madzik01 26.04.05, 06:24 Czy robiłyscie to badanie? Na czym polega i ile kosztuje? Mam 5 stymulacje clo i nikt mi tego badania nie robił a moze trzeba? Pomóżcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
evita76 Re: Wrogość śluzu 26.04.05, 19:45 to tzw test po stosunku, czyli stawiasz się do badania do około 6 godzin po pobierają Ci śluz z "nasionkami" wkładają pod mikroskop i patrzą jak przeżyły? ile?, jak się poruszają? plemniczki, np. w Novum w W-wie kosztuje około 70 zł,nic strasznego, a dają nawet popatrzeć przez mikroskop, trwa 2 min.Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
ania2344 Re: Wrogość śluzu 28.04.05, 21:05 Jest to jedno z podstawowych badań. Badanie należy wykonać przed samą owulacją, jak zaopserwujesz śluz płodny. Należy wstrzymać się przez ok 5 dni a na 10-12 dni przed badaniem przytulanko. Wszystko tak jak wczesniej napisała evita ale u mnie lekarz zalecił inny odstęp czasu. Robiłam w InviMedzie - koszt 100zł. Odpowiedz Link Zgłoś
stysia123 Re: Wrogość śluzu 28.04.05, 21:15 Ja robilam to badanie 12 godzin po stosunku w okresie okoloowulacyjnym. Chociaz przeciwciala z kwri milam OK, to w tym badaniu okazalo sie ze mam wrogi sluz i pozostala mi IUI. Badanie trwalo pare minut i zaplacilam za nie 10zl Odpowiedz Link Zgłoś