Dodaj do ulubionych

Co widzi kot?

10.10.23, 22:01
Co widzi kot?
Ano, kot widzi to, czego nie ma. Albo, aby nie zarzucać kotu pozostawania w trwałej paranoi, kot widzi coś, czego nie mogą zobaczyć ludzie. Nie wszystko można zwalić na kocią ochotę do zabaw różnych, jego ruchliwość, ganianie po domu z wrzaskiem z głębi piekieł, demolowania sprzętów różnych oraz nagabywania o żarcie i picie, jak też okazjonalne napadanie na właściciela. W chwilach spokoju i relaksu taki kot siedzi sobie i wodzi wzrokiem za czymś. Raz do góry, raz do dołu, albo dookoła i patrzy w różne miejsca mieszkania. A że nie są to na pewno ani muchy ani owady, muszą to być sprawy niepojęte dla nas. Ja to spokojnie nazywam wizytami duchów, bo ma mnie kto już odwiedzać, albo i orbsów, które niejednokrotnie udawało mi się sfotografować, oczywiście przypadkiem, co wychodziło potem na fotkach. W każdym razie, jeśli macie kota, to na bank potwierdzicie to, co piszę.
Jakieś inne teorie na temat?
Obserwuj wątek
    • mala200333 Re: Co widzi kot? 11.10.23, 06:37
      Cusik widzi…
    • malo.co.nie Re: Co widzi kot? 11.10.23, 08:15
      Nawet nie chcę wiedzieć, co tam było. A było ciemno...

• leziox Re: Co widzi kot? 11.10.23, 17:40
        To musiało być na pewno coś fajnego, takiego że potrafiło kota zainteresować.
        Przecież on patrzy z zadziwieniem takim...
        smile
    • camella Re: Co widzi kot? 11.10.23, 17:21
      Miałam kiedyś kota w domu.Nie wiem co On we mnie ,,widział" bo lubił na mnie polować z ukrycia 😁
      • leziox Re: Co widzi kot? 11.10.23, 17:41
        Zapewne byłaś jego ulubioną zwierzynką do polowań,
        • camella Re: Co widzi kot? 11.10.23, 17:52
          No chyba,ale zawsze się wystraszyłam jak wyskakiwał z nienacka i łapał mnie za nogę
          • mala200333 Re: Co widzi kot? 12.10.23, 08:35
            Takie zagadkowe zwierzaczki!
    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Co widzi kot? 12.10.23, 12:17
      Kot DOMOWY z człowiekiem jest kilkadziesiąt tysięcy lat. Ale go sobie podporządkował. Czy to przez toksoplazmozę to nie wiem. Nie musi rozwijać wybitnej inteligencji. Pozostaje zwierzęciem kierowanym instynktami i tak jak mucha reaguje na jakikolwiek cień poruszony - tez też...
      Pies jest z nami znacznie dłużej, i pomijając różne dupelki co też drą ryja o cokolwiek, by wydawać się groźnym - duży to łypnie okiem, jak ktoś mu za bardzo zacznie naruszać przestrzeń to warknie ostrzegawczo - bo zna swoją siłę.
      • leziox Re: Co widzi kot? 12.10.23, 17:35
        Człowiek jest z kotem kilkadziesiąt tysięcy lat. Mimo aroganckiego oraz mylnego poczucia posiadanej władzy nad zwierzętami, przez kilkadziesiąt tysięcy lat nie nauczył się interpretacji znaków wysyłanych mu przez zwierzęta i nie jest w stanie niczego zrozumieć, co mądrzejsze od niego istoty usiłują mu przekazać.
        W związku z tym wypracował taktykę rodem z jaskiń doliny Neandertalu: najlepszą obroną jest atak, czyli skoro kota nie rozumiem - to poślę w sprawie kota parę inwektyw i sprawa jest załatwiona.
        O służalczych psach, przypominających niewolników wyrwanych wprost spod kieratu w ogóle nie warto się tutaj wypowiadać, albowiem zwierzęta te nadają się tylko do wykonywania poleceń swojego tresera bez podawania ich w wątpliwość, albo, co bardziej pożyteczne - jako porcja na talerzu w wietnamskiej restauracji.
        • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Co widzi kot? 13.10.23, 07:24
          aha
    • camella Re: Co widzi kot? 13.10.23, 08:11
      Dziś piątek trzynastego.Lezio pokaż swojego kotka na szczęście 😁
      • leziox Re: Co widzi kot? 13.10.23, 20:13
        No w taką piękną datę nie może tu nie być czarnego kota.
        big_grin
        • leziox Re: Co widzi kot? 13.10.23, 20:18
          A niech tam, macie jeszcze.
          Bez toksoplazmozy, za to z drzewkami.
          • camella Re: Co widzi kot? 13.10.23, 20:28
            Świetne fotki.Taki kot ma dobrze bo na wolności.Mój też tak miał był w domu i ogrodzie.Ale oczy w tym czarnym futrze jak dwie latarenki 🙂
            • leziox Re: Co widzi kot? 13.10.23, 20:36
              camella napisała:

> Świetne fotki.Taki kot ma dobrze bo na wolności.Mój też tak miał był w domu i
              > ogrodzie.Ale oczy w tym czarnym futrze jak dwie latarenki 🙂

Bo to jest kot opętany, dlatego ma takie oczy.
              smile
              • camella Re: Co widzi kot? 13.10.23, 20:57
                😁

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka