Dodaj do ulubionych

Wrogość śluzu szyjkowego

13.07.05, 21:32
Wrogość śluzu szyjkowego - czy można coś z tym zrobić? Czy są na to jakieś
leki? Pomóżcie proszę.
Obserwuj wątek
    • aggutek Re: Wrogość śluzu szyjkowego 13.07.05, 21:38
      Witaj Berto smile Założyłam dosłownie przed chwilką wątek dot.
      wrodości śluzu. Będę śledzić także Twój bo chyba zostałam postawiona pod ścianą
      (dziś się dowiedziałam że mój śluz to jakiś killer sad i próbuję dowiedzeć się
      jak najwięcej. Czy "wrogość" rozpoznano także u Ciebie?
    • berta.171 Re: Wrogość śluzu szyjkowego 13.07.05, 21:50
      Ja robiłam w 13 dc. W polu widzenia widoczne były pojedyńcze nieruchliwe
      plemniki oraz ok. 10-20 plemników o ruchu wolnym. Czy to jest bardzo zły wynik?
      • aggutek Re: Wrogość śluzu szyjkowego 13.07.05, 22:14
        ja także robiłam w 13 dc., nie było żadnego plemnika!
        sad(( jestem załamana tym wynikiem.
        • eweks0 Re: Wrogość śluzu szyjkowego 15.07.05, 14:16
          i co na to ginek. co mazna z tym zrobić?
          • ksara4 Re: Wrogość śluzu szyjkowego 15.07.05, 20:57
            a jak wyglada takie badanie? mozecie dokladnie opisac? i czy jest refundowane?
            to jest taki test post coitum? ile to kosztuje i w ogole, napiszcie!
          • aggutek Re: Wrogość śluzu szyjkowego 16.07.05, 08:08
            Witaj E.! p. ginekolog powiedziała że w takim razie to co planowaliśmy
            na dalszą przyszlość musimy brać pod uwagę już teraz. Zaproponowała w
            następnym cyklu IUI o ile posiew będzie dobry i pęcherzyki na CLO ładnie
            urosną (to będzie mój perwszy cykl stymulowany i trochę się boję czy wszystko
            pójdzie dobrze).
    • monikakika Re: Wrogość śluzu szyjkowego 16.07.05, 08:10
      Witam o poranku smile
      Również w kwestii badnia PTC mam inne doświadczenia niż dziewczyny. Mój test
      nie odbywał się kilka godzin po przytulanku lecz jakieś pół godziny przed IUI.
      Lekarz za pomocą wielkiej strzykawki-wyssawki pobrał mi z wielkiej głębokości
      śluz i na szybce połączył go z nasieniem, które wcześniej mój mąż oddawał do
      probóweczki. Na szybce umieścił kroplę śluzu i kroplę plemniczków, przykrył ją
      drugim szkiełkiem i tuż przed IUI obwieścił, że śluz jest bardzo wrogi. Dowód
      miał - pokazał nam widok naszych połączonych "płodności" pod mikroskopem. W
      istocie plama śluzu a wokół biegające jak szalone lecz bez szansy na
      przegryzienie się przez grubą linię na brzegu. Zapytał wtedy, czy chcemy IUI bo
      są na ten temat dwie teorie - że skutkuje, bo omija się barierę wrogiego śluzu
      oraz druga, że nie skutkuje bo jeśli antyciała są - to są wszędzie. Nie
      wspomniał nic o przeciwciałach przeciwplemnikowych ASA we krwi więc myślałam że
      chodzi mu o to, że ten śluz jest również w macicy jajowodach itp. Nie wiem czy
      próbkę "polewał" jakimś specjalnym środkiem czy też cał próba polega wyłącznie
      na połączeniu śluzu i plemników - ale pewnie tylko na tym. Mąż zaczął
      podejrzewać że może śluz jest wrogi bo...wyschnął? Na tym szkiełku taka
      kropelka śluzu jak długo mogła się utrzymać? IUI nie udała się - nie wiem z
      jakich względów: czy wrogi śluz, czy słabe plemniczki, czy hormony nie takie,
      czy nie czas poprostu. W nadchodzącym nowym cyklu podchodzę do drugiego
      czekając jednocześnie na wyniki ASA. Jeśli one będą pozytywne to pewnie
      zmienimy działania na bardziej zaawansowane. Chociaż...dziewczyny pisały ze
      wrogi śluz i obecność ASA nie przeszkodził im w poczęciu ślicznych bobasków.
      Dały mi nadzieję. Pozdrawiam serdecznie. Monika
    • samanta25 Re: Wrogość śluzu szyjkowego 16.07.05, 21:48
      Dziewczyny niektórzy lekarze leczą wrogi śluz encortonem ale trudno określić
      jak długo trzeba czekać na efekt leczenia
      Poza tym test pct wcale nie daje 100% gwarancji, że śluz jest wrogi.
      Ja np. miałam test wykonany dwa razy i pierwszy raz wyszedł super a drugi raz
      koszmar - ani jednego plemnika

44 cykl starań i właśnie teraz będę w ciąży wink)

www2.fertilityfriend.com/home/samanta

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka