Dodaj do ulubionych

monitoring w okol Trojmiasta -help

26.07.05, 11:43
Dziewczyny prosze o namiar na sprawdzony monitoring w okolicach Trojmiasta.
Pech chcial, ze zaczynam pierwszy cykl z CLO i chcialam pomonitorowac, problem w tym ze
od 1VIII wyjezdzamy na urlop (HEL), owu bedzie ok 8-9VIII.
Wiaze duze nadzieje i nie chcialabym stracic tego cyklu, a przynajmniej zrobic wszystko co
mozliwe.
Obserwuj wątek
    • dziobek25 Re: monitoring w okol Trojmiasta -help 26.07.05, 12:57
      Gdańsk - Invicta ul. Rajska. Koszt to 60 zł. Pozdrawiam
      • maja744 Re: monitoring w okol Trojmiasta -help 26.07.05, 13:44
        dzieki, zadzwonilam, nie ma problemu z wizyta z dnia na dzien,

Czy masz tam jakas konkretna osobe do polecenia?

czy przy CLO owu moze byc wczesniej?
        czy pierwsze usg na 2-3 dni przed owu wystarczy?
        • dziobek25 Re: monitoring w okol Trojmiasta -help 27.07.05, 10:36
          Przy cyklu z clo moje pęcherzyki urosły dużo wcześniej niż zwykle i w 12 dniu
          miały juz 24x24mm. Wprawdzie dostałam zastrzyk na peknięcie ale lekarz mówił,
          że już są za duże i faktycznie nie pękły. Efektem były 2 torbiele po 4 cm i
          przerwa na 2 miesiące. Także radze ci iść trochę wcześniej jeśli to twój 1 cykl
          z clo bo nie wiadomo, jak zareagujesz.
          Jeśli chodzi o lekarza - jest trzech i chyba nie ma znaczenia do kogo
          pójdziesz. Wszyscy to faceci i fachowcy. Ja chodze do dra Śliwińskiego.
          Pozdrawiam i powodzenia.
          • maja744 Re: monitoring w okol Trojmiasta -help 27.07.05, 18:38
            czyli kiedy powinnam pojsc na pierwsze usg???
            CLO mam brac 5-9dc, ostatni cykl 29d, owu w 15-16dc

jakie max rozmiary powinno miec jajeczko, zeby nie przestymulowac?
            wystarszylas mnie...
            • dziobek25 Re: monitoring w okol Trojmiasta -help 28.07.05, 08:18
              Przepraszam, nie miałam takiego zamiaru. Ja po prostu mam problem z
              niepękającymi pęcherzykami, ale ty nie masz się czym martwić.
              Ja też mam cykle ok.28-29 dni i u mnie ten 12 dzień to było troche za późno.
              Lekarz powiedział, że powinnam dostać zastrzyk jak miał ok. 20mm, ale z tego co
              czytałam na tym forum pęcherzyki pękają przy różnych wielkościach - nawet 30mm!
              Ale ten problem cię nie dotyczy, jeśli Twoje pęcherzyki pękają same! Ja w
              następnym cyklu pójdę ok. 9 dnia na pierwsze podgladanko, bo bardzo mocno
              reaguje na clo mimo tylko 3 tabletek.
              A Ty sie nie martw i najlepiej zapytaj lekarza, kiedy powinnaś pójść.
              Jeszcze raz sorki.
              • maja744 Re: monitoring w okol Trojmiasta -help 28.07.05, 14:24
                Dzieobek, dzieki.
                Jestem wystrachana poniewaz dopiero zaczynam z CLO i monitoringiem.
                Na dobra sparwe nawet nie wiem do jakich rozmiarow rozna moje jajeczka i czy
                pekaja. Wiem natomiast, ze mam powoolny wzrost tempki po owu. Owu niby jest,ale
                jakas uposledzona. Mam prl 83ng i od 3tyg biore bromka.

Na dodatek przyplatala mi sie infekcja gardla i biore antybiotyk - Amotaks (niby
                bezpieczny dla kobiet w ciazy), ale nie wiem, czy mozna go brac razem z CLO...

Przez to wszystko jest mi .... sad(((
                • dziobek25 Re: monitoring w okol Trojmiasta -help 28.07.05, 14:40
                  Przestań sie tak denerwować, bo to tylko pogarsza sprawę! wyluzuj się, pomyśl o
                  urlopie i ciesz się nim, a jak będzie czas to jedź na usg i przy okazji
                  pozwiedzaj sobie stare miasto w Gdańsku - Invicta właśnie tam sie mieści.
                  A co do antybiotyków, to też powinnaś zapytać lekarza, ale ja brałam znacznie
                  mocniejszy antybiotyk razem z clo i było ok.

Pozdrawiam i życze udanego urlopu smile))

P.S. Weź parasol, bo pogoda u nas nie bardzo!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka