justyka1 08.08.05, 22:14 Czesc dziewczyny! Czy któraś z was robiła badanie HSG w Łodzi? Ja właśnie jade zrobic to badanie i strasznie sie boje, postanowiłam zrobić to badanie bez znieczulenia ale teraz juz sama nie wiem czy dobrze zrobiłam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agata73 Re: HSG u dr Sobkiewicza? 09.08.05, 08:32 Też jestem pacjentką dr,jest zawsz bardzo delikatny, a co do decyzji o HSg, to sama musisz zdecydować, bez znieczulenia dostaniesz tylko jakiś czopek przeciwbólowy, i większość dziewczyn mówi, że to zupełnie wystarcza, ale jeśli bardzo się boisz to może lepiej ze znieczuleniem. Na pewno dasz sobie radę, powodzenia i dobrego wyniku. Odpowiedz Link Zgłoś
justyka1 Re: HSG u dr Sobkiewicza? 09.08.05, 17:40 Dzięki agata73 za miłe słowa chyba zostane przy decyzji bez znieczulenia, mam nadzieje ze bedzie ok. Po badaniu napiszę jak "było". pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maliniaq Re: HSG u dr Sobkiewicza? 10.08.05, 22:49 Witam! Mam pytanko, czy w Salve robisz to HSG? No i czy prywatnie czy na kasę chorych? Ja miałam w Matce Polce 2 lata temu, ale musiałam leżeć w szpitalu. Teraz staramy się o drugie dziecko i chętnie sama sprawdziłabym tę drożność. Nie wiem tylko czy na ewentualne skierowanko zrobia mi tam. Napisz jak możesz. A pocieszę cię jeszcze, że ja właśnie dzięki hsg i usunięciu maleńkich mikrozrostów zaszłam w ciążę w 3 cyklu po hsg. To badanie ponoć czyni cuda, dlatego i teraz po prostu CHCĘ je zrobic. Pozdrawiam serdecznie. Jola. Odpowiedz Link Zgłoś
wils Re: HSG u dr Sobkiewicza? 11.08.05, 19:37 W Salve można tylko prywatnie, ale nie musisz leżeć umawiasz się wcześniej nawet telefonicznie i przychodzisz na wyznaczoną godzinę, do domu wraca się zaraz po badaniu na własnych nogach , nie ma się czego bać, mi robił dr Sobkiewicz dostałam tylko czopek i tabletkę, dr cały czas robił to spokojnie i delikatnie i mówił co będzie się działo. Mimo małego bólu, mniejszego nawet niż @-owego,samo badanie i całą atmosferę w tym czasie wspominam bez obaw i lęków, wiadomo, że takie badania nie należą do przyjemności, ale zważając na okolicznośći było bardzo dobrze i jeśli trzeba zrobić to badanie to tylko przez takich lekarzy jak dr S. Odpowiedz Link Zgłoś
justyka1 Re: HSG u dr Sobkiewicza? 12.08.05, 17:13 Witam Was, jestem właśnie po badaniu HSG w Salve u dr Sobkiewicza. Badanie nie należy do przyjemnych ale jest do przeżycia a dr jest bardzo delikatny i mówi cały czas co będzie robic. teraz czekam na wyniki. pozdrawiam justa Odpowiedz Link Zgłoś