dragonia 04.05.05, 14:58 No umówiłam się do dr. Karwackiej w Invimedzie. Zobaczymy co mi powie... Mam nadzieję, że to dobry wybór po różnych konowałach.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tromysza Re: dr Karwacka - Invimed 04.05.05, 16:36 Bardzo dobry!!! To świetna lekarka. Odpowiedz Link Zgłoś
dragonia Jeszcze parę innych posunięć...... 04.05.05, 21:57 Teściu przestał przy każej rozmowie wspominać o powiekszaniu rodziny, po tym jak mu dałam do zrozumienia że takie gadanie to mi w niczym nie pomaga a wręcz przeszkadza. Teściu pożalił się tesciowej, która i owszem życzyła sobie wnuka ale tylko przy okazjach typu dzielenie opłatkiem czy dzielenie jajkiem czyli dopuszczalnie. Teściowa spotkała się z moją mamą ( dodam że oboje z M pochodzimy z jednego miasta, ale obecnie mieszakamy w Wawie)i jej powtórzyła, że chyba się denerwuję. A że mama od dawna wtajemniczona w sprawę wiedziała o co chodzi potwierdziła, powiedziała, że nie wspominać o ciążach, że jesteśmy dorośli że jakby co to powiemy, a na razie niech trzymają kciuki. Oczywiście trafiło to z powrotem do teścia. Moja siostra i najlepsza przyjaciółka, która zresztą tez jest w podobnej sytuacji tez są wtajemniczeni. Przełomem jednak była siostra M. Gdzies tu pisałam, że parę tygodni temu podawałam to chrztu ich trzecie dziecko. W ostatni weekend odiwedziłam ją tak że była sama z dzieciakami w domu no i tez jej powiedziałam o staraniach i braku efektów. No i mnie podniosła na duchu, bo ich pierwsze dziecko urodziło się 8 lat po ślubie, a dziś mają trójkę. Poza tym z M ustaliliśmy, że w kolejne 2 cykle spontanicznie kochamy się tak jak lubimy, a nie tak jak byłoby lepiej - ale regularnie co 3 dzień - niezależnie od fazy cyklu. M obstawał przy co drugim . Odstawiam testy owulacyjne o termometr. Ja nadal pozostaję pod opieką tym razem nowego ginekologa, badania i owszem robię. Oboje przyjmujemy moc witamin. A potem o ile zamieszanie z remontem mieszaknia nam pozwoli podejmujemy bardziej radyklane kroki: tj. ja HSG lub laparoskopia, dalsze działania w zalezności od efektów HSG lub efektów laparoskopii. Odpowiedz Link Zgłoś
dragonia dr Karwacka - Invimed - pierwsza wizyta 11.05.05, 12:43 No to chyba trafiłam wreszcie dobrze, właśnie jestem po pierwszej wizycie u niej i jesterm bardzo zadowolona. Nareszcie ktos mnie wysłuchał i chciał oglądać wszystkie moje wyniki. Pani Karwacka była mile zaskoczona ze na pierwsza wizytę przyniosłam prawie wszystkie potrzebne wyniki. Usłyszałam, że owszem mam lekko podwyższony androstendion ale nie powinien mi przeszkadzać w zajściu w ciążę. Dotychczas poza jedną panią endokrynolog ze szpitala bielańskiego inni lekarze a kilku ich odwiedziłam - koniecznie chcieli to leczyć - a takie leczenie jest niewskazane dla osoby która stara się o dziecko. No i wyszło że ten cykl będzie monitorowany, a dziś wyszło w 11 dc, że cykl zapowiada się na owulacyjny, mam 6 mm endometrium i 15 mm pechęrzyk dominujący w lewym jajniku. Następna wizyta w piątek.A potem jeszcze w niedzielę. Dowiedziałam się, że jeśli wszystko pójdzie prawidłowo w niedzielę lub poniedziałek powinnam mieć owulację. Mój prawy jajnik nie jest najlepszy to było kolejne USG na którym wyszło, że jest tam dużo drobnicy. Ale usłyszałam takie zdanie: "No lewy wygląda ok, ale jakby co podstymulujemy i ten prawy tez powinien pracować dobrze". Bardzo mocno podniosła mnie na duchu. Nakreśliła mi dość jasno plan postępowania. Dziewczyny mam pytanie ten 15 mm pecherzyk z dzisiaj ile powinien mi urosnąć do piątku, czyli przez 2 dni?? I jeszcze coś może cieszczę się na darmo z tego pecherzyka, ale się cieszę... Trzymajcie kciuki, żeby rósł i pękł prawidłowo. Odpowiedz Link Zgłoś