Dodaj do ulubionych

menogon, - stymulacja

26.03.05, 21:41
Lekarz zapisał mi co dwa dni od 3 dc. Menogon, niestety nie podał jaką dawkę
mam kupić. Jak myślicie dziewczyny: to mój pierwszy stymulowany cykl,, nic
wcześniej oprócz USG nie miałam? Mam go brać 5 razy.
I jeszcze jedno, ile kosztować będzie ten lek, bo mam przeczucie, że jest
drogi.
Czy wam pomógł po pierwszym cyklu?
Obserwuj wątek
    • anka11111 Re: menogon, - stymulacja 26.03.05, 21:45
      Menogon jest w jednej dawce 75 jm. W Polsce jest raczej już niedostępny, jego
      następca menopur kosztuje ok. 85 zł. amp. Jeżeli chcesz to mogę sprowadzić Ci
      menogon z Czech po niższej cenie.Jeżeli jesteś zainteresowana to pisz na prv.
      • radlena Re: menogon, - stymulacja 27.03.05, 08:45
        ja włąsnie od wczoraj biorę menogon
        kosztuje on w mojej klinice 75 zł za ampułkę (75jm)
        w jednym dniu(2,4,6,8,10) biorę 2 takie ampułki w formie zastrzyku domięsniowego
        ja tez słyszałam ze w aptekach nie ma tego leku
        ostatnio kupowałam go w maju to wtedy kosztował 60 zł
        pozdrawiam
    • seseczka Re: menogon, - stymulacja 27.03.05, 11:39
      Dominiko a czy Ty się przygotowujesz do iui? I Twój lekarz nie robił Ci
      wcześniej żadnych badań nawet hormonalnych czy prolaktyny a każe Ci się kłuć
      menogonem? To jest jakieś dziwne. U kogo Ty się leczysz?
      • dominika80 Re: menogon, - stymulacja 27.03.05, 17:09
        nie nie przygotowuję sie do iui. To mój 2 cykl po pigułkach. pierwszy z
        monitoringiem. Od 14 dc do 25 dc urósł mi pęcherzyk 23,5mm endo 5,5mm. Mimo
        podania w 21dc pregnylu nie pękł - lekarz stwierdził że trzeba stymulować
        owulację. Hormony badałam jakieś pół roku temu - prolaktyna w górnej granicy.
        Na podstwie tego starego badania (a po nim przecież pół roku brałam pigułki)
        zalecił mi 1/2 rano i 1 wieczorem tabl. bromergonu. Czuję sie po nim dobrze i
        nie wiem czy dzięki niemu, ale przestałam mieć plamienia (moja odwieczna
        zmora). Żadnych bań obecnie mi nie zlecił, trochę mnie to zastanawia, bo jeżeli
        nie są w orządku to na co to mieszanie stymulowaniem - a obawiam się że coś mi
        się poprzestawia (może źle myślę). W razie braku rezultatu stymulacji , dr
        planuje kolejny cykl zrobić drożność. Boję się trochę tego tempa. Lekarz jest
        bardzo dobrym specjalistą od niepłodności, może dla tego mu ufam, że wie co
        robi? Zawsze miałam b. nieregulare miesiączki, no i kiedyś tam niewielką
        torbielkę. starałam się wcześniej pół roku ale nic.
        Jak myślisz seseczko, jak powinnam zrobić: jakieś badania, jeśli tak to kiedy i
        jakie? Może zrobię na własną rękę.
        Będę ci wdzięczna za rady.
        • seseczka Re: menogon, - stymulacja 27.03.05, 20:44
          dominika mi się to wydaje trochę dziwne. dla mojego lekarza hormony badane pół
          roku temu są nieaktualne. nie wiem jakie powinnaś zrobić badania ale dla mnie
          osobiście to jest dziwne, że odrazu dostałaś menogony.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka