berta.171 13.07.05, 21:32 Wrogość śluzu szyjkowego - czy można coś z tym zrobić? Czy są na to jakieś leki? Pomóżcie proszę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aggutek Re: Wrogość śluzu szyjkowego 13.07.05, 21:38 Witaj Berto Założyłam dosłownie przed chwilką wątek dot. wrodości śluzu. Będę śledzić także Twój bo chyba zostałam postawiona pod ścianą (dziś się dowiedziałam że mój śluz to jakiś killer i próbuję dowiedzeć się jak najwięcej. Czy "wrogość" rozpoznano także u Ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
berta.171 Re: Wrogość śluzu szyjkowego 13.07.05, 21:50 Ja robiłam w 13 dc. W polu widzenia widoczne były pojedyńcze nieruchliwe plemniki oraz ok. 10-20 plemników o ruchu wolnym. Czy to jest bardzo zły wynik? Odpowiedz Link Zgłoś
aggutek Re: Wrogość śluzu szyjkowego 13.07.05, 22:14 ja także robiłam w 13 dc., nie było żadnego plemnika! (( jestem załamana tym wynikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
eweks0 Re: Wrogość śluzu szyjkowego 15.07.05, 14:16 i co na to ginek. co mazna z tym zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
ksara4 Re: Wrogość śluzu szyjkowego 15.07.05, 20:57 a jak wyglada takie badanie? mozecie dokladnie opisac? i czy jest refundowane? to jest taki test post coitum? ile to kosztuje i w ogole, napiszcie! Odpowiedz Link Zgłoś
aggutek Re: Wrogość śluzu szyjkowego 16.07.05, 08:08 Witaj E.! p. ginekolog powiedziała że w takim razie to co planowaliśmy na dalszą przyszlość musimy brać pod uwagę już teraz. Zaproponowała w następnym cyklu IUI o ile posiew będzie dobry i pęcherzyki na CLO ładnie urosną (to będzie mój perwszy cykl stymulowany i trochę się boję czy wszystko pójdzie dobrze). Odpowiedz Link Zgłoś
monikakika Re: Wrogość śluzu szyjkowego 16.07.05, 08:10 Witam o poranku Również w kwestii badnia PTC mam inne doświadczenia niż dziewczyny. Mój test nie odbywał się kilka godzin po przytulanku lecz jakieś pół godziny przed IUI. Lekarz za pomocą wielkiej strzykawki-wyssawki pobrał mi z wielkiej głębokości śluz i na szybce połączył go z nasieniem, które wcześniej mój mąż oddawał do probóweczki. Na szybce umieścił kroplę śluzu i kroplę plemniczków, przykrył ją drugim szkiełkiem i tuż przed IUI obwieścił, że śluz jest bardzo wrogi. Dowód miał - pokazał nam widok naszych połączonych "płodności" pod mikroskopem. W istocie plama śluzu a wokół biegające jak szalone lecz bez szansy na przegryzienie się przez grubą linię na brzegu. Zapytał wtedy, czy chcemy IUI bo są na ten temat dwie teorie - że skutkuje, bo omija się barierę wrogiego śluzu oraz druga, że nie skutkuje bo jeśli antyciała są - to są wszędzie. Nie wspomniał nic o przeciwciałach przeciwplemnikowych ASA we krwi więc myślałam że chodzi mu o to, że ten śluz jest również w macicy jajowodach itp. Nie wiem czy próbkę "polewał" jakimś specjalnym środkiem czy też cał próba polega wyłącznie na połączeniu śluzu i plemników - ale pewnie tylko na tym. Mąż zaczął podejrzewać że może śluz jest wrogi bo...wyschnął? Na tym szkiełku taka kropelka śluzu jak długo mogła się utrzymać? IUI nie udała się - nie wiem z jakich względów: czy wrogi śluz, czy słabe plemniczki, czy hormony nie takie, czy nie czas poprostu. W nadchodzącym nowym cyklu podchodzę do drugiego czekając jednocześnie na wyniki ASA. Jeśli one będą pozytywne to pewnie zmienimy działania na bardziej zaawansowane. Chociaż...dziewczyny pisały ze wrogi śluz i obecność ASA nie przeszkodził im w poczęciu ślicznych bobasków. Dały mi nadzieję. Pozdrawiam serdecznie. Monika Odpowiedz Link Zgłoś
samanta25 Re: Wrogość śluzu szyjkowego 16.07.05, 21:48 Dziewczyny niektórzy lekarze leczą wrogi śluz encortonem ale trudno określić jak długo trzeba czekać na efekt leczenia Poza tym test pct wcale nie daje 100% gwarancji, że śluz jest wrogi. Ja np. miałam test wykonany dwa razy i pierwszy raz wyszedł super a drugi raz koszmar - ani jednego plemnika ******** 44 cykl starań i właśnie teraz będę w ciąży ) www2.fertilityfriend.com/home/samanta Odpowiedz Link Zgłoś