Dodaj do ulubionych

bromergon???

23.06.05, 15:55
Witam, mam takie pytanie odnośnie bromergonu - lekarz przepisał mi
przyjmowanie od 5 dnia cyklu do 20. Czy mam możliwośc zajścia w ciążę podczas
stosowania tabletek? Przepraszam za brak wiedzy - niestety w kwesti tabletek
jestem laikiem.
dziękuje z góry za odpowiedzi
pozdrawiam smile
Obserwuj wątek
    • iwa303 Re: bromergon??? 23.06.05, 15:59
      Ja przyjmuję bromek już z 7 miesięcy na wyrównanie poziomu prolaktyny. I
      działa. Przyjmuję ją cały czas niezależnie od dnia cyklu. To nie jest tabletka
      anty, więc oczywiście nie przeszkadza w zajściu smile
      • kalimera3 Re: bromergon??? 23.06.05, 16:19
        Dziwę sie dlaczego Ci lekarz zalecił brać Bromergon od 5 do 20dc.Bromergon
        jesli już się bierze,powinno sie brac codziennie w zależności jaką lekarz
        przepisze Tobie dawkę.

Pozdrawiam
        • samanta25 Re: bromergon??? 23.06.05, 17:44
          kalimera3 napisała:

> Dziwę sie dlaczego Ci lekarz zalecił brać Bromergon od 5 do 20dc.Bromergon
          > jesli już się bierze,powinno sie brac codziennie w zależności jaką lekarz
          > przepisze Tobie dawkę.
          >
          Kalimera są różne teorie na temat stosowania Bromka. Moja poprzednia lekarka
          twierdziła, że należy go stosować codziennie aż do momentu zajścia w ciążę a
          potem stopniowo go odstawiać. Natomiast obecny lekarz twierdzi, że mam brać
          bromergon od 1 d.c. do owulacji a potem go odstawić

Każdy lekarz ma inną teorię i prawdę mówiąc, nie wiadomo kto ma rację ....
          • klara_76 Re: bromergon??? 23.06.05, 18:31
            Ja biore od roku bez zadnych przerw. Z tego, co wiem, to prolaktyna nie zmienia
            sie tak jak inne hormony w ciagu cyklu. Dziwne, nie slyszalam o takim
            stosowaniu.
            I wiekszosc dziewczyn na tym forum tez bierze lek non-stop.
            A co do ciazy, to zdania sa juz bardziej podzielone. Czesc lekarzy kaze od razu
            odstawiac, a czesc ciagnie leczenie do ok. 7 tyg.
            • kalimera3 Do samanta25 23.06.05, 18:55
              Samanta!Dlatego napisalam,ze dziwie sie,poniewaz pierwszy raz spotkalam sie z
              takim leczeniem,a uwiez mi cos na ten temat wiem.Do zajscia w ciaze prolaktyna
              najlepsza jest jak wynosi 10 do gora 15!Nie rozumiem jak lekarz kaze Tobie brac
              Bromergon od 1dc do owulacji?Moim skromnym zdaniem do zajscia w ciaze nie ma
              szans,nie wiem moze sie myle,ale raczej nie.Gdy tylko odstawisz bromergon
              prolaktyna od razu sobie skacze jak chce.Jestem tego przykladem.Ja bralam po
              pol tabletki dziennie,przez okolo 6 miesiecy,udalo mi sie zajsc w ciaze i
              bralam jeszcze do okolo 8tc.To tyle.

Pozdrawiam
              • pea_74 Re: Do samanta25 24.06.05, 02:44
                Tez pierwszy raz slysze zeby brac bromergon tylko przez polowe cyklu, jestem w
                ciazy i bromek odstawilam dopiero w 21 tc czyli tydzien temu (to dlatego ze
                jestem po 2 poronieniach)
              • samanta25 Re: Do samanta25 24.06.05, 15:54
                kalimera3 napisała:

> Samanta!Dlatego napisalam,ze dziwie sie,poniewaz pierwszy raz spotkalam sie z
                > takim leczeniem,a uwiez mi cos na ten temat wiem.Do zajscia w ciaze
                prolaktyna
                > najlepsza jest jak wynosi 10 do gora 15!Nie rozumiem jak lekarz kaze Tobie
                brac
                >
                > Bromergon od 1dc do owulacji?Moim skromnym zdaniem do zajscia w ciaze nie ma
                > szans,nie wiem moze sie myle,ale raczej nie.

Znam dziewczynę, która miała prl 150 ng/ml i jest w ciąży i nie brała bromka

Ja wcale nie mówię, że stosowanie cały czas jest złe ale napisałam tylko co moi
                lekarze na ten temat uważają
                Poza tym jeżeli między jedną a drugą stymulacją mam przepisane tabletki
                antykoncepcyjne na wyciszenie jajników to i tak nie mogę stosować bromka

Poza tym walczę z prl już 2 rok i doskonale wiem, jak jej poziom potrafi
                skakać sad((

to już 43 cykl starań ale już latem będę w ciąży wink)

www2.fertilityfriend.com/home/samanta
    • gabrysiaaa Re: bromergon??? 24.06.05, 20:29
      ja bramal bromek od kilku miesiecy non stop
      i jestem w ciazy.
      przestalam brac, jak zorientowalam sie, ze @ sie spóżnia.
      teraz biore luteine 3 razy dziennie, zeby sie ciąza utrzymala...

pozdrawiam!
      • goragatka Re: bromergon??? 24.06.05, 23:04
        A ja od roku biore bromek od 5 do 15 dc.
        Tzn ze zle?
        Juz kompletnie zglupialam...
        • kalimera3 Re: bromergon??? 25.06.05, 00:09
          Wydaje mi sie,ze tak.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka