Dodaj do ulubionych

pytanko o prolaktyne

21.04.05, 17:39
witam serdecznie mam takie pytanie mam za wysoka prolaktyne staramy sie o
dzidziusia juz 9 miesiecy niedawno zrobilam dopiero badania i przyczyna jest
ta prolaktyna pani doktor wypisala mi lek o nazwie PARLODEL czy ktoras zwas
moze stosowala ten lek? i po jakim czasie spada prolaktyna ,dopiero sie
zaczynam leczyc i jeszcze sie nie orientuje zabardzo oco w tym chodzi prosze
o pomoc pozdrawiam kasia
Obserwuj wątek
    • kasiek5000 Re: pytanko o prolaktyne 21.04.05, 19:40
      szkoda ze tyle jest dziewczyn ktowe znaja sie na tych problemach ale nie chca
      udzielic odpowiedzi dzieki za pomoc
    • ptysia20 Re: pytanko o prolaktyne 21.04.05, 19:52
      witaj Kasiu! Z tego co sie orientuje prolaktyna moze spasc nawet po 2-3 tyg.
      ale roznie to bywa, moze rowniez tak samo szybko wzrosnac, wiec jest to troche
      uciazliwe bo trzeba to kontrolowac. Niestety na temat teo leku ktory ty
      dostalas nie moge sie wypowiedziec bo zazywam Bromergon.Pozdrawiam serdecznie!
      • kasiek5000 Re: pytanko o prolaktyne 21.04.05, 19:54
        dzieki za pomoc mam nadzieje ze to jest tez dobry lek na obnirzenie jeszcze raz
        dziekuje pozdrawiam
        • mia79 Re: pytanko o prolaktyne 21.04.05, 21:27
          przede wszystkim należy do leków , które nie maja tyle skutków ubocznych co
          Bromergon lub Bromocorn i jest bardzo skuteczny.Zobaczysz prolaktyna spadnie na
          pysk smile
    • wiktoria33 Re: pytanko o prolaktyne 22.04.05, 07:02
      Witaj
      Ja tez mam podwyzszoną prolaktyne ale lek przepisał mi Bromergon, podobno oba
      dzialaja podobnie. Po tym PRL spada szybko mysle ze w nastepnym cyklu juz
      mozesz miec nadzieje wiec skontroluj ok 21 dc. Nie wiem tylko jak duzo mialas
      podniesioną prl a ile ci przepisal bo to tez zalezy czy dawka jest dobrze
      dobrana. (ja poznaje po tym ze nawet jak nacisne sutek to nawet kropelka juz
      nie wypłynie)
      • klara_76 Re: pytanko o prolaktyne 22.04.05, 07:12
        Ja tez biore Parlodel, poniewaz zle znosilam Bromergon. Lek ma takie samo
        dzialanie jak Bromergon, ale rzadziej daje skutki uboczne. Obnizenie PRL zalezy
        bardziej od tego, jaki mialas wyjsciowo poziom i od dawki leku. Ja przez kilka
        miesiecy bylam na 1/2 tabl Bromergonu (przy PRL ok. 40) i nic to nie dalo.
        Dopiero 2 tabl Parlodelu byly skuteczne. Kontroluj regularnie PRL, najlepiej
        zawsze w tym samym dniu cyklu. Ja to robie zwykle w 3dc.
        • kasiek5000 Re: pytanko o prolaktyne 22.04.05, 18:49
          witam mam przypisane 2 opakowania po 30 tabl i mam brac pol tabletki 3 razy
          dziennie niewiem czy to dobrze prolaktyna w wyniku surowicy 51.4 qrde to chyba
          bardzo duza nie?
          • klara_76 Re: pytanko o prolaktyne 22.04.05, 19:45
            Masz spore szanse obnizyc taka PRL i to szybko. Zazywaj Parlodel przez miesiac
            w takiej dawce, a potem skontroluj poziom PRL. Moze dla Ciebie taka dawka okaze
            sie zupelnie wystarczajaca. Z tego, co widze, to lekarze zaczynaja od malych
            dawek, zeby zobaczyc, jak reaguje organizm. Na zwiekszenie dawki jest zawsze
            czas.
            Zycze nam wszystkim prolaktynkom jak najszybszej radosci z fasolek!!!
            • kasiek5000 Re: pytanko o prolaktyne 22.04.05, 19:59
              dziekuje to mnie pocieszylas troszke bo juz myslalam ze sama sobie podniose
              dawke hihi zycze powodzenia i pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka