kmalczyk 09.08.05, 12:29 witam wszystkie za 2 tygodnie laparoskopia trzymajcie kciuki mam nadzieje ze to przezyje a boje sie jak dzika.pozdrawiam was serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gosia-basia Re: za 2 tygodnie laparoskopia 09.08.05, 12:37 a w jakim celu masz tą laparaskopie Odpowiedz Link Zgłoś
donata72 Re: za 2 tygodnie laparoskopia 09.08.05, 12:38 ze mnie taka sraj dupa a przezylam nawet chcialam na 2 dzien wychodzic ale nie pozwolili sexowalismy sie jeszcze ze szwami kochana dasz rade powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda39 Re: za 2 tygodnie laparoskopia 09.08.05, 13:27 Dasz radę bo laparoskopia to pryszcz, wiem jestem teraz mądra ale jak się dowiedziałam ze mnie to czeka to też pękałam.Ale tak na poważnie, nie masz się czego bać, bo naprawdę nic nie boli, jedynie plecy i kark od gazu, a brzuch wcale.Gorszy jest sam fakt pobytu w szpitalu niz zabieg, zresztą zostaniesz w szpitalu najwyżej 3 dni.Trzymam kciuki.Będzie dobrze. Jagoda Odpowiedz Link Zgłoś
kmalczyk Re: za 2 tygodnie laparoskopia 09.08.05, 14:45 dziekuje za slowa otuchy mam nadzieje ze wyniki tez bede optymistyczne a ide na laparoskopie bo mam zrosty na jajowodach pozdrawiam trzymajcie kciuki ja tez trzymam za Was wszystkich pa Odpowiedz Link Zgłoś
maja28 Re: za 2 tygodnie laparoskopia 09.08.05, 14:53 Hej kmalczyk! a jakie badania robilas, ktore zdiagnozowaly zrosty na jajowodach? HSG? bo ja sie zastanawiam, czy isc na HSG, czy od razu na laparo. czy sa jakies objawy tych zrostow? dzieki za odpowiedz. maja Odpowiedz Link Zgłoś
kmalczyk Re: za 2 tygodnie laparoskopia 09.08.05, 17:37 HSG wykazaly zrosty i trzeba isc na laparoskopie a tobie radze napocztku zrobic HSG bo jest nie bolesne i jestes tylko przez kilk godz w szpitalu a laparoskopia jak cos to po HSG powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
tombed1 Re: za 2 tygodnie laparoskopia 12.08.05, 10:16 Czy laparoskopia i hysteroskopia są finansowane bądź częściowo przez NFZ bo prywatnie ceny są do 2000 zł Odpowiedz Link Zgłoś
klara_76 Re: za 2 tygodnie laparoskopia 12.08.05, 10:31 Nic sie nie boj! Laparo jest naprawde do przezycia. A poza tym zabieg jest w znieczuleniu ogolnym, wiec nic a nic nie boli!!! Po zabiegu jest troche gorzej, ale nie jest to powod, zeby bac sie lub rezygnowac z zabiegu. Ja mialam dwukrotnie stwierdzona niedroznosc w HSG, a tu w laparo niespodzianka - nie ma zadnej niedroznosci!!! Trzymam kciuki, na pewno bedzie dobrze! tombed1 - laparoskopia z histeroskopia wykonywane w panstwowym szpitalu sa calkowicie finansowane przez NFZ. Trzeba miec jedynie skierowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrice73 Re: za 2 tygodnie laparoskopia 12.08.05, 11:25 wiem ze latwo mowic badz pisac jak juz sie ma za soba zabieg, ale uwierz tutaj dziewczynom, laparoskopia to faktycznie nic starsznego. ja osbiscie strasznie przezylam hsg, natomiast laparo moglabym bez mrugniecia oka poworzyc w kazdej chwili. nic nie boli, ani brzuch, ani plecy ani ramiona, mnie doprawdy nic nie bolalo ani przed, ani w trakcie, ani po. jedyne co to przespalam cala dobe po zabiegu, ale to efekt narkozy. bedzie dobrze, zobaczysz, sama niedlugo bedziesz pisac takie posty innym dziewczynom ktore beda przed ) powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
goldi13 Re: za 2 tygodnie laparoskopia 12.08.05, 14:24 Hej kmalczyk chyba jedziemy na tym samym wózku -ja też ide na laparo no juz teraz za niecałe dwa tygodnie, i też się boje jak nie wiem co, u mnie wskazaniem do laparo jest PCO. Nurtuje mnie cały czas problem czy jeszcze w tyma samym cyklu co laparo można sie przytulać czy tak nie bardzo? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
klara_76 Re: za 2 tygodnie laparoskopia 12.08.05, 15:03 Mnie lekarz powiedzial, ze trzeba odczekac ok. 10 dni po zabiegu, wiec przytulac sie mozna, ale to juz bedzie po owu Ale od nastepnego cyklu mozna zaczac starania Odpowiedz Link Zgłoś
kmalczyk Re: za 2 tygodnie laparoskopia 12.08.05, 19:28 do goldi13 ja nie wiem ile trzeba odczekac ze staraniami ale jak bede dobrze sie czuc to bede starac sie odrazu nie chece stracic czasu juz i tak duzo go uplynelo juz staramy sie rok czasu mnie to meczy i nie spie po nocach. no to po zabiegu odzywaj sie jak najszybciej i opowiemy sobie wrazenia zycze powodzenia i trzymajcie kciuki za nas pa Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka.krak Re: za 2 tygodnie laparoskopia 13.08.05, 11:33 wiem, wiem łatwo się mówi ale naprawdę nie masz czego się obawiać. Ja miałam laparo 10 dni temu, mam astmę i bałam się może bardziej niż inni, szczególnie zasypiania i naprawdę nia było czego, szybko i bez bólu,dziś już zapominiałam o tym strachu. Więc postaraj się zapomieć choc na parę dni i zrelaksuj sie czyms miłymi przyjemnym. Powodzenia, trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś