paula005 17.02.05, 21:20 Czy któraś z Was robiła badanie HSG w klinice Invimed? Jeśli tak, to jak robią? Ze znieczuleniem, czy robią wcześniej inne bad.? No i oczywiście ile trzeba zapłacić?? Z góry dzięki za odp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnesta Re: HSG w Invimedzie 18.02.05, 09:59 W Invimedzie nie mają sprzętu więc robią to w klinice Damiana. Kosztuje to 800 zł w znieczuleniu ogólnym. Miałam właśnie tą "przyjemność" wczoraj i polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
cetka Re: HSG w Invimedzie 18.02.05, 20:56 agnesta - blagam o opis ze szczegolami !!! Odpowiedz Link Zgłoś
agnesta Re: HSG w Invimedzie 21.02.05, 09:10 A więc .... Trochę żal było tych 800 zł ale teraz po fakcie nie żałuję. Okazało się, że moje jajowody nie były w idealnym stanie i trzeba było uzyć większego ciśnienia żeby je przepchać. Udało się a mogłoby to okazać się niemożliwe gdybym była bez znieczulenia. Połozyli mnie na stole od rtg, podłączyli wenflon do żył w dłoni (nie bolało) i za chwilę odpłynęłam. Jak się obudziłam było po wszystkim. Od uśpienia do wybudzenia minęło jakieś 20-25 min. Potem przewiezli mnie na salę pozabiegową i tam poleżałam sobie pół godzinki. Myślę, że warto. Odpowiedz Link Zgłoś
cetka Re: HSG w Invimedzie 21.02.05, 17:41 agnesta - dzieki twojemu postowi wiem, ze juz na pewno zrobie to tam. trudno - wole zrzec sie prezentow urodzinowych przez nastepne 10 lat, a nie stresowac sie tak. powiedz mi jeszcze, ile osob bylo przy zabiegu, czy to kobitki czy faceci, czy maz moze byc potem na sali po hsg> Odpowiedz Link Zgłoś
agnesta Re: HSG w Invimedzie 22.02.05, 09:01 Cetka. Przy moim hsg były same kobiety, chyba 4, w tym moja Pani doktor z Invimedu. To ona robiła mi to hsg i czułam się przez to spokojniejsza, bo ufam jej i mogę przypuszczać, że "przyłozyła się" do tego. W sali pozabiegowej, jak najbardziej może być z tobą mąż. Cetka, kurczę, z jednej strony naprawdę polecam, ale z drugiej strony mam wyrzuty sumienia, że polecam (haha..)bo to jednak spora kasa. Dla mnie to akurat nie było wielkim problemem, ale ... jak masz zrzec się prezentów urodzinowych przez 10 lat ... Odpowiedz Link Zgłoś
agnes59 Re: do Meniutki 21.02.05, 11:37 HSG to poprostu badanie drożności jajowodów. Odpowiedz Link Zgłoś
agnes59 Re: do Meniutki 21.02.05, 11:42 kliknij w ten wątek tam podałam adres do strony,gdzie to badanie jest opisane dość szczegółowo. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=191&w=20721005Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
agnes59 Re: do Meniutki 21.02.05, 11:45 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=191&w=20721005 Coś nie tak mi się wkleił to jest prawidłowy. Odpowiedz Link Zgłoś
meniutka Re: do Meniutki 21.02.05, 12:09 Dzięki, ja to miałam już robione, ale nawet nie wiedziałam że to ma taki skrót! Ja to robiłam w Macierzyństwie w Krakowie (400 zł) Odpowiedz Link Zgłoś