jagoda1234 24.07.05, 13:00 Witam! Czy ktoś miał badanie w kierunku chlamydii - na czym to polega, gdzie można wykonać, po co się robi i najważniejsze co to właściwie jest? Może mi to ktoś wytłumaczyć? Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marmon29 Re: chlamydia - co to? 24.07.05, 21:11 hej robi się wymaz z szyjki macicy w kierunku chlamydii, mozna zrobic prawie wszędzie gdzie ginekologiczne badania labolatoryjne wiecej tutaj www.nieplodnosc.info/nr_chlamydia.htmlpozdrawiam ps to wazne badanie, chlamydia uniemozliwia zapłodnienie Odpowiedz Link Zgłoś
marmon29 Re: chlamydia - co to? 24.07.05, 21:12 www.nieplodnosc.info/ a to do głównej strony Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda1234 Re: chlamydia - co to? 25.07.05, 09:31 dzięki marmon za te linki, biorę się za czytanie. Pozdrawiam aga Odpowiedz Link Zgłoś
maja744 Re: chlamydia - co to? 26.07.05, 11:33 badanie robi sie na Nowogrodzkiej 82, 629-51-84, robia za darmo jesli umowisz sie na wizyte z lekarze, pan dr robi z Toba wywiad i decyduje czy bad jest konieczne czy nie (ogolnie: jesli z mezem jestescie sobie wierni lub jestescie dla siebie jedynymi partnerami, to badania raczej Ci nie kaza robic). Mozesz tez bad zrobic na wlasna reke za 40zl. Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia111 Re: chlamydia - co to? 26.07.05, 13:26 Niestety wierność nie oznacza, że się nie jest zainfekowanym... Wiem coś o tym... Mąż jest moim drugim partnerem, ja jego pierwszą partnerką... Jesteśmy wierni sobie od 8 lat. W międzyczasie urodziłam syna. Teraz okazało się, że mam chlamydie i prawdopodobnie są już zrosty w jajowodach... Wg mnie, mam chlamy od ok. 8 miesięcy i zaraziłam się chyba na basenie... Odpowiedz Link Zgłoś
kask77 Re: chlamydia - co to? 27.07.05, 11:34 to bardzo wazne badanie, nie lekcewaz go. Zrob koniecznie. Nieleczona chlamydia prowadzi do problemow z zajsciem w ciaze, jest przyczyna groznych dla życia ciaz pozamacicznych a przypadku ciazy, nieleczona moze powodowac poronienie. Warto zrobic to badanie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda1234 Re: chlamydia - co to? 01.08.05, 21:41 Witam! dzięki za odp. Dzisiaj zrobiłam badanie na chlamydię ale na wyniki muszę trochę poczekać (max 14 dni). Buziaczki aga Odpowiedz Link Zgłoś