lomre 22.05.05, 23:49 Czy ktoś korzystał z niej? Koleżanka twierdzi, że bardzo jej i córce pomogła, ale ja nie ufam do końca. Napiszcie swoje opinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niunia90 Re: Medycyna chińska 23.05.05, 07:08 Rok temu jeździliśmy do takiego jednego chińczyka pod Bielsko-Białą. Zapewniał nas, że po pół roku zajdę w ciążę. Oczywiście do chwili obecnej nie jestem w ciąży i nigdy nie byłam. Mąż był na specjalnej diecie: maximum tłuszczu, minimum cukrów. Oprócz tego łykał jakieś ziołowe tabletki. No i miał akupunkturę. I nic nie pomogło. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
badarka Re: Medycyna chińska 23.05.05, 09:17 Ja korzystam z "diety", o ile można ją tak nazwać. Tzn. w każdym posiłku staram się równoważyć wszystkie pięć smaków oraz jin i jang... Dużo szczegółów - dużo gadania, a nie o to chodzi tu. Efekty są następujące - poprawił mi się ogólny stan zdrowia, nie przeziębiam się a ponadto wyleczyłam się z alergii (katar miałam przez pięć miesięcy w roku), w ogóle przeszły wszystkie te "drobne" dolegliwości, które potrafią skutecznie zatruć życie. Praktycznie nie pamiętam, kiedy ostatni raz bolała mnie głowa, czy miałam zaparcie A nie, przepraszam, nie jestem ideałem i zdarzają mi się skoki w bok A to za dużo czekolady, a to pizza na zamówienie, a to lody... I wtedy bywa różnie. Ogólnie - czuję się bardzo dobrze, natomiast nigdy nie korzystałam z usług typowego chińskiego lekarza. Trochę się boję, bo wiem, że łatwo trafić na szarlatana. Wydaje mi się że takim był ten do którego trafiła Niunia - nigdy nie spotkałam się z tym, aby Chińczycy zalecali w jakimkolwiek przypadku maksimum tłuszczu. A sporo na ten temat czytam. Z tego względu, gdy chodziło o problemy z poczęciem, to zaufałam naszej, zachodniej medycynie. Natomiast piekielnie skuteczna jest akupresura - bóle miesiączkowe, bóle głowy, kręgosłupa, katar - przechodzą momentalnie - żadne, najlepsze tabletki nie dorastają jej do pięt. pozdrawiam serdecznie, b. Odpowiedz Link Zgłoś
marmon29 Re: Medycyna chińska 23.05.05, 22:24 hej ja też jestem zainteresowana medycyna chińską, także energoterapia stosowaną przez chińczyków może ktoś wie gdzie mozna znależć jakieś info jak taka energoterapię sie stosuje samemu? może jakiś linki? Odpowiedz Link Zgłoś