adzienia 03.03.05, 16:51 dostałam informację od dytkob, że w Szczecinie jest jakiś mikrochirurg, który przywraca drożność jajowodów. Znacie może jego nazwisko? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agat78 Re: Szczecinianki_znacie mikrochirurga od jajowod 03.03.05, 20:28 A możesz dokładniej opisac o co Ci chodzi? Ja wiem, że można przywrócić drożność jajowodów za pomocą laparoskopii. Sama miałam niedrożny lewy jajowód. Został on udrożniony przez dr Bielewicza w szpitalu w Policach. Wiem też, że są przypadki, że nie da sie udrożnić jajowodów. Zapraszam na forum szczecińskie foremki - trochę niżej wątek Odpowiedz Link Zgłoś
maciejka30 Re: Szczecinianki_znacie mikrochirurga od jajowod 12.03.05, 08:00 Agat, miałam wczoraj HSG w Policach, prawy jajowód nie drożny....Jak u Ciebie to wyglądało, od razu decyzja o laparo i ile trwa pobyt, ile zwolnienie (minimalnie). Przez pępek czy którędyś indziej ? Czy doktor B. jest the best w tych sprawach czy dr N. też jest ok ? Odpowiedz Link Zgłoś
agat78 Do maciejki 12.03.05, 10:33 Ja miałam HSG na początku sierpnia. Miałam niedrożny lewy jajowód. Lekarz, który wykonywał mi HSG powiedział, że w takiej sytuacji daje sie kobiecie jeszcze pół roku na zaciążęnia po tym badaniu a jeśli nie zajdzie, wówczas robia laparo. Jendak gdy poszłam do dr B na konsultacje od razu chciał zrobić lapaor, żeby: 1) nie tracić czasu, 2) dokładnie sprawdzić stan obu jajowodów, 3) sprawdzić czy nie ma endo 4) stwierdził, że w takim wypadku jest bardzo ryzykowne staranie, bo może dojść do ciąży pozamacicznej a wtedy katastrofa bo można stracić cały jajowód. Ja sie nie zgodziłam od razu na lapro, bo we wrześniu wyjeżdżaliśmy w góry. Potem z M doszliśmy do wniosku, że jeszcze poczekamy z tym zabiegiem, bo ja się go strasznie bałam. W końcu zdecydowałam się za namowa koleżanki i teściowej i laparo miałam 19.01. W tej chwili żałuję, że nie poszłąm na ten zabieg w październiku zaraz po powrocie z gór. Udrożnili mi jajowód i przy okazji znaleźli niewielkie ogniska endo. W tej chwili jestem drugi cykl na dipherelinie. Gdybym się wcześniej zdecydowała, to kończyłabym kurację i mogłabym się starać już od kwietnie a tak musze czekać do końca czerwca. Cały przebieg mojego pobytu w szpitalu opisałam na szczeciniankach. Jak odszukam to podeślę Ci linka. Polecam dr B. O dr N nic nie wiem. Zwolnienia dadzą ile chcesz. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agat78 Do maciejki 12.03.05, 10:38 Tu jest link, gdzie opisałam swój pobyt w szpitalu forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=191&w=19449520&a=19679927 gdybyś miała jakieś pytania to wal śmiało na forum lub gg. I zapraszam na nasz stały wątek szczecinianek forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=191&w=20990493 Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś