Dodaj do ulubionych

Plamienia brązowe - dziewczyny prosze help !!! :(

30.12.04, 13:51
Mam juz powoli dosc. Kolejna proba nieudana... Znowu mam plamienia brazowe
przed miesiaczka, czyli pewnie za 2-3 dni dostane okres. Wydaje mi sie ze
wlasnie te plamienia swiadcza o problemach w moim organizmie. Gin powiedzial
ze to znaczy ze hormony sa rozwalone. PRL mam ok 25 i biore 0,5 tabletki
bromergonu; PGN 7 dni po owu mam ok 11, wiec chyba nie jest tak zle. W tym
cyklu bralam tez CLO i duphastron. Czy jakies inne badania moge zrobic i
kiedy? Prosze podpowiedzcie. A moze ktos wie co znacza brazowe plamienia na 3-
4 dni przed okresem?
Obserwuj wątek
    • karola35 Re: Plamienia brązowe - dziewczyny prosze help !! 30.12.04, 14:01
      Witam
      Ja czesto miałam takie plamienia przed okresem i wszyscy gin zgodnie twierdzili ze to od nadrzerki,która mam.I ,że nie należy sie tym przejmowaźc.
      Pozdrawiam
      Karola
    • dazzle Re: Plamienia brązowe - dziewczyny prosze help !! 30.12.04, 14:02
      U mnie brązowe plamienie przed okresem było objawem skrócenia II fazy cyklu z
      powodu niedomogi c. żółtego, innymi słowy z powodu za małej ilości
      progesteronu. Z kolei c. żółte niedomagało, bo było trochę fałszywe - pęcherzyk
      nie pękał, nie było owulacji i to c. żółte to się robiło takie połowiczne -
      wszystko przez podwyższoną prolaktynę. Prolaktynę zbiłam, progesteron
      uzupełniam i jestem w 8 tygodniu ciąży. Nie martw się na zapas, zbijaj
      prolaktynę, to ważne. Piszesz, że progesteron na 7 dni po owu masz 11, więc
      rozumiem, że co do tego, że owu występuje już się upewniłaś. Spróbuj zwrócić
      uwagę lekarza na ten progesteron, może jednak jest za niski? I nie martw się,
      proszę. Trzymam kciuki. Dazzle
      • dazzle Re: Plamienia brązowe - dziewczyny prosze help !! 30.12.04, 14:06
        antykoncepcja.com.pl/normy.htm
        to jest link, gdzie znajdziesz normy progesteronu. Zależy od jednostek, ale
        Twoje 11 w fazie c. żółtego nie wydaje się być rekordem. Przyjrzyj mu się może
        lepiej.
      • fiolka30 Re: Plamienia brązowe - dziewczyny prosze help !! 02.01.05, 20:00
        Witam, twoja opowieść bardzo mnie zainteresowała. Ja mam też plamki przed @ 2-3
        dni. Wyobraź sobie lekarz nie poinformował mnie że powinnam sprawdzać poziom
        prolaktyny czy progeseronu. Czy to trzeba sprawdzać co miesiąc. Robiłam te
        badania ale ze 4 miesiące temu. Wszystko było w normie. Jestem po 2 nie udanych
        iui. Teraz idę 6.01 (12 dzień cyklu) na wizytę bo szykuję się do 3 iui. Czy
        powinnam zrobić sobie poziom progesteronu i prolaktyny. Mogę to zrobić 4.01 (
        10 dzień cyklu) czy to nie zapóźno. Czekam na odpowiedź. Pozdrawiam.

P.S. Mam jeszcze jedno pytanie jak powinnam liczyć dni cyklu od plamienia czy
        od właściwej @ ?
        • 1979ju Fiolka.. 02.01.05, 21:36
          Progesteron i prolaktynę najlepiej zrobić 20 - 21 d.c. także spokojnie zdążysz -
          na czczo ze wzgledu na prolaktynę. Dni cyklu liczymy od 1 dnia prawdziwej @.

Pozdr, Asia.
    • marynia30 Re: Plamienia brązowe - dziewczyny prosze help !! 30.12.04, 14:06
      Witaj. Mnie pomogły zioła, o których tu dziewczyny pisały. Po pierwszym cyklu
      stosowania nie miałam żadnych plamieńwink
      • sikorkab Re: Plamienia brązowe - dziewczyny prosze help !! 31.12.04, 17:18
        a jakie to były ziola?
        • marynia30 Re: Plamienia brązowe - dziewczyny prosze help !! 03.01.05, 10:31
          Pomagaja też zioła, które regulują hormony:
          Kwiat Jasnoty białej 2x25g
          2)Liść Mącznicy 1x50g
          3)Liść Rozmarynu 1x50g
          4)Liść Pokrzywy 1x50g
          5)Ziele Rdestu Ptasiego 1x50g
          6)Ziele Drapacza 1x50g
          7)Ziele Przywrotnika 1x50g
          8)Kwiat Kasztanowca 1x50g
          9)Korzeń Mniszka 1x50g
          10)Owoc róży 1x50g
          Wszystko razem wymieszać, ok 4 łyżek mieszanki zalać gorącą wodą a następnie
          parzyć pół godzinki na malutkim ogniu. Pić kilka razy dziennie.
      • madpol Re: Plamienia brązowe - dziewczyny prosze help !! 01.01.05, 14:20
        Pierwszy raz brązowe plamienienie pojawiło się u mnie w sierpniu ubiegłego
        roku. Pomyslałam, że tak być musi. Kiedy w październiku 2003 "miesiączka "
        rozpoczęła się takim plamieniem zbagatelizowałam.Po 4 dniach okazało się że
        jestem w ciaży. Niestety Duphaston nie pomógł. Ciążę starciłam w 6 tygodniu.
        Od tego czasu brązowe plamnki przed @ to prawie norma. Od sierpnia tego roku
        zaczęłam łykać Castagnus, Mastodynon. I nic. Bez rezultatu. Plamienia trwały
        nawet do 4 dni. W listopadzie się zdenerwowałam, odstawiłam te świństwa. I
        teraz pierwszy cykl poprzedony plamieniem 1-dniowym/tzn. najpierw kilka godzin
        brązowych plamek a potem normalna @/ Cud jakiś czy może mój organizm powoli
        wraca do hormonalnej równowagi.
        Pozdrwiam i Happy New York!
    • kruszynka151 Re: Plamienia brązowe - dziewczyny prosze help !! 30.12.04, 14:07
      Dazzle - dziekuje ci bardzo za odp. Jestem po prostu na skraju skoku z balkonu
      bo to wszystko tyle trwa... a w pracy chca zlikwidowac moje stanowisko; przy
      moim wieku... No nic w kazdym razie dziekuje za nutke optymizmu, napewno mi sie
      przyda smile
      • dazzle Do Kruszynki 30.12.04, 14:16
        Kruszka, Ty się nie martw wszystkim naraz. Jedz bromergon, powoli rób badania,
        koniecznie zwróć uwagę na progesteron, pomonitoruj sobie od początku do końca
        owulację i tyle. Może trzeba jeszcze chwilę poczekać? Bo Twoje ciało
        zdecydowało, że sytuacja stresowa, w której się znalazłaś z powodu pracy nie
        jest dobra do tego, aby począć i potem wychować dziecko? Zresztą sama się
        zastanów, czy w obecnych warunkach jest to dla Ciebie dobre? NICZEGO nie
        sugeruję, po prostu czasami przyczyna leży niekoniecznie w zaburzeniach -
        polecam lekturę książki "Wojny dziecięce" autorstwa Robina Bakera i Elizabeth
        Oram. I nie martw się, oraz, broń Boże, nie skacz z balkoonu!!!! Popracuj na
        dwoma p - PRG i PRL smile)) Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!
    • pszczolka2 Re: Plamienia brązowe - dziewczyny prosze help !! 30.12.04, 14:22
      Przy duphastonie często tak jest, ze występują plamienia przed @ i jest to
      normalne, a więc nie przejmuj sięsmile Ja takie plamienia miałam pół roku, każdego
      miesiąca 5-6 dni przed @ aż do @.

Pozdrawiam,
      Ola

31 cykl starań rozpoczęty (w tym pierwszy "odpoczynkowy"smile
      • invicta1 Re: Plamienia brązowe - dziewczyny prosze help !! 30.12.04, 14:30
        pszczolka2 napisała:

> Przy duphastonie często tak jest, ze występują plamienia przed @ i jest to
        > normalne, a więc nie przejmuj sięsmile Ja takie plamienia miałam pół roku,
        każdego
        >
        > miesiąca 5-6 dni przed @ aż do @.
        no właśnie też tak mam, ale DLACZEGO tak jest przy suplementacji progesteronem?
      • sikorkab Re: Plamienia brązowe - dziewczyny prosze help !! 31.12.04, 17:17
        a mnie to dręczy, bo wcale nie biore duphastonu, a plamienia zaczęły mi się
        pojawiać odkąd przestałam brać pigułki. Trwa to już 1,5 roku i zaczyna się
        nawet od siedmiu dni przed okresem. W lipcu robiłam hormony, były dobre. Ale
        idę teraz w styczniu ponownie i zobaczymy. Lekarz mi kiedyś powiedział, że to
        zniknie po dziecku, a o dziecko się staram usilnie i nic. Pozcekamy, zobaczymy.
        Pozdrawiam
    • zuju2 Re: Plamienia brązowe - dziewczyny prosze help !! 02.01.05, 18:13
      Takie plamienia mam odkąd pamietam. 5-2 dni przed @ zawsze. I jestem mamą 2
      coreczek - bez zadnych problemów (mają juz 5 i 3 lat). Zycze powodzenia, acha,
      ginekolog nigdy mi nie powiedzial, ze te plamienia to jakiś problem, choć o tym
      wspominałam.
      • werona13 Re: Plamienia brązowe - dziewczyny prosze help !! 02.01.05, 18:49
        Hej!Ja również miałam plamienia,które zaczęły się dopiero po odstawieniu
        pigułek.Po badaniu progesteronu okazało się,że mam niedobór i dostałam luteine
        3 razy dziennie w drugiej połowie cyklu .
    • omachowi Re: Plamienia brązowe - dziewczyny prosze help !! 03.01.05, 07:33
      Cześć!
      niestety ja mam podobny problemsad. Po tych wszystkich clo, duphastonach i
      innych cudach też mam plamienia w tzw. międzyczasie w ostatnich trzech cyklach.
      No a ten miesiąc(między 9/12/2004-02/01/2005)jest w ogóle rewelacyjny,
      ponieważ:miałam najpierw okres, potem plamienie które bardziej przypominało
      okres niż plamienie a wczoraj znowu dostałam okres-tym razem zamierzony. Teraz
      lekarz kazał mi przyjmować LEKI ANTYKONCEPCYJNE żeby to jakoś uregulować! Jest
      to super pomysł zwłaszcza dla osoby która stara sie o dzieckowink
    • inga30 Re: Plamienia brązowe - dziewczyny prosze help !! 03.01.05, 11:51
      Też mam plamienia przed @ , czasem łączy się to z niepęknięciem pęcherzyka i
      wytworzeniem torbielki, . Hormonki mam zawsze dobre i mój gin zawsze mi mówi że
      plamnienia przed ma wiele kobiet i taka ich uroda, zwykle na wyregulowanie
      cyklu proponuje mi tabletki anty, których oczywiście nie chcę brać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka