Dodaj do ulubionych

brazowe plamienie w 20dc

10.03.05, 12:44
20dc i jednorazowe zaplamienie na brazowo. Rece mi opadly bo taka mialam
nadzieje. Ale co to oznacza? Owu byla na pewno 13dc wiec nie jest to
krwawienie implant.(chyba) a zreszta na brazowo? Mam niewydolnosc lutealna
ale zwykle cykle 25dniowe,wiec na @ za wczesnie. Wzielam dodatkowa Luteinke
pod jezyk, siedze,mysle i co chwila biega sprawdzic czy sie nie powtorzylo.
Jak na razie nie. Poradzcie dlaczego i co to moze oznaczac? Co robic?
Poradzcie.
Obserwuj wątek
    • iwcia125 Re: brazowe plamienie w 20dc 10.03.05, 20:43
      Jest wieczor i nic nie krwawie. Nie rozumiem. Co to moglo oznaczac? A moze
      jednak nadchodzaca@ sad((
      • lidek0 Re: brazowe plamienie w 20dc 11.03.05, 07:48
        Może to niedomoga lutealna, a jaki mas zpoziom progesteronu i prolaktyny?
        • iwcia125 Re: brazowe plamienie w 20dc 12.03.05, 09:05
          20 dc plamienie wiec 21dc pobieglam zbadac progesteron. Wynik 52,3 czyli dosc
          wysoki. Plamie coraz bardziej. Nic nie rozumiem. Wydawalo mi sie ze przed @
          spada poziom progesteronu. Jak przy tak wysokim progesteronie moze przyjsc @
          tydzien wczesniej. Rece mi opadaja. Co jest nie tak? Owu byla 13 dc na pewno
          (testy owu.+temp.)Dziewczyny moze ktoras z Was tez tak miala.I.
          • iwcia125 Re: brazowe plamienie w 20dc 12.03.05, 14:42
            Zadna z Was tak nie ma. Chyba jestem b. trudnym przypadkiem? sad((
          • lidek0 Re: brazowe plamienie w 20dc 14.03.05, 07:25
            Ale niedomoga lutealna to nie tylko progesteron ale i prolaktyna, a ja badałaś?
            • bjuti1976 Re: brazowe plamienie w 20dc 14.03.05, 08:16
              Dziewczyny!

Mam taki sam problem, tzn. plamienia od 20dc aż do końca cylklu,progesteron na
              własną rękę badany nawet powyżej normy. Prolaktyna w normie.Jednak wszystko (te
              plamienia, PMS, bolesność piersi przed miesiączką, dość krótka faza lutealna)
              wskazują na niedomogę lutealną. Dlaczego? Moja gin, która jest także
              endokrynologiem wytłumaczyła mi, że aby wynik badania progesteronu był
              miarodajny należy zrobić co najmniej 3 pomiary w fazie lutelanej i z nich
              bierze się średnią. Jeśli jest taki problem z plamieniami itd., to należy
              zrobić pełną diagnostykę hormonalną i to wg. zaleceń lekarzam, dokładnie który
              dc i czego ile razy.

Ja na takie badania idę w przyszłym tygodniu. Mam nadzieję, że dzięki nim
              wszystko się wyjaśni i doczekam się dzidziusia smile

Pozdrawiam i powodzenia!
            • iwcia125 Re: brazowe plamienie w 20dc 14.03.05, 19:35
              Prolaktyna wynik sprzed miesiaca 14. Zaczelam brac 1/2 Bromergonu wiec mozna
              podejrzewac ze jest blisko dolnej granicy. Reszta hormonow tez ok. Wiec
              dlaczego moj cykl to 20 dni?
    • thorgalla Re: brazowe plamienie w 20dc 12.03.05, 14:42
      Ja tak mialam w poprzednim cyklu.Plamienie brazowe w 21,22,24,25 dniu
      cyklu.Progesteron z 21dc to 54,2 nmol/l wiec tez wysoki.I dalej nie wiem jaki
      mam problem.W tym cyklu jeszcze plamien nie mialam ale wkrotce nadejdzie @ wiec
      pewnie plamienia beda przed nia.Dopiero pod koniec miesiaca ide do
      ginekologa,moze ona mi powie co sie dzieje,jak sie dowiesz pierwsza,to daj
      znac,prosze.
      • iwcia125 Re: brazowe plamienie w 20dc 12.03.05, 15:16
        A moze nasze pecherzyki nie pekaja a wysoki progesteron jest od luteiny i
        dlatego cylke krotsze. Ale z drugiej strony dlaczego wzrosla tempka. Przy
        niepekaniu chyba nie rosnie? Duzo pytan,metlik w glowie. I.
        • annor Re: brazowe plamienie w 20dc 22.03.05, 14:55
          Mam ten sam problem. @ potem normalnie, czysto i od okresu okołoowulacyjnego
          plamienia brązowe aż do @. Do tego długie cykle. Od m-c a biorę bromek 1 x dz.
          i luteinę 3 x dz. na wywołanie, a teraz plamienia są nawet przy luteinie.
          Lekarze nie wiedzą od czego, załamana jestem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka