Dodaj do ulubionych

Ciężarówki- Czy w ciazy jest wyzsza temperatura?

26.04.05, 15:08
Kochane, poniewaz mierze codziennie temperature (zeby niby zobaczyc skok i
owu)to na poczatku cyklu mam ok 36,4 36,5 a potem ok 36,8 ale raczej nie
wiecej ... crying no i tak wypatruję tej temperatury bo slyszalam ze to jeden z
pierwszych objawów ciązy . Czy to prawda? Powiedzcie czy tak mialyscie?
Obserwuj wątek
    • agat78 Re: Ciężarówki- Czy w ciazy jest wyzsza temperatu 26.04.05, 15:14
      Hej,
      chyba pomyliłas forum, bo tu na "niepłodności" pisują dziewczyny, które mają
      problemy z zajściem w ciążę a nie jak napisałaś w temacie "ciężarówki".
      Proponuję poszukac na forum ciążowym.

PS. z tego co mi wiadomo, to tempka powinna być wyższa. A na jakim poziomie to
      zależy od podstawowej temperatury.
      • wiktoria33 Re: Ciężarówki- Czy w ciazy jest wyzsza temperatu 26.04.05, 15:26
        Nie pomyliłam forum , specjalnie tu napisałam bo jest tu duzo dziewczyn które
        juz byly w ciazy albo są i z sentymentu zaglądają tu do nas czasem, a po drugie
        my oczekujące zwracamy uwage na tekie szczegóły,
        pozdrawiam
        • jamile Re: Ciężarówki- Czy w ciazy jest wyzsza temperatu 26.04.05, 15:51
          tak, jest wyższa i jest objawem potencjalnej ciąży ale przede wszystkim wtedy,
          gdy jest podwyższona PO terminie spodziewanej @
          pozdrsmile
          =====
          maluszek
        • agat78 Re: Ciężarówki- Czy w ciazy jest wyzsza temperatu 26.04.05, 15:58
          Oki, masz rację, że zaglądaja tu "ciężarówki".
          Wiem, że Wy oczekujące zwracacie uwage na takie szczególy, bo sama kiedys
          mierzyłam tempke przez prawie pół roku. Potem mi się to znudziło.

Jeśli chcesz więcej info na temat tempki to proponuję NPR. Tam jest wszystko
          szczegółowo opisane. Zarówno na www.npr.pl jak i forum gazety o NPR. Jest tez
          strona z wykresami
          www.mamo-tato.pl/article_sect.php?s_id=5&ss_id=8
          Pozdrawiam
    • wiktoria33 Re: Ciężarówki- Czy w ciazy jest wyzsza temperatu 26.04.05, 16:11
      Dzieki za adres Agat smile ide zobaczyc na ten npr. buziaki
    • pimpek_sadelko Re: Ciężarówki- Czy w ciazy jest wyzsza temperatu 26.04.05, 17:40
      w sumie nie mierzylam, ale na poczatku ciazy bylo mi zimno, chodzilam w domu (
      a mam bardzo cieple mieszkanie) w polarze i z kocem na plecach. mysle, ze to
      wiaze sie z troche wyzsza temperatura. po pierwszym trymestrze mi przeszlo.
    • wiktoria33 Re: Ciężarówki- Czy w ciazy jest wyzsza temperatu 27.04.05, 14:25
      a dzis mam 37,2 i sie cieszeee
      • agutkaa Re: Ciężarówki- Czy w ciazy jest wyzsza temperatu 27.04.05, 14:45
        Wiktoria, a ktory masz dziś dc? Ja też się uczepiłam tej temperatury z
        nadzieją, tylko że mi dziś spadłasad do 36,7sad
        • wiktoria33 Do agutki 28.04.05, 12:09
          Agutka dzis mam 20dc ale mierzyłam rano przed wstaniem z łożka (pod pachą) i
          mam 36,9 !!! strasznie sie ucieszylam ... tylko pewnie i tak nic z tego,
          natomiast mierzyłam wczoraj wieczorem ok 11tej i mialam 36,5 dziwne co?
          • luna333 Re: Do agutki 28.04.05, 12:16
            tempkę to się chyba powinno mierzyć o stałej porze - ponoć rano jest najniższa
            a po całym dniu wieczorem trochę się podwyższa - a co do temp ciążowej -to u
            mnie było 37,4 mimo rewelacyjnego samopoczucia ale to już po terminie @ - z
            tego co wiem w drugiej fazie cyklu temp jest ogólnie podwyższona i spada albo
            bezpośrednio przed @ albo w pierwszych dniach jej trwania a przy ciąży
            utrzymuje się na wyższym poziomie -jak widzisz podwyższona temp o niczym
            świadczyć nie musi - pozdrv
          • agutkaa Re: Do agutki 28.04.05, 13:19
            20 dc. to troszkę za wcześnie, żeby cokolwiek wnioskować. Po owu musi być
            podwyższona, ale jak taka utrzyma się po terminie spodziewanej @, to już coś!!!
            Moja spadła na łeb na szyję, razem ze wszystkimi konsekwencjami tego spadku sad,
            chociaż te ostatnie 4 dni dawała mi taką nadzieję. Powodzenia smile
            • dawida_24 Re: Do agutki 28.04.05, 13:39
              Ja się łudzę, mam dziś 20dc i tempkę (mierzę zawsze o szóstej rano dopochwowo)
              i mam 37,0 dwa dni temu miałam 37,2. Ale myśle że to przez luteinę. sad((
              • agutkaa Re: Do agutki 28.04.05, 13:50
                Dawida, ze spokojem. Teraz musi być wyższa, tym bardziej przy luteinie. Jak
                odstawisz luteinę, a ona nadal będzie wysoka, przez kilka dni, to nie łudź się,
                tylko szykuj do testowaniasmile
                • dawida_24 Re: Do agutki 28.04.05, 13:53
                  Agutkaa ja już sie nie nastawiam pozytywniesmile))) Dla mnie zajście zaczyna być
                  abstrakcją. Mam dwa aniołki w niebie, może pomoga kiedyś rodzeństwu się
                  zagnieździćsmile)) Pozdrawiam
                  • agutkaa Re: Do agutki 28.04.05, 13:59
                    Tu w 100% z Tobą się zgadzam - ciąża to jakaś abstrakcja. Szczególnie dla nas,
                    które tak dokładnie wiemy ile istotnych rzeczy musi się stać, żeby za kilka
                    tygodni z niczego zaczęło bić serduszko. To niewątpliwie cud i dla mnie nie ma
                    związku z biologią. Biologia to tylko takie ludzkie wytłumaczenie. Ale powiem
                    Ci, że wierzę w cuda, dlatego trzymam się dzielnie. Wiem, że na każdy trzeba
                    trochę poczekać (a kilka, może nie tak spektakularnych, już zaliczyłam). Więc
                    przestaw radarki na pozytwyny odbiórsmile Ja też wierzę, że aniołki pomogą!!
                    • dawida_24 Re: Do agutki 28.04.05, 14:01
                      Zawłaszcza (że tak jeszcze raz powtórzę) to płodny roksmile)))) Będzie dobrzesmile))
    • wiktoria33 Re: Ciężarówki- Czy w ciazy jest wyzsza temperatu 28.04.05, 14:24
      Dawida ja mam to samo.... sad( ....tez juz nie wierze ze kiedykolwiek zobacze te
      dwie kreski...., tak tylko czasem poprawiam sobie humor - jak moge sie uczepic
      np. wyzszej temperatury albo obnizonej prolaktyny .... hmm a tak naprawde to
      wiem ze to o niczym nie swiadczy bo i tak w drugiej połowie cyklu powinna byc
      wyzsza...
      buziaki dziewczyny
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka