nika111 Re: INVIMED- czekam na opinie 08.12.04, 22:03 Bardzo polecam,ja lecze sie u dr Rokickiego,ale z tego co slyszalam bardzo dobry jest dr Niemoczynski,dodatkowo zajmuje sie on nieplodnoscia meska.Nieduza klinika,ale bardzo przyjazna pacjentowi i fachowa.Zycze szczescia i pozdrawiam,jesli mialabys jeszcze jakies pytania ,pisz! Odpowiedz Link Zgłoś
agwoj Re: INVIMED- czekam na opinie 09.12.04, 10:12 Hej Nika!! Wlasnie umowiłam sie na pierwszą wizytę do dr Rokickiego.... Jaki on jest???? Mozna go zadręczac pytaniami i wątpliwościami? a mam ich baaaardzo duzo Odpowiedz Link Zgłoś
dytkob Re: INVIMED- czekam na opinie 09.12.04, 10:20 Ja w sprawie dr Niemoczyńskiego. 6 lat temu powiedział mi, że nigdy nie będę miała dzieci dlatego, że jestem po operacji tarczycy, a "takie" kobiety nie zachodzą w ciążę. BZDURY! ale wtedy mmnie załamał.Edyta Odpowiedz Link Zgłoś
nika111 Re:do dytkob!!! 09.12.04, 11:17 Czesc!Czyli rozumiem ,ze ci sie udalo i zaszlas w ciaze. Ja ,osobiscie nie bylam u doktora Niemoczyńskiego,tylko slyszalam o nim dobre opinie.Ale teraz znam tez jedna negatywna. Odpowiedz Link Zgłoś
lapis-lazuli Re: INVIMED- czekam na opinie 09.12.04, 15:38 Ciekawe... w czasie pierwszej wizyty u dr Niemoczynskiego, w czasie wywiadu, wspomnialam o leczonej od kilku lat niedoczynnosci tarczycy. Tez sie tym mocno zainteresowal, stwierdzajac cos w rodzaju, ze to bardzo powazna choroba i powinnam sie zastanowic, czy w ogole ryzykowac, bo moze to grozic dziecku uposledzeniem. Potem jednak temat upadl, bo moje tarczycowe wyniki od ponad dwoch lat sa bez zarzutu. Ogolnie jednak dr zrobil na mnie i na moim mezu bardzo dobre wrazenie i na pewno tam bysmy sie leczyli (tj. ICSI u nas) gdybysmy nie wyjechali za granice. Odpowiedz Link Zgłoś
nika111 Re: INVIMED- czekam na opinie 09.12.04, 11:13 czesc!Dr Rokicki jest znakomitym specjalista,ale nie jest wylewny,wiec jesli cos cie niepokoi lub masz jakies watpliwosci to pytaj.Niech nie zrazi cie to ze pierwsza wizyta bedzie krotka(tak bylo w moim przypadku),moze dlatego,ze wlasciwie nie mialam zrobionych wczesniej zadnych badan i generalnie wszystko z nami w porzadku,poza troche zbyt wolnymi plemniczkami.Ja jestem po pierwszej IUI i za tydzien testuje,trzymaj za mnie kciuki.Gdybys miala jakies pytania ,pisz! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dytkob Re: do niki 111 09.12.04, 11:21 Cześć. Oczywiście że mi się udało i mam 4,5 letniego synka a teraz DUŻE problemy z "załatwieniem" mu rodzeństwa. Ale nie tracę nadziei. pozdrawiam edyta Odpowiedz Link Zgłoś
em.erka Dr Rokicki 09.12.04, 11:28 to prada Dr Rokicki jest mało mówny ale sympatyczny, klinika jest ok bardzo dyskretna i miło sie w niej człowiek czuje. Panie w recepcji tez bardzo miłe. Lecze sie tam od roku jestem po 2 in vitro i niestety nic z tego nie wyszło. Zastanawiam sie nad zmianą kliniki. Wizyta kosztuje 100 zł. w tej klinice. Odpowiedz Link Zgłoś
em.erka bocian 09.12.04, 11:31 chciałam jeszcze tylko dodac ze na forum bociana jest bardzo duzo na temat tej kliniki i pacjentek które sie wymieniaja opiniami jak sie leczyc i gdzie sie leczyc, podaje strone. www.nasz-bocian.pl Odpowiedz Link Zgłoś
agwoj Re: INVIMED- czekam na opinie 09.12.04, 15:31 jasne, że trzymam kciuki za Ciebie i teścik Za tydzień będę po pierwszej wizycie u dr R..... Mam nadzieję, że znajdę od Ciebie pomyślne wieści?? Trzymaj się cieplutko bardzo. A. Odpowiedz Link Zgłoś
anulek69 Re: INVIMED- czekam na opinie 09.12.04, 16:44 Witajcie dziewczyny. Piszę do wszystkich zainteresowanych informacjami o Invimedzie. Jestem pacjentką dra Rokickiego prawie od 2 lat. Miałam stwierdzoną niepłodnosc z powodu endometriozy. Odrazu zdecydowalam sie na invitro. Dr Rokicki, tak jak mówią moje poprzedniczki, nie jest zbyt gadatliwy, po prostu trzeba pytac o wszystko, wtedy wyjasnia. Poza tym jest bardzo konkretny i uwazam, ze zna sie na rzeczy. Leczylam sie wczesniej u wielu innych lekarzy wiec mam porownanie. Klinika malutka (nie taka fabryka jak Novum), dyskretna, obsluga bardzo mila. A teraz do rzeczy. Po moim pierwszym transferze bylam zalamana, niestety tak jak to zwykle bywa przy pierwszym, skonczyl sie niepowodzeniem. Doktor do niczego mnie nie namawial, po prostu czekal az zdecyduje sie na nastepne proby. Druga proba - z mrozaczkow tez skonczyla sie niepowodzeniem i wtedy juz bylam kompletnie zalamana. Zrobilam mala przerwe, pojechalam na wakacje, wyluzowalam sie i sprobowalam trzeci raz. O oto, moje kochane dziewczyny - jestem w 13 tc i jestem najszczesliwsza kobieta na swiecie!!! Przesylam Wam wszystkim pozytywne fluidki ciążowe i trzymam za Was kciuki. Cuda sie zdarzaja i Wam tez sie uda. Trzeba tylko bardzo mocno wierzyc. Ogolnie jestem z kliniki i doktora bardzo zadowolona ale moze podchodze do tego niezbyt obiektywnie bo zwykle tak podobno jest, ze przy niepowodzeniach sie narzeka a przy sukcesach chwali. Ja jednak polecam dr Rokickiego wszystkim zainteresowanym. --------- pozdrawiam, Anulek Odpowiedz Link Zgłoś
docik123 Re: INVIMED- czekam na opinie 09.12.04, 16:51 Gratuluję Ci serdecznie.... a swoją droga sobie też, gdyż także jestem pacjentką dra R. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
em.erka Re: INVIMED- czekam na opinie 09.12.04, 19:03 anulek69 czy ty in vitro miałas z własnych komórek czy o dawczyni ? ja mogę tylko od dawczyni i niestety 2 razy sie nie udało może w przyszłym roku bedzie lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
anulek69 Re: INVIMED- czekam na opinie 10.12.04, 14:48 Wszystkie 3 transfery miałam z własnych komórek. Za trzecim razem już z ostatniej "porcji". Do tej pory nie mogę uwierzyć w swoje nieprawdopodobne szczęście bo następnym razem musiałabym przechodzić stymulację od początku. Nie wiem jak w Invimedzie ale w Novum napewno można korzystać z komórek dawczyń. Pozdrawiam serdecznie i życzę Ci dużo szczęścia. Odpowiedz Link Zgłoś
nika111 Re: INVIMED- czekam na opinie 09.12.04, 19:39 Anulku,powiedz mi czy placilas za kazde in vitro ??Jesli mozesz ,to powiedz ile orientacyjnie trzeba zainwestowac w takie zabiegi,jesli raz lub dwa razy sie nie powiedzie.Serdecznie gratuluje fasolki i pozdrawiam. A Odpowiedz Link Zgłoś
anulek69 Re: INVIMED- czekam na opinie 10.12.04, 14:56 Za pierwsze invitro w Invimedzie wyszło mi razem około 9.000,-pln. Składa się na to 5.500,- za zabieg, reszta to koszty leków w zależności od tego jak przebiega stymulacja. Za wizyty w czasie przygotowania do zabiegu u dra Rokickiego nic sie nie płaci, wszystko wliczone jest w cenę zabiegu. Mrożenie zarodków jest bezpłatne. Za każdy następny transfer z mrożaczków płaci się 1.200,- pln + koszty ewentualnych leków ale to już prawie nieznacząca kwota. Ponieważ Invimed ma coś wspólnego z kliniką LuxMed, pacjentki LuxMedu mają zniżkę. Ja mam abonament w LuxMedzie fundowany przez mojego pracodawcę. Przy ostatnim transferze dostałam więc zniżkę ok. 20% (jakoś umknęło mi to wcześniej, dopiero przy tym trzecim poprosiłam o zniżkę i dostałam bez problemu). Pozdrawiam gorąco. Odpowiedz Link Zgłoś
nika111 Re: INVIMED- czekam na opinie 10.12.04, 17:29 Wielkie dzieki anulka,jeszcze raz serdecznie gratuluje,dbaj o siebie i dzidziusia.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś