Dodaj do ulubionych

Ruchliwość plemników

20.08.05, 16:33
witam wszystkich. Dwa dni temu odebraliśmy z mężem wyniki nasienia i chyba
znamy przyczynę naszych nieudanych starań. Plemniki w grupie A czyli o ruchu
szybkim , postępowym są na pozionie 0% a w grupie B w 20%. Co możemy z tym
zrobić ?? Poszę podpowiedzcie nam - jesteśmy w tym temacie zieloni. Czy może
ktoś tak miał i się udało ?????
Obserwuj wątek
    • fifka123 Re: Ruchliwość plemników 20.08.05, 18:57
      czy ktoś może nam pomóc ???
      • paula08 Re: Ruchliwość plemników 20.08.05, 19:38
        Ruchliwosc plemnikow niestety ciezko poprawicsad Podobno pomaga L-karnityna. U
        nas po jej stosowaniu byla minimalna poprawa, ale nie na tyle, zeby zmienilo to
        nasza sytuacje. W kazdym razie nie ma "zlotego srodka" i o ile ilosc plemnikow
        mozna poprawic to ruchliwosc i budowe b.ciezkosad Powodzenia!
    • monikaz80 Re: Ruchliwość plemników 20.08.05, 21:51
      Ale to nie sa jakies tragiczne wyniki przy ktorych nie ma szans na ciaze,jesli
      pozostale sa ok. Na poprawe plemnikow jest np androvit ale po kilku m0cach
      stosowania warto wykonac jeszcze badanie nasienia gdyz na niektorych niestety
      nie tylko ze nie dzialaja ale tez moga jeszcze je oslabic. Radze po prostu
      poszukac dobrego lekarza koniecznie zajmujacego sie tematyka nieplodnosci i on
      powinien was pokierowac. Najprawdopodobniej oprocz tej ruchliwosci cos jeszcze
      bedzie nie tak np u ciebie bo wydaje mi sie ze jesli tylko byloby to, to
      powinnas po kilku miesiacach zajsc. A jak dlugo probujecie? Ty nie robilas
      zadnych badan, typu hormony, usg narzadu rodnego?
      • fifka123 Re: Ruchliwość plemników 21.08.05, 10:48
        staramy się od 6 m-cy. Oczwiście miałam robione wszystkie hormony za wyjątkiem
        prolaktyny z obciążeniem i były ok.Temperatura po owulacji skacze o ok 3-4
        kresek, testy owulacyjne wychodzą pozytywne, monitoring USG wykazał, że
        pęcherzyki rosną i wszystko pozostałe jest ok.Obecnie jestem na CLO i
        duphastonie. Trochę zasmuciłyście mnie tym, że tak ciężko poprwić ruchliwość
        plemniczków sad, a czy ma znaczenie, że nasionka były oddane później niz 30 min
        i na jaki wynik to ma wpływ - moze właśnie na ruchliwość ??
        • monikaz80 Re: Ruchliwość plemników 21.08.05, 14:01
          Jesli wyniki masz ok tak jak piszesz i wina najprawdopodobniej jest tylko w
          tych plemnikach to po prostu poprobujcie jeszcze kilka miesiecy, a jesli nie
          bedzie efektu to przy slabym nasieniu robi sie inseminacje.. Najlepiej zadaj
          pytanie ekspertowi z bociana z dokladnym opisem badan swoich i meza proszac o
          wskazowke co masz robic.

Pozdrawiam
          • fifka123 Re: Ruchliwość plemników 21.08.05, 21:54
            serdeczne dzięki - oczywiście zapytam smile
    • iromanczuk Re: Ruchliwość plemników 21.08.05, 16:33
      Witaj!
      Przypadkowo trafiłam na Twój post. U mojego męża jest podobnie. W grupie A 0% a
      w B ok. 30-40 %. Specjalista na Bocianie odpisał mi, że z takimi wynikami
      oczywiście istnieje szansa na naturalne poczęcie ale bardzo minimalna (jednak
      wszystko jest możliwe) i szkoda czasu. Doradzał inseminacje lub in vitro. Dodam
      Ci jeszcze, że miałam cztery inseminacje i przy 4 się udało. W sumie trwało to
      pół roku, średnio raz w miesiącu szłam na inseminacje. NIestety donosiłam ciążę
      aż do 34 tc i mój synek umarł we mnie. Nie wiem jeszcze dlaczego bo wszystko
      było super. PRawdopodobnie udusił się pępowiną bo był bardzo ruchliwy. Teraz
      znowu płaczę, bo boję się, że nie uda mi się tak szybko zajść i co znowu te
      sztuczne metody? Mówią, ze po tej ciąży powinnam szybko starać się o dzidzię,
      bo organizm jest tego chłonny, ale narazie mam pomieszane miesiączki po
      porodzie i nie wiem czy to coś da. Pozdrawiam i życzę powodzenia.
    • matvikoff Re: Ruchliwość plemników 21.08.05, 17:09
      Dzien dobry,
      mozna wyleczyc sie naturalnym sposobem. To znaczy jesc i pic co moze pomoc,
      jest takie sanatorium w Czeladnej w Czeskiej Republice / Beskidy m- blizko
      granicy w Beskicach/ tam mozna naturalna droga leczyc plemniki.
      Pozdrawiam i zycze duzo zdrowia Magister Matvikoff
      • fifka123 Re: Ruchliwość plemników 21.08.05, 22:02
        dzięki za wszystkie posty. Oczywiście będę stopniowo korzystała z wszystkich
        Waszych rad. Ja już jestem po 30-tce więc szkoda mi czasu i chyba zdecyduję sie
        na inseminację. Czy ten zabieg jest faktycznie nie bolesny ?? Szkoda że
        straciłam już pół roku cały czas wydawało mi się że to chyba ze mną jest coś
        nie tak - ale co się odwlecze to nie uciecze smile
        • swaihwe Re: Ruchliwość plemników 22.08.05, 11:40

Witam,
          U mojego męża tez ruch A - 0 %. B - 20%, C- 10%. Ekspert na Bocianie napisał
          mi, że jest szansa na naturalną ciążę (staramy się 8 miesięcy po ciąży
          biochemicznej, 5 miesięcy temu wyniki były w normie), a jeśli nie poskutkuje to
          wskazania do inseminacji. Mąż wybiera się do androloga (niestety termin dopiero
          na październik), a ja w tym czasie daję mu L-Karnitynę, Androvit i Selen Bonus
          (nie wiem czy nie za dużo tego wszystkiego na raz), oczywiście super zdrowe
          jedzonko, sport w umiarkowanych dawkach i staram się go nie stresowac(dużo
          ostatnio miał stresów). No i zobaczymy. Wystraszyłam się, bo mój gin
          powiedział, że z takimi wynikami to nawet nie inseminacja tylko invitro...

Chyba faktycznie faceci potrzebują więcej troski i zdrowszego trybu życia od
          nas.....
    • matvikoff Re: Ruchliwość plemników 23.08.05, 09:58
      Witam,
      chodzi tylko o obnizona sprawnosc sfery hormonalnej mezczyzny. Poprawe mozna
      uzyskac w ciagu jednogo tygodnia na wczasach leczniczych, ktore organizujemy w
      Czeladnej v Republice Czeskiej - Beskidy. Chodzi o zmiane jadlospisu, picie
      specjalnego eliksiru winnego oraz stosowanie pradow selektywnych. Wyniki sa
      prawieze stuprocentowe.
      Pozdrawiam i zycze mocnego zdrowia.
      Magister Matvikoff

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka