Gość: Ita IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 16.05.02, 08:20 Jestem przed kolejną inseminacją. Chcemy skupić się bardziej na odpowiedniej diecie u męża. Proszę o rady- w końcu trzeba wszystniego się chwytać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: DeDe Re: Proszę o radę- dieta u mężczyzny IP: *.zachem.com.pl / 10.10.1.* 16.05.02, 10:20 Zadalismy podobne pytanie andrologowi. Nie powiedział nic konkretnego Zabronił mężowi palić (palił tak imprezowo: czasem 2-3 papierosy na jakims spotkaniu). Oczywiście nie ma mowy o mocnych alkoholach. No i wspomniał, że warzywa mają dużo witamin. Jednym słowem nic konkretnego i to, co określa sie ogólnie jako zdrowy tryb zycia. I trzeba mieć świadomość, że to co mężczyzna je, pije i robi teraz ma znaczenie dla jego nasienia za 2-3 miesiące Z naszych obserwacji wynika, że rzeczywiście dieta bogata w warzywa + odpowiednie dawki witamin poprawiają odrobinkę niektóre parametry nasienia. Raczej dotyczy to takich spraw, jak czas upłynninienia, ewentualnie aglutynacja. Ale moze to jakaś przypadkowa zbieżność? Pozdrawiam D. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia.r Re: Proszę o radę- dieta u mężczyzny IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.02, 13:20 Mojemu mężowi androlog zalecił, żeby bezwzględnie unikać kontaktu z preparatami typu farby, lakiery itp. Poza tym ponoć b.ważna jest wit.C. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Esther Re: Proszę o radę- dieta u mężczyzny IP: *.cw-visp.com 17.05.02, 13:26 Vit C jest b. wazna, do tego nalezy brac dodatkowy cynk. Redukcja alkoholu, nikotyny i kofeiny, omijanie sauny i goracych kapieli. Sa cale zestawy witamin dla mezczyzn. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia.r Re: Proszę o radę- dieta u mężczyzny IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.02, 16:55 Przypomniało mi się jeszcze, że androlog powiedział, że na jakość nasienia nie wpływają zbyt dobrze długie okresy wstrzemięźliwości płciowej.Lepiej kochać się w miarę regularnie (oczywiście bez przesady). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ita Re: Proszę o radę- dieta u mężczyzny IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 22.05.02, 07:31 Dziękuję za rady. Człowiek zawsze się uczy i może dowiedzieć się dzięki wam coś nowego. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EBG Re: Proszę o radę- dieta u mężczyzny IP: 194.119.254.* 25.05.02, 17:53 Ja slyszalam, ze dobrze jest jesc lososia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pinky dieta dla panow IP: *.warn1201.mi.comcast.net 19.06.02, 15:43 podobno rewelacyjnie dziala Zen-szen (do kupienia w Aptece). Znajomy lekarz polecil mojemu bratu. Ma podniesc poziom plemnikow po 2 - 3 miesiacach. Podobno podnosi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata30 Re: Proszę o radę- dieta u mężczyzny IP: *.is.pw.edu.pl 19.06.02, 17:53 Polecam strone www.mediweb.pl/mens/vad01.php Agata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DeDe Re: Proszę o radę- dieta u mężczyzny IP: *.zachem.com.pl / 10.10.1.* 21.06.02, 08:35 Fajna strona Dzięki)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Proszę o radę- dieta u mężczyzny IP: 57.67.141.* 27.06.02, 15:36 Podobno rewelacyjne rezultaty daje suplement Proxeed na bazie l-karnityny. Jest stosunkowo drogi i można to zamówić tylko przez Internet z Holandii. polecem dwie strony: www.st-hs.nl/ oraz amerykańską skąd proxeed się wywodzi: www.proxeed.com/ Odpowiedz Link Zgłoś