Dodaj do ulubionych

JAK SCHUDNĄĆ??????

09.12.04, 14:50
Cześć Dziewczyny!
Poradzcie mi w jaki sposób schudnąć przy pco. Biorę już metformax
3*500mg/dobę bo to podobno pomaga. Z resztą lekarz mi go zapisał nie tylko z
powodu nadwagi. W styczniu czeka mnie laparoskopia, a jeśli to nie pomoże to
on widzi już tylko jedno wyjście schudnąć i próbować dalej. W ostateczności
pozostaje jeszcze in vitro.
Obserwuj wątek
    • invicta1 Re: JAK SCHUDNĄĆ?????? 09.12.04, 15:22
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12247&w=13673506&v=2&s=0
      tu dziewczyny z pco wymieniaja doświadczenia z odchudzaniem
      • asiachoj Re: JAK SCHUDNĄĆ?????? 15.12.04, 14:35
        Dzięki wielkie!
        Przestudiowałam i myślę, że od nowego roku wraz z mężem zaczniemy dietę. Tą
        południową. Tylko nie mogę się głodzić za bardzo bo wtedy to już w ogóle wyjdą
        nici z bobaska. Niby lekarze mówią, że jeżeli kobieta planuje ciążę to nie
        powinna się odchudzać i drastycznie zmieniać nawyków żywieniowych. Ale to chyba
        przy pco nie obowiązuje. Przecież nadwaga to jeden ze skutków pco. Jeszcz raz
        dziękuję, przepraszam, że tak późno ale mam neta tylko w pracy a ostatnio mam
        niezły kocioł. Pozdrawiam Asia
    • kasia-sz Re: JAK SCHUDNĄĆ?????? 09.12.04, 18:02
      Hej jednym z lekw pomagającym w zrzuceniu masy jest meridia, ale to bardzo dogi
      lek i nie każdy lekaż chce go zapiać. Wiesz ja w ciągu 3 miesięcy schudłam 10
      kg. a nie stosowałam leków jedynie dużo dużo pracy nad sobą. no ale jeśli chce
      się mieć potomstwo robi sie wszystko prawda?smile
      Pozdrawiam
      Ps. Dużo wiary w swe siły a przede wszystkim ćwicz w miarę możliwości)
      • cetka Re: JAK SCHUDNĄĆ?????? 09.12.04, 19:06
        ile kosztuje stosowanie je mcznie i czy mozna starac sie o dziecko przy jej
        stosowaniu?

ja juz jestem tak zdesperowania, ze mysle o wszysciu sobie balona do zoladka
        endoskopowosad
        • dorotawey1 Re: JAK SCHUDNĄĆ?????? 09.12.04, 22:14
          meridia to sterydy więc nie można starać się o bobaska zaraz po kuracji a tym
          bardziej w jej trakcie.Trzeba odczekać conajmniej 6 miesięcy.Miałam kiedyś to
          wypróbować ale odradziła mi to lekarka którą prosiłam o przepisanie.
      • aggaxx Re: JAK SCHUDNĄĆ?????? 10.12.04, 08:21
        Ja osobiście meridi nie polecam. Nie dość, że jedno opakowanie wystarczające na
        miesiąc czasu kosztowało 350 zł (trzy lata temu, teraz pewnie więcej) to
        jeszcze bardzo źle się po tym czułam. A efekty.... Ok. 5 kg w ciągu trzech
        miesięcy. Wydaje mi się, że odpowiednia dieta i ćwiczenia dałyby podobne efekty
        a przynajmniej nie kosztowałoby to tyle.
    • lidek0 Re: JAK SCHUDNĄĆ?????? 10.12.04, 07:40
      Nadwaga niestety wiąże się często z zaburzeniami hormonalnymi. Cod o
      odchudzania polecam klinikę SABA z Łodzi, przyjmują też w Warszawie
      • cetka Re: JAK SCHUDNĄĆ?????? 10.12.04, 19:09
        moja kolezanke tak nafaszerowali chemia i ziolami, ze dzis bez lekow sie nie
        wyproznia, a jest okraglutka, jak bylasad
    • milenka00 Re: jak schuddnąć 18.04.13, 12:47
      Dobrze ułożona dieta i trening z głową, aby sobie nie zaszkodzić i nie zrobić krzywdy, to podstawa.

www.trener-dla-ciebie.pl
      • bebelu Re: jak schuddnąć 19.04.13, 15:23
        A z tarczycą wszystko u Ciebie w porządku? I nie pytam o TSH, a o Ft3 i Ft4. Przy problemach z tym organem często schudnięcie graniczy z cudem.
    • klaudka186 jak schudnąć 07.05.13, 13:33
      Napisz na ten adres dietetykonline@interia.pl
      Mi pomógł schudłam 10 kg w 2 miesiące/
      Pozdrawiam
      • syska787 Re: jak schudnąć 13.06.13, 11:52
        Odchudzanie może być łatwe! Moje koleżanki bardzo narzekają że to męczące że im nie idzie.... wystarczy zastosować Hoodia Gordonii Plus!!!! Po tym preparacie waga idzie w dół,,,, i to bardzo szybko !
        • blue_orchidea Re: jak schudnąć 13.06.13, 19:20
          ja tam nie wierze w żadne cudowne preparaty.
          zbilansowana, zdrowa dieta + ruch
        • magaprzy78 Re: jak schudnąć 22.06.13, 17:54
          A wiesz ile coś takiego kosztuje...czy to jest na receptę?
    • zuzkaa26 Re: 22.07.13, 18:32
      Nikt nie da wam jednej sprawdzonej metody i to przez Internet... Na mnie działa Jeliton. Udało mi się zrzucić pięć kilogramów. Przy tym ćwiczę i mniej jem. Dopóki nie brałam tabletek mocno dokuczały mi zaparcia ale Jeliton pomógł i wszystko jest ok. Zamierzam być na diecie jeszcze miesiąc - ciekawe jakie będą efekty?
    • magda.grzelewska jak schudnąć 29.07.13, 23:59
      Mi osobiście bardzo pomogły zajęcia z trenerką personalną! Efekty były szokujące, a przy tym nie męczyłam się jakoś strasznie, więc chyba to jest jakiś konsensus, prawda? Co do waszych sposób, to uważam, że szkoda zdrowia, żeby faszerować się jakąś chemią.
      • blue_orchidea [...] 31.07.13, 15:18
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • wasilew42 Re: jak schudnąć 28.06.14, 12:56
        trener personalny to świetna motywacja! dzięki za polecenie, tylko szkoda że nie moje miasto! i szkoda,że tak późno dotarłam na ten wątek bo zapowiadał sie całkiem ciekawiesmile na mojej siłowni też są wporządku i przede wszystkim motywujący trenerzy. Co do chemii, nigdy nie byłem za tym. Wcześniej faszerowałem się jakimiś albo typowo babskimi suplementami albo poleconymi przez farmaceutów. /jeden Trener podpowiedział mi skład kompletnie naturalnego suplementu wspomagającego chudnięcie i przyrost tkanki, utrzymanie glukozy na swoim miejscu itp. Zaufałem i muszę niestety, choć nie lubię przyznawać innym racji - ale muszę przyznać mu rację, bo cholera widać że teraz wyglądam jak inny człowiek. Bez fałdów tłuszczu, które na mnie wisiały. bez wspomagacza ciężko było mi osiągnąć fajny efekt. Myślę, że z niepłodnością ma to niewiele wspólnego, ale ważne że suplement jest naturalny i nie ingeruje w organizm, a tego żadna przyszła mama czy tata jak ja nie potrzebuje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka