króty jest w spray-u do nosa, na poprawienie endometrium, przed kolejnym IUI. Trochę przeraziła mnie cena tego leku 70 zł. Czy ktoś ma jakieś doświadczenie - jest skuteczny ? Pozdrowienia, s Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kalinosia Re: CZY KTOŚ BRAŁ CALIDIOL 08.12.04, 16:50 ja brałam, to bardzo dobry lek, tylko nieprzyjemny w uzyciu. Mnie przez 15-30 min od psiknięcia potwornie kręciło w nosie i kichałam Odpowiedz Link Zgłoś
rafal_md Re: CZY KTOŚ BRAŁ CALIDIOL 08.12.04, 17:44 moim skromnym zdaniem: Jesli jest to tylko krotkotrwale uzycie, to wszelkie udogodnienia, jakie moga wynikac z donosowego stosowania (bo w dzialaniu to jest po prostu estradiol), sie relatywizuja, z wyjatkiem jednego - ceny. Z drugiej strony, jesli cena nie gra dla Ciebie roli, to dlaczego nie wybrac o wiele lepszej drogi, jaka jest wziecie kilku ampulek menogonu lub gonalu? Odpowiedz Link Zgłoś
sandra123 Re: CZY KTOŚ BRAŁ CALIDIOL 09.12.04, 08:07 Dzięki za odpowiedzi. Cena gra dla mnie WIELKĄ rolę ,ale ważaniejsza jest dla mnie skuteczność. Niedogodnści w postaci kichania czy wiercenia w nosie - pestka po tym co już przeszłam. Byle był skuteczny i poprawil endo. Innych leków nie próbuję - bo lekarz zapisal mi ten calidiol. Sama przecież nie będę eskperymentować. Kalinosiu ! Jeżeli możesz to napisz jak to u ciebie wyglądało - tzn jak brałaś, jakie było endo w cyklach bez i z lekiem. Pozdrowienia, s Odpowiedz Link Zgłoś
kalinosia Re: CZY KTOŚ BRAŁ CALIDIOL 09.12.04, 11:05 Sandro, ja brałam z zupełnie innego powodu ten lek Odpowiedz Link Zgłoś
sandra123 Re: CZY KTOŚ BRAŁ CALIDIOL 09.12.04, 14:25 Kupiłam ten calidiol - mam nadzieję że gin. wie co robi mi go przepisując bo na ulotce przeczytałam że jest to lek dla kobiet w okresie menopauzy. Nic nie pisze o endometrium. s Odpowiedz Link Zgłoś
marta.gora Re: CZY KTOŚ BRAŁ CALIDIOL 09.12.04, 14:30 Nie bój się, jeszcze nie przekwitasz,ale masz zapewne niedobory estradiolu- tak, jak właśnie u kobiet w pewnym wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
hogata1605 Re: CZY KTOŚ BRAŁ CALIDIOL 09.12.04, 19:44 Ja brałam Calidiol w tym cyklu.Dostałom go od mojego lekarza jako bezpłatna pr. Kazał Mi to brać poniewż za szybko urusł mój pęcherzyk.Musze powiedziec ze moje endometrium bardzo szybko nadrobiło czasu A dziwne uczucie jest do przeżycia. hogaat Odpowiedz Link Zgłoś