Dodaj do ulubionych

Jezus Maria, on mi pomogl !!!

IP: *.tnt5.me2.uunet.de 19.06.02, 10:16
Po roku staran o ciaze poszlam do bioterapeuty z Warszawy i w drugim cyklu po
jego pradach zaszlam w ciaze. Wczoraj test byl pozytywny i ginekolog widzial
juz 2,5 mm zarodek. Jestem jak w transie, nie moge sie na niczym skoncentrowac,
wydaje mi sie ze to jakis piekny sen, ktory zaniedlugo sie skonczy.
Ja wogole nie chcialam do niego isc, moja mama prawie sila mnie tam wyciagnela,
ale teraz widze, ze to nie zadne bajki. Probujcie wszystkich mozliwosci, nie
tylko tych konwencjonalnych, bo czasem mozna sobie zaoszczedzic wiele bolu i
czasu. Ja mialam juz w nastepnym cyklu miec stymulacje jajnikow i czekalam na
okres, ktory juz nie przyszedl !!!
Zycze wszystkim powodzenia i pamietajcie, ze okres oczekiwania to nie jest
stracony czas, to po prostu droga kazdego z nas. Kobiety, ktore natychmiast
zachodza w ciaze, maja swoje sprawdziany zyciowe gdzie indziej.
Pozdrawiam Ania
Obserwuj wątek
    • Gość: Olifka Re: Jezus Maria, on mi pomogl !!! IP: 193.178.168.* 19.06.02, 11:02
      Gratuklacje!!!!!! Dawaj namiary na niego oraz co najwazniejsze niestety cene.
      Pozdrawiam
    • Gość: Gulnara Re: Jezus Maria, on mi pomogl !!! IP: *.dialin.vianetworks.nl 19.06.02, 11:03
      Seredczne gratulacje !!!!
      Aniu - a czy mozesz podac namiary na niego.

Pozdrawiam
      • Gość: Ania Namiary IP: *.tnt5.me2.uunet.de 19.06.02, 11:28
        To jest Pawel Polonecki. Przyjmuje w Warszawie i w Toronto. Adres i godziny
        przyjmowania juz mi raz ktos na tym forum podal, zaraz przesune ten watek na
        gore. O cenach nie mam pojecia, ja bylam u niego, jak on przyjechal na pare dni
        do Niemiec i placilam za wizyte 35 Euro. W Polsce powinno byc taniej.
        Pozdrowienia
        Ania
        • Gość: dana Re: Namiary IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 28.08.02, 19:32
          ja obecnie jestem w 28 tygodniu ciazy
          ciaza ta tez jest dzielem pana poloneckiego!!!!!!!!
    • Gość: JJJ- Re: Jezus Maria, on mi pomogl !!! IP: 157.25.125.* 19.06.02, 14:21
      Aniu, czy mogłabyś troszkę przybliżyć swoją przyczynę niemożności zajścia w
      ciążę. Pytam, ponieważ nie wiem, czy ten człowiek jest w stanie wszytskim
      pomóc. Ja z mężem chodziłam przez długi czas do bioenergoterapeuty, ale on
      twierdząc, że zachodzę w ciążę, zwodził mnie, poczym okazało się, że torbiele
      na jajnikach się potworzyły (one były przyczyną braku okresu - a nie ciąża).
      Chciałabym się znów otworzyć na tego typu leczenie, więc może jak będę
      wiedziała w jakiej sytuacji wam pomógł, to się przełamię.
      • Gość: Ania Re: Jezus Maria, on mi pomogl !!! IP: *.tnt5.me2.uunet.de 19.06.02, 15:15
        Oczywiscie, sa tez czarne owce w tej branzy, tak jak wszedzie. Ale Pawel poddal
        sie dobrowolnie badaniom naukowym, ktore potwierdzily jego niesamowite pole
        energetyczne.
        Ja wlasciwie bylam dopiero na poczatku badan. Lekarz przypuszczal, ze jest
        utrudniony transport w jajowodzie z powodu zrostow po infekcji, ale pewnosci
        nie ma, bo nie mialam jeszcze robionych badan.
        Pozdrawiam Ania
        • Gość: JJJ- Re: Jezus Maria, on mi pomogl !!! IP: 157.25.125.* 19.06.02, 15:37
          Aniu,

napisz proszę jeszcze ile kosztuje wizyta w Polsce i ile Ty miałaś tych wizyt.
          Na czym polega działalność Piotra (czy przekazuje energię w kilka minut, czy to
          trwa dłuższy czas?)
          • Gość: Ania Re: Jezus Maria, on mi pomogl !!! IP: *.tnt5.me2.uunet.de 19.06.02, 16:01
            Niestety nie wiem, ile kosztuje wizyta w Polsce, musialabys tam zadzwonic i sie
            zapytac. Mialam tylko jedna wizyte u niego, on sam powiedzial, ze jedna
            wystarczy i wiecej nie musze do niego przychodzic. Para, ktora byla przedemna
            musiala miec kilka wizyt, widocznie ich problem byl bardziej skomplikowany.
            Przylozyl mi rece na okolo 3-4 minuty na brzuch i plecy. Przy tym czulam cieplo
            i dostalam zawrotow glowy. Powiedzial mi jeszcze na odchodne, ze pierwszy
            bedzie chlopak, jak to sie sprawdzi, to chyba padnesmile))
    • Gość: asiaw Re: Jezus Maria, on mi pomogl !!! IP: 212.160.138.* 20.06.02, 09:07
      Grtuluję. Ale co do poglądu "kobiety które od razu zachodzą w ciąże maja swoje
      sprawdziany gdzie indziej" uwazam to za wierutną bzdurę zgodnie z moim
      przykładem: JA leże na wszystkich frontach z wyjątkiem wyboru życiowego
      partnera (między innymi - 2 lata starań koszmarnie nieudane in vitro),
      natomiast moja sąsiadka która zaszła w 2 miesiącu starań no co tu duzo gadac
      zycie jak z bajki............... Wiem dokładnie co mówię jestesmy ze soba na
      tyle blisko, że dośc dobrze znam jej życie i spray finsowo, zdrwotno, rodzine
      wszystko idealne jak dotąd.
      • Gość: Ania Re: Jezus Maria, on mi pomogl !!! IP: *.tnt5.me2.uunet.de 21.06.02, 10:24
        No wlasnie, jak dotad ... Byc moze za 5-10 lat nie zechcesz sie z nia juz
        zamienic. Ale wszystko jedno, nie patrz sie na innych, tylko staraj sie sama
        pozytywnym i pelnym milosci mysleniem zmienic swoje zycie. Niektorzy milionerzy
        sa mniej szczesliwi od biedaka, ktory ma tylko na chleb, bo oni nie maja w
        sobie milosci i przez to sa duchowo biedniejsi. Uczucie zazdrosci tez hamuje
        przyplyw sukcesow. Pokochaj ja taka, jaka jest, a swoje zycie i siebie jeszcze
        bardziej. No, teraz to tu juz jest prawie jak w koscielesmile))
        Pozdrawiam
        Ania
    • bettina Re: Jezus Maria, on mi pomogl !!! 24.06.02, 20:48
      Paweł Polonecki przyjmuje w Biotonie ul. Poznańska 14 we wtorki i czwartki od 9
      lub 10 do 14. Nie trzeba sie zapisywać tylko przyjść i zapłacić za wizytę 60 zł
      i czekać w kolejce. Przychodzi do Niego bardzo dużo ludzi z różnymi
      schorzeniami. Ja byłam dwa razy nie pomógł mi co prawda ale to mnie nie
      zniechęciło i pewnie jeszcze pójdę
    • Gość: Hania Re: Jezus Maria, on mi pomogl !!! IP: *.poznan.mtl.pl 08.07.02, 13:54
      Aniu,
      czy mozesz podac jakies namiary/nr teleonu/nazwisko?bede b. wdzieczna.Hania
      • Gość: Ania Re: Jezus Maria, on mi pomogl !!! IP: *.tnt6.me2.uunet.de 11.07.02, 10:18
        Haniu, przejrzyj watek "Kto zna Pawla Poloneckiego", tam sie wszystkiego dowiesz.
        Powodzenia,
        Ania
        • Gość: oktawia1 Re: Jezus Maria, on mi pomogl !!! IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 11.07.02, 17:29
          Aniu, najpierw szczerze i ogromnie Ci gratuluję.
          O panu Pawle już wcześniej słyszałam, czytałam i na pewno coś w tym jest. Też
          poważnie myślę o tym, żeby się do niego wybrać, tylko że do W-wy mam 350 kmsad
          Mnie pana Polonieckiego doradziła też pewna wróżka (zadzwoniłam pod koniec maja w
          przypływie desperacji do jakiejś wróżki telefonicznej)twierdząc, że nie widzi
          żadnych przeciwskazań i na pewno wizyta u p.Pawła mogłaby nam pomóc.
          Aniu, z tego co piszesz, wynika, że jesteś fantastyczną dziewczyną o dobrym sercu
          i pokładach życzliwości, a do takich ludzi najprędzej dociera pomoc wszelkiego
          rodzaju bioenergoterapeutów. Mój stos. do świata i ludzi też ostatnio ewoluuje ku
          lepszemu, czytam trochę literatury, która mi w tym pomaga i przede wszystkim
          odzyskałam wiarę w to, że wkrótce zostanę matką i wszystko inne w moim życiu
          dobrze się ułoży.
          Życzę Tobie i rosnącemu pod Twoim serduszkiem maluszkowi wszystkiego co najlepsze.
          • Gość: Blondyna Re: Jezus Maria, on mi pomogl !!! IP: *.proxy.aol.com 22.07.02, 05:04
            Aniu, moje gratulacje. Bardzo sie ciesze, ze P. Polonecki ci pomogl. Ja
            jestem z Toronto do ktorego wlasnie pan Pawel przylecial ale wizyte mam dopiero
            na 13 sierpnia. Nie moge sie juz doczekac. Widzialam sie juz z nim kilka
            lat temu. Po jednej wizycie zniknela mi ogromna cysta ( cos okolo 11 cm) i
            miesniak w macicy. Mam nadzieje, ze tym razem pomoze mi zajsc w ciaze.
            Dalas mi nadzieje. Dziekuje
            Kinga
    • Gość: Basia Re: Jezus Maria, on mi pomogl !!! IP: *.ustka.sdi.tpnet.pl 27.07.02, 10:22
      Gratutluje, ja staram sie juz 8 lat. Jeśłi możesz to napisz mi jak dowiedzieć
      sie kiedy i gdzie przyjmuje i ile kosztuje wizyta. Jestem z Ustki więc
      musiałabym zaplanować wyjazd. Z góry dziękuje (mój adres: basgor@wp.pl)
      • Gość: Karol Michalski Re: Jezus Maria, on mi pomogl !!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.07.02, 14:09
        Wszystkim podeksytowanym dokonaniami bio-energo-terapeutow polecam zapoznanie
        sie z zawartoscia strony:
        www.amsoft.com.pl/bs/
        Pozdrawiam,

Karol Michalski.
        • Gość: Blondyna Re: Jezus Maria, on mi pomogl !!! IP: *.proxy.aol.com 30.07.02, 21:43
          Karolu, pan Polonecki poddal sie badaniom na swoja wlasna prosbe. Okazalo
          sie, ze ma w sobie niesamowita sile. Naprawde ja ma. Nie wnikam jak to
          dziala ale dziala i o to wlasnie chodzi.
          Moje dolegliwosci zniknely z dnia na dzien a przeciez wedlug medycyny
          konwencjonalnej tak ogromna cysta i miesniak nie mial prawa zniknac a
          zniknely. Tego sobie nie wymyslilam, mam na potwierdzenie wyniki badan.
          Strona ktora podajesz nie powinna sie znalezc w watku mowiacym o Pawle
          Poloneckim, nie tu jej miejsce.
          Z poszanowaniem
          Kinga
    • Gość: goska Re: Jezus Maria, on mi pomogl !!! IP: 2.2.STABLE* / 192.168.20.* 15.08.02, 00:19
      to ja sie tyle nameczylam .przeszlam ciezka
      ,wielogodzinna laparoskopie usuniecia miesniakow,
      a moglam sie wyleczyc u pana poloneckiego?
      a teraz po tej laparoskopii mam problemy hormonalne.
      jak sobie pomysle to mnie cholera bierze.
      mam nadzieje ze to nie jest autoreklama ,rozne rzeczy
      sie zdarzaja.
      pozdrawiam
      • Gość: Blondyna Re: Jezus Maria, on mi pomogl !!! IP: *.proxy.aol.com 19.08.02, 14:20
        Goska, nie jest to autoreklama, przynajmniej nie z mojej strony. Pomogl mi
        bardzo i mam nadzieje, ze teraz tez mi pomoze. Znow przylecial do Kanady i
        mam nadzieje, ze zatrzyma sie tu na jak najdluzej. Bylam juz u niego na
        pierwszej wizycie a za tydzien nastepna. Pan Polonecki nigdy nie powiedzial
        mi abym zakonczyla jakiekolwiek leczenie ale zaluje, ze w najgorszych chwilach
        (jedno poronienie i jedna ciaza pozamaciczna) nie bylo go u nas i bylam zdana
        tylko na lekarzy. Nie zaluj, ze przeszlas operacje ale jesli bedzie taka
        mozliwosc idz do niego. Warto. Moze pomoze wyregulowac ci hormony? Moze
        pomoze w czyms innym?
        Powodzenia
        Kinga
    • Gość: Iwona26 Re: Jezus Maria, on mi pomogl !!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.02, 21:03
      Wiedziona ciekawością i przede wszystkim walcząc wszelkimi sposobami o zajście
      w ciążę zadzwoniłam do Biotonu, aby umówić się na wizytę do bioenergoterapeuty.
      Uprzejma pani uprzejmym tonem przeprowadziła ze mną rozmowę. Co mi utkwiło w
      pamięci: cytuję "mamy 7 tys. dzieci dzięki panu P; lepiej przyjechać do niego
      niż "strzelić sobie in vitro", można zmienić ph, bo to jest często przyczyna,
      że nie można zajść w ciążę. Więc dlaczego "strzelamy" sobie in vitro zamiast
      pójść za 60 zł do pana P. Przepraszam wszystkich, którzy wierzą, że pan P może
      pomóc, ja jestem nastawiona sceptycznie, nawet bardzo sceptycznie.
      • Gość: Blondyna Re: Jezus Maria, on mi pomogl !!! IP: *.proxy.aol.com 21.08.02, 05:31
        Moze wlasnie dlatego iz wiele osob jest nastawionych tak jak ty, sceptycznie.
        Nie moge niestety zaliczyc siebie do tych szczesciar, ktore dzieki
        p.Poloneckiemu zaszly w ciaze bo 2 razy bylam w ciazy dzieki medycynie.
        Niestety obie ciaze stracilam. Wiem tylko co mi dolegalo i wiem, ze
        dolegliwosci zniknely. Tak poprostu. Dziwne moze ale prawdziwe. Jesli uda
        mi sie znow zajsc w ciaze naturalnie (choc lekarze to wykluczaja ze wzgledu na
        calkiem zniszczone jajowody) to napewno dam znac. Moze wtedy nastawisz sie do
        bioenergoterapii lepiej. Moze jednak nie. Nie chce nikogo przekonywac na
        sile, nie zrosum mnie zle, ale jezeli moge choc jedej osobie pomoc to bedzie to
        dla mnie wspaniale uczucie.
        Pozdrowionka
        Kinga
    • Gość: ... Re: Jezus Maria, on mi pomogl !!! IP: 57.66.12.* 30.08.02, 17:23
      Paweł Połonecki zwany, Harrisem znad Wisły - z zawodu fotografik, w szkoleniach
      bierze udział jako ekspert, ponad 23 lata praktyki, posiada uprawnienia
      zawodowe i certyfikaty wszystkie ważniejsze krajowe i wiele zagranicznych.
      Praktykuje za granicą, głównie w Kanadzie, Szwecji, Niemczech. Jego nazwisko
      jest umieszczone w Słowniku Biograficznym wydawanym w Cambridge. Jest członkiem
      liczących się organizacji uzdrowicielskich w Polsce oraz kilku zagranicznych.
      Współpracuje stale z lekarzem konsultantem oraz wieloma klinikami na ich
      prośbę. Stosowane techniki i formy działania są wynikiem wieloletniej praktyki
      i zdobytego doświadczenia. Największe udokumentowane sukcesy uzdrowicielskie są
      opisane w książce pt. "MOC DOTYKU - Fenomen Pawła Połoneckiego" autor: Krystyn
      Herwy dziennikarz b. reporter TVP. "Nie jest przypadkiem, że Paweł Połonecki na
      początku lat osiemdziesiątych został nazwany przez pacjentów "Harrisem znad
      Wisły". Sprawił to swoisty "dynamit" (to również określenie zapożyczone od
      chorych), jakim emanują dłonie tego szczupłego mężczyzny (...) Nie ulega
      wątpliwości, że osiągane przezeń rezultaty należą do najbardziej
      spektakularnych. W naszej ocenie jest on obecnie najwybitniejszym polskim
      uzdrowicielem". Tak napisali o Pawle Połoneckim Anna Ostrzycka i Marek Rymuszko
      w miesięczniku "Nieznany Świat".

• Gość: olifka Re: Mi nie pomogl IP: HUPROXY* / 193.178.168.* 02.09.02, 12:09
        U dra Poloneckiego bylam raz a moj maz trzy razy. Poszlismy pod wplywem tego
        postu pelni wiary i dobrych mysli. Wyniki nasienia mojego meza sa takie same a
        ja oczywiscie nie jestem w ciazy. Mysle, ze nie powinno sie rezygnowac z
        leczenia konwencjonalnego dla niekonwencjonalnego. Mozna robic obie rzeczy na
        raz. Nie jestem wrogiem metod naturalnych jednak trzeba uwazac by nie wpasc w
        rozczarowanie. Pilam i kropilam sie w wodzie ze zrodelka sw Kingi. Homeopatia
        troche (tylko troche) polepszyla jakosc nasienia meza jednak moj stan zdrowia
        zniszczyla na maxsa. Musialam sie potem dluuugo leczyc konwencjonalnie. Od tej
        pory mam dystans do takich "imprez" bo potem sie czuje jak glupek.
        Pozdrawiam
      • biala& Re: Jezus Maria, on mi pomogl !!! 05.09.02, 19:44
        Gość portalu: ... napisał(a):

> Paweł Połonecki zwany, Harrisem znad Wisły - z zawodu fotografik, w
        szkoleniach
        >
        > bierze udział jako ekspert, ponad 23 lata praktyki, posiada uprawnienia
        > zawodowe i certyfikaty wszystkie ważniejsze krajowe i wiele zagranicznych.
        > Praktykuje za granicą, głównie w Kanadzie, Szwecji, Niemczech. Jego nazwisko
        > jest umieszczone w Słowniku Biograficznym wydawanym w Cambridge. Jest
        członkiem
        >
        > liczących się organizacji uzdrowicielskich w Polsce oraz kilku zagranicznych.
        > Współpracuje stale z lekarzem konsultantem oraz wieloma klinikami na ich
        > prośbę. Stosowane techniki i formy działania są wynikiem wieloletniej
        praktyki
        > i zdobytego doświadczenia. Największe udokumentowane sukcesy uzdrowicielskie

>
        > opisane w książce pt. "MOC DOTYKU - Fenomen Pawła Połoneckiego" autor:
        Krystyn
        > Herwy dziennikarz b. reporter TVP. "Nie jest przypadkiem, że Paweł Połonecki
        na
        >
        > początku lat osiemdziesiątych został nazwany przez pacjentów "Harrisem znad
        > Wisły". Sprawił to swoisty "dynamit" (to również określenie zapożyczone od
        > chorych), jakim emanują dłonie tego szczupłego mężczyzny (...) Nie ulega
        > wątpliwości, że osiągane przezeń rezultaty należą do najbardziej
        > spektakularnych. W naszej ocenie jest on obecnie najwybitniejszym polskim
        > uzdrowicielem". Tak napisali o Pawle Połoneckim Anna Ostrzycka i Marek
        Rymuszko
        >
        > w miesięczniku "Nieznany Świat".
        >

Mam prosbe, skoro tak wiele(u) z Was wie tak duzo o Pawle Polanieckim to bardzo
        prosze o podanie namiaru na Toronto.
        Z gory dziekuje
        • Gość: Biala Re: Jezus Maria, on mi pomogl !!! IP: *.sympatico.ca 05.09.02, 22:49
          biala& napisała:

> Mam prosbe, skoro tak wiele(u) z Was wie tak duzo o Pawle Polanieckim to
          bardzo
          >
          > prosze o podanie namiaru na Toronto.
          > Z gory dziekuje

Ok, juz mam z innego zrodla. Mimo to dziekuje
          • Gość: Blondyna Re: Jezus Maria, on mi pomogl !!! IP: *.proxy.aol.com 06.09.02, 04:51
            Biala, jestes z Toronto lub okolic? Pytam sie bo razem jest razniej...
            Kinga
            PS Olifka, przeczytaj moj post na Bocianie. Tam napisalam dlaczego (w mojej i
            tylko mojej) opinii nie powinnas sie zniechecac po jednej wizycie. PP jest
            bioenergoterapeuta ale niestety nie cudotworcasad)
            • Gość: olifka Re: Jezus Maria, on mi pomogl !!! IP: HUPROXY* / 193.178.168.* 06.09.02, 15:31
              dzieki. Przeczytalam. I tak nie wiem czy Polonecki przyjedzie z Toronto do
              Polski na 31-10.
              • Gość: Blondyna Re: Jezus Maria, on mi pomogl !!! IP: *.proxy.aol.com 06.09.02, 15:48
                Zaraz do niego zadzwonie i sie dowiem.
                Pa
                Kinga
            • Gość: Biala Re:do Blondyny IP: *.sympatico.ca 06.09.02, 16:57
              Gość portalu: Blondyna napisał(a):

> Biala, jestes z Toronto lub okolic? Pytam sie bo razem jest razniej...
              > Kinga
              > PS Olifka, przeczytaj moj post na Bocianie. Tam napisalam dlaczego (w mojej
              i
              >
              > tylko mojej) opinii nie powinnas sie zniechecac po jednej wizycie. PP jest
              > bioenergoterapeuta ale niestety nie cudotworcasad)

Jestem w Windsor. Namiar mam od kolezanki, ktora jezdzi do niego ze swoim
              dzieckiem (cukrzyca). Jestem juz umowiona na 17-go. Pozdr
              • Gość: Blondyna do Bialej IP: *.proxy.aol.com 07.09.02, 18:46
                Ja mam nastepna wizyte juz 13. Odkad przylecial to juz bedzie trzecia i oby
                ostatnia z tym problemem. Napisz jak bylo i wogole daj znac.
                Trzymaj sie
                Kinga
    • Gość: goska Re: Jezus Maria, on mi pomogl !!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 10.09.02, 12:58
      barzo prosze podojcie mi do niego telefon !
      czy to ten adres?
      bioton
      poznanska 14

czekam
    • Gość: Zaba Re: Jezus Maria, on mi pomogl !!! - do Blondyny IP: 209.208.248.* 12.09.02, 17:34
      Kinga - Blondyna,
      Nie jestem z Kanady ale do Toronto nie mam tak daleko (6 godz autem z New
      Jersey). Nie moge wysledzic zadnej dziewczyny blizej tylko ciebie, jakbys mogla
      to prosze napisz kiedy nastepny raz P. Polanecki bedzie w Toronto i jego
      telefon bo jakos mi umknal.
      Pozdrowka.
      D.
      • Gość: Biala Re: Jezus Maria, on mi pomogl !!! - do Zaby IP: *.qc.sympatico.ca 12.09.02, 18:25
        Pawel Polanecki
        1(416)5380887 - Toronto

w tej chwili jest i podobno, z 1,5 miesieczna przerwa na wyjazd do Polski
        (prawdopodobnie Swieta Bozego Narodzenia), bedzie przez najblizszy rok

Pozdr, Biala
      • Gość: Blondyna Re: Jezus Maria, on mi pomogl !!! - do Blondyny IP: *.proxy.aol.com 13.09.02, 22:54
        Odpisalam ci w poscie od Goski!
        Kinga
        • biala& Re: Jezus Maria, on mi pomogl !!! - do Blondyny 29.10.02, 01:40
          Kinga, napisz do mnie na priva bo odbija mi wiadomosci wysylane do Ciebie na aol
    • Gość: h Re: Jezus Maria, on mi pomogl !!! IP: *.acn.waw.pl 20.09.02, 03:01
      Jezus Maria! Jozek, Stasek, Franek, Genia, Frania, Funia, Wacek! Z
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka