76fiona 14.12.04, 15:17 ile z Was przechodziło inseminację w nOvum?? Jak to wygląda kiedy przychodze z zewnątrz na sam zabieg?? Jaka jest skuteczność?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
honi_29 Re: Inseminacja w nOvum 14.12.04, 16:39 Nie wiem jak w Novum,bo ja miałam w ab-ovo,w Lublinie,ale generalnie jest ok.Najpierw usg przez brzuch a potem cewnik przez pochwę do środka.Cały zabieg trwał u mnie ok.215 min.bo strasznie byłam spięta i prof.miał kłopoty z wprowadzeniem tego cewnika.Nie boli,ale jest mało przyjemne,bo grzebią i grzebią,ale spoko.Jest skuteczne bo u mnie za pierwszym razem się udało.Dziś Piotruś ma 5,5 mies.Aha,nie przestrasz się krwawienia bezpośrednio po zabiegu,bo to normalka(uszkodzone drobne naczynka przy wprowadzaniu tego cewnika z plemnikami0.Pozdrawiam i życzę powodzenia.Honi Odpowiedz Link Zgłoś
pietrek666 To się nazywa wytrwałość :-))) 14.12.04, 16:45 Ponad trzy i pół godziny na samolocie. U nas nigdy nie trwało więcej niż piętnaście minut. Odpowiedz Link Zgłoś
pietrek666 Teraz lepiej :-) 14.12.04, 16:53 Bo jak by było jak w oryginale, to chyba by wynik nadawał się do Guinness'a !!! Odpowiedz Link Zgłoś
honi_29 Re: Teraz lepiej :-) 14.12.04, 16:54 Paskudny Pietrek.I pomyśleć,że mój syn to też Piotruś,ech... Odpowiedz Link Zgłoś
fiolka30 Re: Inseminacja w nOvum 14.12.04, 18:05 Witam. Ja miałam już dwie inseminacje w Novum. Niestety dwie się nie udały . (ale ty się kochana tym nie zrażaj). Po dwóch nie udanych zabiegach lekarka skierowała mnie na HSG. Na szczęście wszystko skończyło się dobrze (prawy jajnik OK, lewy udrożniony został pod ciśnieniem przy podawaniu kontrastu o jej ja bolało). Teraz idę na wizytę w piątek ciekawe co lekarz zaproponuje. Trzymam kciuki napewno będzie dobrze tylko musisz się wyluzować . P.S. Przepraszam ze jestem wści..ka, a u kogo się leczyć jeśli można wiedzieć. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
fiolka30 Re: Inseminacja w nOvum 14.12.04, 18:09 Nie masz się czym martwić. Zabieg trwa 15 minut. Tylko trzeba dobrze natrafić dzień inseminacji tuż przed lub po pęknięciu pęcherzyka. Trzymam mocno kciuki. Jeszcze raz pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
76fiona Re: Inseminacja w nOvum 14.12.04, 18:20 Kiedys leczylam sie u Sowinskiej. Potem olalam nOvum bo nie mieli dla mnie zadnych propozycji. Zaczęlam starać się ajśc w ciążę z pomocą dr. Padzik - Moczydlowskiej. Ona jednak po kilku miesiącach monitoringu, po cyklach stymulowanych Clo, po wielu wykoanych badaniach oświadczyła, że jesteśmy doskonałymi kandydatami do inseminacji i jako miejsce bardzo dobrze przygotowane do tego zabiegu pod względem technicznym poleciła nam nOvum... Jeszcze sie zastanawiamy ale chyba udam się do nOvum na początku kolejnego cyklu (do inego niz dr. Sowinska lekarza) i tam będziemy chcieli przeprowadzić inseminację. Dzwonilam do nich. Powiedzieli mi przed momentem, że wystarczy jedna wizyta- wywiad i w tym samym cyklu moge się przygotowywac do inseminacji... Boje się tylko, że to sie będzie przeciagać...nie wiemile twa takie przygotowanie itp... Odpowiedz Link Zgłoś
76fiona Re: Inseminacja w nOvum 14.12.04, 18:32 no i oczywiście jestem już po hsg i wszystkich innych badaniach.. Odpowiedz Link Zgłoś
fiolka30 Re: Inseminacja w nOvum 15.12.04, 17:43 Czesc fiono. Przepraszam że dopiro odpisuje ale wróciłam z pracy. Ale mnie zdziwiłaś bo ja też leczę się u dr. Sowińskiej. Czy może znasz jakieś opinie na temat tej lekarki. Bo ja w sumie trochę czytałam w internecie ale znalazłam mało informacji, trochę dobreych i trochę złych. Idę do niej w piątek ciekawe czy coś wymyśli. Odpowiedz Link Zgłoś
76fiona Re: Inseminacja w nOvum 15.12.04, 17:48 nie znam innych opinii...znam swoją i generalnie dotyczy ona nie tyle tej konkretnej lekarki co całego nOvum. Dla mnie to fabryka, w której staraja się wyrobic 200% normy...15 minutowe wywiady z pacjentem, wszystko w biegu i co do sekundy wyliczone wizyty - to nie dla mnie. Dlatego przestałam się tam "leczyć", zwłaszcza że i tak dr. Sowińska rozłozya nade mna ręce nie mając pojęcia co dalej... Jestem pewna, że zaplecze techniczne, laboratoria itp mają tam doskonałej jakości i na wysokim poziomie, dlatego zamierzam zgłosic się tam na inseminację Odpowiedz Link Zgłoś
fiolka30 Re: Inseminacja w nOvum 15.12.04, 17:44 Jak długo leczyłaś się u niej (oczywiście jeśli można wiedzieć) bo z tego co napisałaś to nie bardzo jesteś z nniej zadowolona Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
fiolka30 Re: Inseminacja w nOvum 15.12.04, 18:02 No to nie brzmi doś dobrze. Ja chodzę do niej od lipca. Inseminacje miałam w październik, listopad bo wcześniej miałam bakterie. Ale teraz jest ok. Ogólnie jak z nią rozmawiam mówi że badania są dobre i trzeba próbować. Teraz jeszcz chce mnie wysłać na usuwanie za grubej śluzówki. Słyszałaś coś o tym. Kurcze zabieg kosztuje 1500 zł. To nie mała. Ale jeśli ma pomuc brrrrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś