Dodaj do ulubionych

HSG w Invimedzie

17.02.05, 21:20
Czy któraś z Was robiła badanie HSG w klinice Invimed? Jeśli tak, to jak
robią? Ze znieczuleniem, czy robią wcześniej inne bad.? No i oczywiście ile
trzeba zapłacić??
Z góry dzięki za odp.
Obserwuj wątek
    • agnesta Re: HSG w Invimedzie 18.02.05, 09:59
      W Invimedzie nie mają sprzętu więc robią to w klinice Damiana. Kosztuje to 800
      zł w znieczuleniu ogólnym. Miałam właśnie tą "przyjemność" wczoraj i polecam.
      • cetka Re: HSG w Invimedzie 18.02.05, 20:56
        agnesta - blagam o opis ze szczegolami !!!
        • agnesta Re: HSG w Invimedzie 21.02.05, 09:10
          A więc .... Trochę żal było tych 800 zł ale teraz po fakcie nie żałuję. Okazało
          się, że moje jajowody nie były w idealnym stanie i trzeba było uzyć większego
          ciśnienia żeby je przepchać. Udało się a mogłoby to okazać się niemożliwe
          gdybym była bez znieczulenia. Połozyli mnie na stole od rtg, podłączyli wenflon
          do żył w dłoni (nie bolało) i za chwilę odpłynęłam. Jak się obudziłam było po
          wszystkim. Od uśpienia do wybudzenia minęło jakieś 20-25 min. Potem przewiezli
          mnie na salę pozabiegową i tam poleżałam sobie pół godzinki. Myślę, że warto.
          • cetka Re: HSG w Invimedzie 21.02.05, 17:41
            agnesta - dzieki twojemu postowi wiem, ze juz na pewno zrobie to tam. trudno -
            wole zrzec sie prezentow urodzinowych przez nastepne 10 lat, a nie stresowac
            sie tak.

powiedz mi jeszcze, ile osob bylo przy zabiegu, czy to kobitki czy faceci, czy
            maz moze byc potem na sali po hsg>
            • agnesta Re: HSG w Invimedzie 22.02.05, 09:01
              Cetka. Przy moim hsg były same kobiety, chyba 4, w tym moja Pani doktor z
              Invimedu. To ona robiła mi to hsg i czułam się przez to spokojniejsza, bo ufam
              jej i mogę przypuszczać, że "przyłozyła się" do tego.
              W sali pozabiegowej, jak najbardziej może być z tobą mąż.
              Cetka, kurczę, z jednej strony naprawdę polecam, ale z drugiej strony mam
              wyrzuty sumienia, że polecam (haha..)bo to jednak spora kasa. Dla mnie to
              akurat nie było wielkim problemem, ale ... jak masz zrzec się prezentów
              urodzinowych przez 10 lat ...
    • meniutka Re: HSG w Invimedzie 21.02.05, 11:34
      Co to jest HSG?
      • agnes59 Re: do Meniutki 21.02.05, 11:37
        HSG to poprostu badanie drożności jajowodów.
        • agnes59 Re: do Meniutki 21.02.05, 11:42
          kliknij w ten wątek tam podałam adres do strony,gdzie to badanie jest opisane
          dość szczegółowo.
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=191&w=20721005Pozdrawiam.
          • agnes59 Re: do Meniutki 21.02.05, 11:45
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=191&w=20721005
            Coś nie tak mi się wkleił to jest prawidłowy.
            • meniutka Re: do Meniutki 21.02.05, 12:09
              Dzięki, ja to miałam już robione, ale nawet nie wiedziałam że to ma taki skrót!
              Ja to robiłam w Macierzyństwie w Krakowie (400 zł)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka