mysiurek1 13.04.05, 09:48 Czy jest taka mozliwosc (oprócz szpitali) Może w którejs z klinik badanie to jest refundowane? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katka113 Re: HSG bezpłatne w Lublinie ? 13.04.05, 11:12 a czemu nie w szpitalu? ja miałam robione na Staszica i jakoś przeżyłam; pozdrawiam - Katka Odpowiedz Link Zgłoś
1979ju katka 113.... 13.04.05, 16:10 cześć, możesz opowiedzieć jak to przebiega? robił Ci to badanie W.? No i jak jest po...? Dzięki, Asia. Odpowiedz Link Zgłoś
katka113 Re: katka 113.... 14.04.05, 08:55 OK. To badanie polega na tym, ze najpierw wkladaja Ci wziernik do pochwy, potem przez ten wziernik maly cewniczek, ktory konczy sie w macicy i przez tenze cewniczek podaja srodek kontrastowy. Nastepnie strzela sie zdjecia, radiologiczne rzecz jasna i patrzy, na ile jajowody sie wypelniaja tym materialem, czy dociera on do jamy macicy bo jesli tak, to znaczy, ze jajowody sa drozne i moze - przynajmniej teoretycznie - dojsc do zaplodnienia. Badanie robił mi S, a po... byłam bardzo "śnięta" po zastosowanym przed zabiegiem środku p. bólowym, ale zupełnie na chodzie Odpowiedz Link Zgłoś
kkkkk4 Re: katka 113.... 14.04.05, 09:46 Podobno na Jutrzenki można zrobić w narkozie. Jest tez duzo mniej bolesna wersja która polega na tym, że zakłąda się aparat na przyssawki, a druga możliwosć ti tzw. hydrolparoskopia. Pokazuje drozność jak usg. Jak ktoś wie gdzie to się robi w Lublinie to niech napisze. Odpowiedz Link Zgłoś
beti36w Re: HSG bezpłatne w Lublinie ? 14.04.05, 15:58 Witam,ja leczę się w PRO VIVO i właśnie tam miałam HSG ilap. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiurek1 Re: HSG bezpłatne w Lublinie ? 14.04.05, 17:47 Dziękuję bardzo za wskazówki z tym PRO VIVO to trochędziwne bo ja także zaczęłam tam bywać ale zaproponowano mi HSG w Top Medical za 3,5 STÓWY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
namad1 Re: do mysiurek1 14.04.05, 18:30 U kogo się leczysz w Pro?. Z tego co sie orientuje to w Top hsg za kaske robi Wdowiak, wieć jasne jest ża tam przekierowuje pacjentki. A w tym Pro to hsg mozna zrobić za darmoszkę? Odpowiedz Link Zgłoś