kmalczyk 08.02.05, 12:18 Mam takie pytanie czy warto robic HSG , czy po tym badanu moge zajść szybciej w ciąże.Bardzo sie boję tego badania i nie wiem czy warto czy jeszcze spróbować bez badania. Pomóżcie.kasia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asiaku Re: czy warto robiś HSG 08.02.05, 12:32 HSG to podstawowe badanie w diagnostyce niepłodności. Przecież jeśli Twoje jajowody są niedrożne ( tfu tfu, odpukać) to żadne starania nie mają wogóle sensu. Musisz to wiedzieć. Im wcześniej tym lepiej. Nie wiem ile masz lat i jak długo się starasz, ale starania bez badania HSG to starania w ciemno. A samo badanie nie jest aż takie straszne. Na tym forum często opisuje się jakieś dramatyczne historie ale większośc osób, które znam po badaniu mówiło, że nie taki diabeł straszny. Ja sama przeszłam badanie bez znieczulenia i nie było tak źle. Też się bałam. Niepotrzebnie. Pozdrawiam Asia Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: czy warto robiś HSG 09.02.05, 07:23 Badanie całkiem znosne i warto je zrobic, żeby ewentualnie skrócic czas staran. Ja gdybym zrobiła je cześniej uniknęłabym pozamacicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
kmalczyk Re: czy warto robiś HSG 10.02.05, 10:54 mam bardzo długie cykle do 50 dni i nie wiem czy to nie jest przyczyna zajścia w ciąże i chyba narazie sie wstrzymam z robieniem HSG i spróbuje pobrac leki na uregulowanie cyklu i zobaczymy. nie jestem do końca przekonana czy dobrze robie. Odpowiedz Link Zgłoś
cetka Re: czy warto robiś HSG 11.02.05, 21:49 czy to znaczy ze ty mialas niedrozne i stad pozamaciczna? myslalam, ze z droznymi tez ja mozna miec, tak bez przczyny?... Odpowiedz Link Zgłoś