dragonia 11.05.05, 13:31 Kochane ile mi przyrośnie pęcherzyk do piątku tj. 13 dc, który dziś w 11 dc ma 15 mm?? Please podpowiedzcie.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
invicta1 Re: Przyrost pęcherzyka 11.05.05, 13:34 jakieś 4-6mm to norma, ale kto go tam wie.. Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoria33 Re: Przyrost pęcherzyka 12.05.05, 12:23 podobno rosnie ok 2mm/dobe wiec mialby jakies 19 -20mm ale....kto go tam wie... Odpowiedz Link Zgłoś
nie_mama Re: Przyrost pęcherzyka 12.05.05, 12:31 zgadzam się z wami obiema: ok 3 mm na dobę. No ale piętek 13 to najfajniejszy dzień w kalendarzu a już na pewno najszczęśliwszy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dragonia Re: Przyrost pęcherzyka 13.05.05, 08:49 No to byłam na USG i dziś 13 dc i pęcherzyk ma 19 mm, więc chyba ok. Bardzo cieszy mnie ten pecherzyk, tym bardziej że wychodowany bez wspomagania tylko na witaminach tj. salfazin. Endo mam 7 mm, ale gini mówi że do owu jeszcze trochę podrośnie, jak myślicie?? Przypuszczalnie owu bedzie w sobotę, czy urośnie mi endo jeszcze z 1 mm przez jeden dzień?? Gini mówiła, ze do zagnieżdżenia powinno mieć co najmniej 8 mm. Może się dziś uraczę winkiem czerwonym, może cos pomoże. Jak myślicie Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoria33 Re: Przyrost pęcherzyka 13.05.05, 14:12 no to gratulacje!! hmm... strzeliłysmy w dychę z tymi wymiarami Odpowiedz Link Zgłoś
dragonia Re: Przyrost pęcherzyka 13.05.05, 16:51 Utrafiłyście akuratnie, dzięki dziewczyny. Gini zarządziła przytulanko w sobotę, a na kolejne USG idę w niedzielę i mam nadzieję że będzie widac płyn w zatoce Douglasa. A winko juz zakupiłam... Odpowiedz Link Zgłoś
dragonia Re: Przyrost pęcherzyka 14.05.05, 20:46 Trochę się martwię, skoro gini przewidziała, że pęcherzyk pękie w sobotę lub w niedzielę, to test owulacyjny w sobotę powinien wyjść pozytywny a wyszedł negatywny. Nic z tego nie rozumiem, może mi ten pęcherzyk wcale nie pęknie?? Dziewczyny co myślicie??? Odpowiedz Link Zgłoś
dragonia Re: Przyrost pęcherzyka 15.05.05, 10:56 Dziś 15 dc, pęcherzyk jeszcze nie pękł, ma ok. 22 mm. Dziś test owulacyjny wyszedł pozytywny wreszcie, więc pęcherzyk powinien pęknąć jutro. Mam taką nadzieję, trzymakcie kciuki... Odpowiedz Link Zgłoś
martann Re: Przyrost pęcherzyka 16.05.05, 09:06 No ja też w tym cyklu podglądam pęcherzyki Byłam we czwartek w 6 dc i były dwa dominujące z obu jajników 10 mm i 11 mm a endo 5,6 mm, drugi raz idę jutro 11dc i myślę że już powinno być po owu albo tuż..tuż.. Cukle mam 24-26 dniowe a skoki tempki 10 -12 dc dlatego moja owu powinna być tak wcześnie.Dzisiaj rano zrobiłam test i był ledwie widoczny cień kreski- mój gin od usg powiedział żeby nie sugerować się testami owulacyjnymi..? ale ja i tak będę je robiła bo chcę jakoś to wszystko dopasować ... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: Przyrost pęcherzyka 16.05.05, 09:10 trudno o regule. raz pecherzyk rosl mi ok 2 mm na dobe, raz uz 17 mm nastepnego dnia bylo 23.... a w innym cyklu przyrost byl bardzo regularny o 2 mm na dobe. Odpowiedz Link Zgłoś
dragonia Re: Przyrost pęcherzyka 17.05.05, 09:19 Mój pęcherzyk w 15 dc. miał 23x19 czyli średion jakieś 21. No i w 5 dc. test owulacyjny wyszedł pozytywny i endo miałam 11,3 mm. Gini mówiła ze tak jest wszystko ok. Przytulanka duzo było, ale nie wiem czy np. mam drożne jajowody. Od 18 dc przez 13 dni biore duphaston 2 razy dziennie po jednej. 14 dnia jeśli nie pokaże się @ mam zrobić test ciążowy. Martann trzymam za nas kciuki... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
martann Re: Przyrost pęcherzyka 17.05.05, 11:53 Trzymam kciuki za rezultaty starań Ja dzisiaj 12dc idę na usg ciekawe co tam słychać U nas rezultatów nie będzie bo mam jeszcze 3 sztuki ketonazolu i globulek na grzybki no i jestem wściekła że w tym cyklu nie będę miała na co czekać a może mogę się starać jak już jest końcówka leków... sama nie wiem ? Ja na szczęście duphastonu nie biorę bo u mnie prg w 19dc był 96 ng/ml. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
martann Re: Przyrost pęcherzyka 18.05.05, 08:18 Wczoraj 11 dc na usg moje pęcherzyki tzn 1 miał 17.3 mm endometrium 9.5 mm gin powiedział że wyglądają tak jak by miały ochotę pęknąć same i pewnie to zrobią ok czwartku.. ???? Na testach owu dalej blada kreska ..?? Gin powiedział że moje leki nie przeszkadzają i żeby się starać bo szkoda pęcherzyka, posłuchaliśmy pozdrawiam www2.fertilityfriend.com/home/9903e Odpowiedz Link Zgłoś
hermiona_77 Re: Przyrost pęcherzyka 18.05.05, 12:45 Dotąd też myslałam, że 2-3 mm/dobę to norma. Ale mój organizm całkowiecie mnie zaskoczył. W piatek 13.05 miałam marny pęcherzyk chyba 8 mm (15 dc), a niedzielę 15.05 miał juz 18 mm! Byłam w szoku! Dodam, że brałam wczesniej clo i to po 4 tabletki na raz Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: Przyrost pęcherzyka 18.05.05, 12:49 Jezu ale dawka-nic dziwnego,że tak wystrzelił Odpowiedz Link Zgłoś
dragonia Mimo wszystko jakoś mi smutno 19.05.05, 09:25 W 18 dc usg pokazało ciałko zółtko w kształcie ust. Gini powiedziała, że obraz USG jest super. Ale dziś w nocy śniło mi się, że zrobiłam test ciążowy i wyszedł pozytywny. Wolałabym, żeby mi się tak nie śniło. Bo nakręciałam się a teraz myślę, że nic z tego nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
martann Re: Mimo wszystko jakoś mi smutno 19.05.05, 10:55 Z całego serca życzę II kreseczek na teście Ja mamiść na następne usg we wtorek i wtedy zobaczymy czy pęcherzyk pękł czy zrobił się z niego jakiś twór Na testach owu nie zobaczyłam intensywnej kreski do dzisiaj a dzisiaj rano tempka podskoczyła o 2 kreski i dlatego coś mi się wydaje że te moje pęcherzyki niekoniecznie chcą pękać no ale myślę że we wtorek się wyjaśni.. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dragonia Do Martann 19.05.05, 11:22 i oby we wtorek wyjaśniło się po Twojej myśli, czego serdecznie życzę. Chyba za dużo o tym wszystki myślę, za bardzo to wszystko rozważam i teraz martwię się, że mój sen jest z tych odwrotnych i dwóch kresek nie zobaczę... Kurczę to niesprawiedliwe, znam takie 16latki, które zachodza od jednego razu, a my...? Odpowiedz Link Zgłoś
martann Re: Do Martann 19.05.05, 11:43 oojjj sny to jeszcze nie wyrocznia...trzeba spokojnie czekać i nie stresować się będzie dobrze Ze to wszystko jakieś takie niesprawiedliwe... to czasami też mam takie myśli.. no ale się nie użalamy bo to niczemu nie służy. Trzeba być dobrej myśli Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: Do Martann 19.05.05, 11:44 przepraszam, że się wcinam, ale macie senniki z hasłem "dwie kreski na t5eście ciążowym zobaczyć-itd"? bo ja nie mam Dragonia ja Ci dam snami się mamić i to jeszcze na przekór! Odpowiedz Link Zgłoś
dragonia Invicta 19.05.05, 11:46 OOOOOO dzięki Invicta tego trzeba mi było,aż się uśmiałąm, ja to durna pała jestem... Odpowiedz Link Zgłoś
martann Re: pęcherzyki 24.05.05, 08:49 Dragonia jak tam u Ciebie ? podnąszę ten wątek bo trzeba go jakoś ładnie skończyć Dziś idę na ostatnie usg i dowiem się pękł czy nie bo bardzo mnie to interesuję ponieważ testy nie wychodziły a i temp w tym cyklu jakieś inne niż zawsze ?...? www2.fertilityfriend.com/home/9903e Odpowiedz Link Zgłoś
dragonia Martann, dzięki za pamięć 24.05.05, 13:31 U mnie ok, na razie łykam duphaston jeszcze przez tydzień. Staram się nie nakręcac nie doszukiwac się niczego.Piersi bola jak zwykle Ale mój M to tez sie tak nakręcił, że ciągle o tym gada. Jestesmy w trakcie remontu mieszkania i chcepowiekszać pokój dla dzidzi, ciagle mówi, że tak nam sie składa, ze akurat to jest dobry moment. Ciagle mnie pyta czy coś mnie boli i czy coś czuję, jak mu powiedziałam w weekend ze mnie lekko pobolewa brzuch (na pewno z obzarstwa lodów) stwierdził, że nasza córka sie implementuje (bo on chce córkę). W tym wszystkim musialam mu przypomniec, że na 2 czerwca w razie niepowodzenia jest umówiony na badanie nasienia, ale to go wcale nie otrzeźwiło. No cóz... Zobaczymy... Odpowiedz Link Zgłoś
martann Re:pękły :) 24.05.05, 22:20 Już po usg po moim pęcherzyku zostało ciało krwotoczne i widoczny plyn w zatoce, czyli wszystko ok Czemu testy owu nie wychodziły ... nie mam pojęcia ale obraz usg jest ważniejszy. Pozdrawiam www2.fertilityfriend.com/home/9903e Odpowiedz Link Zgłoś