Dodaj do ulubionych

wrażenia po 1 IUI !

13.07.05, 15:57
Witajcie Dziewczyny!
Wczoraj o 16.30 miałam pierwszą IUI.Niestety bolało trochę(ale to nic).IUI
miałam w 14dc,nie dostałam żadnego leku na podtrzymanie.Lekarz powiedział
mi,że test sikany mogę robić za 12 dni.
Wczoraj byłam zadowolona i dobrze się czułam.A dzisiaj mam dołek - zaczęłam
się bać ,że się nie uda.Nie wiem jak wytrzymam to czekanie na test.Nawet nie
wiem jakich objawów ciąży powinnam się spodziewać...?
Obserwuj wątek
    • gosia-basia Re: wrażenia po 1 IUI ! 13.07.05, 16:02
      powiedz prosze o szczegółach , bo ja niedługo też bede miała IUI, czy jakoś sie
      szczególnie przygotowywałaś, ile to trwało, ile kosztowało......
      Głowa do góry, uda się (czego ci z serca życzę)a to że będziesz sie denerwować
      to napewno ci w niczym nie pomoże , a zaszkodzić może....moja dewiza życiowa to
      co ma być to bedzie i kropka
      • marion35 Re: wrażenia po 1 IUI ! 13.07.05, 16:14
        Nie wiem gdzie będziesz robiła,ja w Łodzi w klinice "Gameta", koszt IUI to
        350zł.No i jeszcze usg-podglądanie pęcherzyków 50zł(ja miałam jedno ale mogą
        być dwa).No i koszt leków,ja brałam od 2do6 dnia cyklu CLO ale to kosztuje
        grosze i zastrzyk Pregnyl na pęknięcie pęcherzyków to ok 10 zł.
        A kiedy masz IUI?
        • 17lipiec1976 Re: wrażenia po 1 IUI ! 13.07.05, 21:09
          trzymam kciukismile
        • samanta25 Re: wrażenia po 1 IUI ! 13.07.05, 22:34
          Marion35 trzymam mocno kciuki za powodzenie IUI. Dziwię się, że lekarz nie
          przepisał Ci luteiny ani duphastonu - przecież nie zaszkodzą a tylko mogą pomóc

Powodzenia smile))

to już 43 cykl starań ale już latem będę w ciąży wink)

www2.fertilityfriend.com/home/samanta
        • gosia-basia Re: wrażenia po 1 IUI ! 14.07.05, 10:41
          marion jeszcze nie wiem, to zależy jak zakończy się ten cykl(aby nie @),jeśli
          się jednak pojawi to pewnie będzie IUI, ale narazie o tym nie myślę bo od
          poniedziałku się troszkę powczasuję i odstresuję.
          Prosze napisz jakie miałaś odczucia w związku z IUI, piszesz że bolało , ale
          jak przy @ czy bardziej?Ja lecze sie w Lublinie
          • etka30 Re: wrażenia po 1 IUI ! 14.07.05, 10:47
            ja mialam IUI w poniedzialek, nic nie bolalo, chyba, ze kogos boli wkladanie
            wziernika ... trzeba byc po prostu wyluzowanym i myslec, ze to przeciez moze
            byc poczecie dziecka, mniej romantycznie ale zawsze ... takze prosze sie nie
            bac... nic a nic nie boli i wspominam to raczej przyjemnie... pozdro
            • marion35 Re: wrażenia po 1 IUI ! 14.07.05, 15:12
              etka30 napisała:

> ja mialam IUI w poniedzialek, nic nie bolalo, chyba, ze kogos boli wkladanie
              > wziernika ...

Mnie bolało,napisałam SWOJE wrażenia(taki był wątek).
              To indywidualna sprawa,boli czy nie.Ja akurat mam tyłozgięcie i trudny dostęp
              do macicy.HSG też miałam bardzo bolesne.
              Nie należę do osób,które "boją się wziernika" jestem po operacji usunięcia
              nerki więc jak się domyślasz ból nie jest mi obcy.
              Przykro mi,że tak potraktowałaś moją wypowiedż.
              • etka30 Re: wrażenia po 1 IUI ! 14.07.05, 15:36
                przepraszam Cie bardzo jezli urazilam Cie swoja wypowiedzia... ale to raczej
                miala byc odpowiedz na post gosi-basi, zeby ja po prostu pocieszyc, bardzo jest
                latwo kogos przestraszyc opierajac sie tylko o swoje doswiadczenia a po co ...
                opisalam tylko swoje doznania i tyle ...absolutnie nie chcialam, zeby to tak
                zabrzmialo, jeszcze raz przepraszam ... naprawde chcialam, zeby dziewczyna sie
                niepotrzebnie nie stresowala ... ja w zeszlym roku bylam w ciazy pozamacicznej,
                mialam operacje i sama wiem co to znaczy, a akurat ten "zabieg" wspominam
                bardzo dobrze, jak zwykle badanie ginekologiczne .... i teraz mi jest przykro,
                ze Tobie jest przykro, sorki
              • etka30 Re: wrażenia po 1 IUI ! 14.07.05, 15:36
                przepraszam Cie bardzo jezli urazilam Cie swoja wypowiedzia... ale to raczej
                miala byc odpowiedz na post gosi-basi, zeby ja po prostu pocieszyc, bardzo jest
                latwo kogos przestraszyc opierajac sie tylko o swoje doswiadczenia a po co ...
                opisalam tylko swoje doznania i tyle ...absolutnie nie chcialam, zeby to tak
                zabrzmialo, jeszcze raz przepraszam ... naprawde chcialam, zeby dziewczyna sie
                niepotrzebnie nie stresowala ... ja w zeszlym roku bylam w ciazy pozamacicznej,
                mialam operacje i sama wiem co to znaczy, a akurat ten "zabieg" wspominam
                bardzo dobrze, jak zwykle badanie ginekologiczne .... i teraz mi jest przykro,
                ze Tobie jest przykro, sorki
                • marion35 Re: wrażenia po 1 IUI ! 14.07.05, 15:47
                  Ok.Faktycznie odebrałam to jak atak na siebie/niepotrzebnie/.Taką nowicjuszką w
                  przygodach szpitalno-medycznych nie jestem.Ale IUI miałam pierwszy raz i
                  dlatego pojawiłam się na tym forum.
                  Wypytywałam o wszystko a dziewczyny zawsze wyjaśniały i teraz już nie potrafię
                  trzetrwać dnia bez forum.
                  Po IUI chciałam napisać jak to było.
                  Zazdroszczę Wam trochę,że IUI macie bezbolesne,bo ja nawet jak brałam CLO to
                  miałam całą gamę skutków ubocznych.
                  Widać tak już mam przekichane.
                  Pozdrawiam!
                  Marion
                  • etka30 Re: wrażenia po 1 IUI ! 14.07.05, 15:57
                    ciesze sie, ze sobie to wyjasnilysmy... to tez byla moja pierwsza IUI... na clo
                    i innych badziewiach i niestety tez zawsze i po wszystkim mam cala game skutkow
                    ubocznych, mdlosci, sennosc, uczulenia na skorze... ale czego sie nie robi ....
                    ciesze, sie ze chociaz cos jest u mnie "normalne", pozdrawiam goraco

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka