Dodaj do ulubionych

Przyrost pęcherzyka

11.05.05, 13:31
Kochane ile mi przyrośnie pęcherzyk do piątku tj. 13 dc, który dziś w 11 dc
ma 15 mm??

Please podpowiedzcie....
Obserwuj wątek
    • invicta1 Re: Przyrost pęcherzyka 11.05.05, 13:34
      jakieś 4-6mm to norma, ale kto go tam wie..smile
    • wiktoria33 Re: Przyrost pęcherzyka 12.05.05, 12:23
      podobno rosnie ok 2mm/dobe wiec mialby jakies 19 -20mm ale....kto go tam wie...
      • nie_mama Re: Przyrost pęcherzyka 12.05.05, 12:31
        zgadzam się z wami obiema: ok 3 mm na dobę. No ale piętek 13 to najfajniejszy
        dzień w kalendarzu a już na pewno najszczęśliwszy!!!
    • dragonia Re: Przyrost pęcherzyka 13.05.05, 08:49
      No to byłam na USG i dziś 13 dc i pęcherzyk ma 19 mm, więc chyba ok. Bardzo
      cieszy mnie ten pecherzyk, tym bardziej że wychodowany bez wspomagania tylko na
      witaminach tj. salfazin.

Endo mam 7 mm, ale gini mówi że do owu jeszcze trochę podrośnie, jak myślicie??
      Przypuszczalnie owu bedzie w sobotę, czy urośnie mi endo jeszcze z 1 mm przez
      jeden dzień??
      Gini mówiła, ze do zagnieżdżenia powinno mieć co najmniej 8 mm.
      Może się dziś uraczę winkiem czerwonym, może cos pomoże. Jak myślicie
      • wiktoria33 Re: Przyrost pęcherzyka 13.05.05, 14:12
        no to gratulacje!!
        hmm... strzeliłysmy w dychę z tymi wymiarami
        • invicta1 Re: Przyrost pęcherzyka 13.05.05, 14:14
          pić wino a jak!
          • dragonia Re: Przyrost pęcherzyka 13.05.05, 16:51
            Utrafiłyście akuratnie, dzięki dziewczyny. Gini zarządziła przytulanko w
            sobotę, a na kolejne USG idę w niedzielę i mam nadzieję że będzie widac płyn w
            zatoce Douglasa.

A winko juz zakupiłam...
    • dragonia Re: Przyrost pęcherzyka 14.05.05, 20:46
      Trochę się martwię, skoro gini przewidziała, że pęcherzyk pękie w sobotę lub w
      niedzielę, to test owulacyjny w sobotę powinien wyjść pozytywny a wyszedł
      negatywny. Nic z tego nie rozumiem, może mi ten pęcherzyk wcale nie pęknie??

Dziewczyny co myślicie???
    • dragonia Re: Przyrost pęcherzyka 15.05.05, 10:56
      Dziś 15 dc, pęcherzyk jeszcze nie pękł, ma ok. 22 mm. Dziś test owulacyjny
      wyszedł pozytywny wreszcie, więc pęcherzyk powinien pęknąć jutro.

Mam taką nadzieję, trzymakcie kciuki...
      • martann Re: Przyrost pęcherzyka 16.05.05, 09:06
        No ja też w tym cyklu podglądam pęcherzyki smile Byłam we czwartek w 6 dc i były
        dwa dominujące z obu jajników 10 mm i 11 mm a endo 5,6 mm, drugi raz idę jutro
        11dc i myślę że już powinno być po owu albo tuż..tuż.. Cukle mam 24-26 dniowe a
        skoki tempki 10 -12 dc dlatego moja owu powinna być tak wcześnie.Dzisiaj rano
        zrobiłam test i był ledwie widoczny cień kreski- mój gin od usg powiedział żeby
        nie sugerować się testami owulacyjnymi..? ale ja i tak będę je robiła bo chcę
        jakoś to wszystko dopasować ...
        Pozdrawiam
        • pimpek_sadelko Re: Przyrost pęcherzyka 16.05.05, 09:10
          trudno o regule. raz pecherzyk rosl mi ok 2 mm na dobe, raz uz 17 mm nastepnego
          dnia bylo 23.... a w innym cyklu przyrost byl bardzo regularny o 2 mm na dobe.
          • dragonia Re: Przyrost pęcherzyka 17.05.05, 09:19
            Mój pęcherzyk w 15 dc. miał 23x19 czyli średion jakieś 21. No i w 5 dc. test
            owulacyjny wyszedł pozytywny i endo miałam 11,3 mm.

Gini mówiła ze tak jest wszystko ok. Przytulanka duzo było, ale nie wiem czy
            np. mam drożne jajowody. Od 18 dc przez 13 dni biore duphaston 2 razy dziennie
            po jednej. 14 dnia jeśli nie pokaże się @ mam zrobić test ciążowy.

Martann trzymam za nas kciuki...

Pozdrawiam
            • martann Re: Przyrost pęcherzyka 17.05.05, 11:53
              Trzymam kciuki za rezultaty starań smile Ja dzisiaj 12dc idę na usg ciekawe co tam
              słychać smile U nas rezultatów nie będzie bo mam jeszcze 3 sztuki ketonazolu i
              globulek na grzybki no i jestem wściekła że w tym cyklu nie będę miała na co
              czekać sad a może mogę się starać jak już jest końcówka leków... sama nie wiem ?
              Ja na szczęście duphastonu nie biorę bo u mnie prg w 19dc był 96 ng/ml.
              pozdrawiam
              • martann Re: Przyrost pęcherzyka 18.05.05, 08:18
                Wczoraj 11 dc na usg moje pęcherzyki tzn 1 miał 17.3 mm endometrium 9.5 mm gin
                powiedział że wyglądają tak jak by miały ochotę pęknąć same smile i pewnie to
                zrobią ok czwartku.. ???? Na testach owu dalej blada kreska ..?? Gin powiedział
                że moje leki nie przeszkadzają i żeby się starać bo szkoda pęcherzyka,
                posłuchaliśmy smile
                pozdrawiam

www2.fertilityfriend.com/home/9903e
                • hermiona_77 Re: Przyrost pęcherzyka 18.05.05, 12:45
                  Dotąd też myslałam, że 2-3 mm/dobę to norma. Ale mój organizm całkowiecie mnie
                  zaskoczył. W piatek 13.05 miałam marny pęcherzyk chyba 8 mm (15 dc), a
                  niedzielę 15.05 miał juz 18 mm! Byłam w szoku! Dodam, że brałam wczesniej clo i
                  to po 4 tabletki na raz
                  • invicta1 Re: Przyrost pęcherzyka 18.05.05, 12:49
                    Jezu ale dawka-nic dziwnego,że tak wystrzelił
                    • dragonia Mimo wszystko jakoś mi smutno 19.05.05, 09:25
                      W 18 dc usg pokazało ciałko zółtko w kształcie ust. Gini powiedziała, że obraz
                      USG jest super.
                      Ale dziś w nocy śniło mi się, że zrobiłam test ciążowy i wyszedł pozytywny.
                      Wolałabym, żeby mi się tak nie śniło. Bo nakręciałam się a teraz myślę, że nic
                      z tego nie będzie.
                      • martann Re: Mimo wszystko jakoś mi smutno 19.05.05, 10:55
                        Z całego serca życzę II kreseczek na teście smile Ja mamiść na następne usg we
                        wtorek i wtedy zobaczymy czy pęcherzyk pękł czy zrobił się z niego jakiś twór smile
                        Na testach owu nie zobaczyłam intensywnej kreski do dzisiaj a dzisiaj rano
                        tempka podskoczyła o 2 kreski i dlatego coś mi się wydaje że te moje pęcherzyki
                        niekoniecznie chcą pękać no ale myślę że we wtorek się wyjaśni..

pozdrawiam

• dragonia Do Martann 19.05.05, 11:22
                          i oby we wtorek wyjaśniło się po Twojej myśli, czego serdecznie życzę.

Chyba za dużo o tym wszystki myślę, za bardzo to wszystko rozważam i teraz
                          martwię się, że mój sen jest z tych odwrotnych i dwóch kresek nie zobaczę...

Kurczę to niesprawiedliwe, znam takie 16latki, które zachodza od jednego razu,
                          a my...?
                          • martann Re: Do Martann 19.05.05, 11:43
                            oojjj sny to jeszcze nie wyrocznia...trzeba spokojnie czekać i nie stresować
                            się będzie dobrze smile
                            Ze to wszystko jakieś takie niesprawiedliwe... to czasami też mam takie myśli..
                            no ale się nie użalamy bo to niczemu nie służy.
                            Trzeba być dobrej myśli smile
                            • invicta1 Re: Do Martann 19.05.05, 11:44
                              przepraszam, że się wcinam, ale macie senniki z hasłem "dwie kreski na t5eście
                              ciążowym zobaczyć-itd"smile?
                              bo ja nie mam
                              Dragonia ja Ci dam snami się mamić i to jeszcze na przekór!smile
                              • dragonia Invicta 19.05.05, 11:46
                                OOOOOO dzięki Invicta tego trzeba mi było,aż się uśmiałąm, ja to durna pała
                                jestem...smile
                                • invicta1 Re: Invicta 19.05.05, 11:48
                                  no, żeby mi to było ostatni raz!smile
                                  • martann Re: pęcherzyki 24.05.05, 08:49
                                    Dragonia jak tam u Ciebie ?
                                    podnąszę ten wątek bo trzeba go jakoś ładnie skończyć smile Dziś idę na ostatnie
                                    usg i dowiem się pękł czy nie bo bardzo mnie to interesuję ponieważ testy nie
                                    wychodziły a i temp w tym cyklu jakieś inne niż zawsze ?...?

• dragonia Martann, dzięki za pamięć 24.05.05, 13:31
                                      U mnie ok, na razie łykam duphaston jeszcze przez tydzień. Staram się nie
                                      nakręcac nie doszukiwac się niczego.Piersi bola jak zwykle

Ale mój M to tez sie tak nakręcił, że ciągle o tym gada. Jestesmy w trakcie
                                      remontu mieszkania i chcepowiekszać pokój dla dzidzi, ciagle mówi, że tak nam
                                      sie składa, ze akurat to jest dobry moment. Ciagle mnie pyta czy coś mnie boli
                                      i czy coś czuję, jak mu powiedziałam w weekend ze mnie lekko pobolewa brzuch
                                      (na pewno z obzarstwa lodów) stwierdził, że nasza córka sie implementuje (bo on
                                      chce córkę). W tym wszystkim musialam mu przypomniec, że na 2 czerwca w razie
                                      niepowodzenia jest umówiony na badanie nasienia, ale to go wcale nie
                                      otrzeźwiło. No cóz... Zobaczymy...
                                      • martann Re:pękły :) 24.05.05, 22:20
                                        Już po usg po moim pęcherzyku zostało ciało krwotoczne i widoczny plyn w
                                        zatoce, czyli wszystko oksmile Czemu testy owu nie wychodziły ... nie mam pojęcia
                                        ale obraz usg jest ważniejszy.
                                        Pozdrawiam

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka