Dodaj do ulubionych

Szczecinianki_znacie mikrochirurga od jajowodów?

03.03.05, 16:51
dostałam informację od dytkob, że w Szczecinie jest jakiś mikrochirurg, który
przywraca drożność jajowodów. Znacie może jego nazwisko?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • agat78 Re: Szczecinianki_znacie mikrochirurga od jajowod 03.03.05, 20:28
      A możesz dokładniej opisac o co Ci chodzi? Ja wiem, że można przywrócić
      drożność jajowodów za pomocą laparoskopii. Sama miałam niedrożny lewy jajowód.
      Został on udrożniony przez dr Bielewicza w szpitalu w Policach. Wiem też, że są
      przypadki, że nie da sie udrożnić jajowodów.
      Zapraszam na forum szczecińskie foremki - trochę niżej wątek big_grin
      • maciejka30 Re: Szczecinianki_znacie mikrochirurga od jajowod 12.03.05, 08:00
        Agat, miałam wczoraj HSG w Policach, prawy jajowód nie drożny....Jak u Ciebie
        to wyglądało, od razu decyzja o laparo i ile trwa pobyt, ile zwolnienie
        (minimalnie). Przez pępek czy którędyś indziej ? Czy doktor B. jest the best w
        tych sprawach czy dr N. też jest ok ?
        • agat78 Do maciejki 12.03.05, 10:33
          Ja miałam HSG na początku sierpnia. Miałam niedrożny lewy jajowód. Lekarz,
          który wykonywał mi HSG powiedział, że w takiej sytuacji daje sie kobiecie
          jeszcze pół roku na zaciążęnia po tym badaniu a jeśli nie zajdzie, wówczas
          robia laparo. Jendak gdy poszłam do dr B na konsultacje od razu chciał zrobić
          lapaor, żeby:
          1) nie tracić czasu,
          2) dokładnie sprawdzić stan obu jajowodów,
          3) sprawdzić czy nie ma endo
          4) stwierdził, że w takim wypadku jest bardzo ryzykowne staranie, bo może dojść
          do ciąży pozamacicznej a wtedy katastrofa bo można stracić cały jajowód.

Ja sie nie zgodziłam od razu na lapro, bo we wrześniu wyjeżdżaliśmy w góry.
          Potem z M doszliśmy do wniosku, że jeszcze poczekamy z tym zabiegiem, bo ja się
          go strasznie bałam. W końcu zdecydowałam się za namowa koleżanki i teściowej i
          laparo miałam 19.01. W tej chwili żałuję, że nie poszłąm na ten zabieg w
          październiku zaraz po powrocie z gór. Udrożnili mi jajowód i przy okazji
          znaleźli niewielkie ogniska endo. W tej chwili jestem drugi cykl na
          dipherelinie. Gdybym się wcześniej zdecydowała, to kończyłabym kurację i
          mogłabym się starać już od kwietnie a tak musze czekać do końca czerwca. Cały
          przebieg mojego pobytu w szpitalu opisałam na szczeciniankach. Jak odszukam to
          podeślę Ci linka. Polecam dr B. O dr N nic nie wiem. Zwolnienia dadzą ile
          chcesz.
          Pozdrawiam
        • agat78 Do maciejki 12.03.05, 10:38
          Tu jest link, gdzie opisałam swój pobyt w szpitalu
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=191&w=19449520&a=19679927
          gdybyś miała jakieś pytania to wal śmiało na forum lub gg.

I zapraszam na nasz stały wątek szczecinianek
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=191&w=20990493
          Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka