netka76 Re: jakie są zasady korzystania z banku spermy?wi 22.08.05, 13:44 z tego co ja wiem to najważniejsze aby oboje partnerzy byli co do tego przekonani lekarz przeprowadzi rozmowe. Następnie podpisuje się odpowiednie oświadczenie no i około 3 tyś za nasienie i można zabrać sie do sprawy.Oczywiście kobieta przechodzi jeszcze różne badania i profilaktycznie przeprowadza się hsg Odpowiedz Link Zgłoś
iwona.pietrzak Re: jakie są zasady korzystania z banku spermy?wi 22.08.05, 13:47 a jak myślisz,jeśli badania kobiety wypadną pomyślnie i jest wszystko ok.to zapłodnienie nasieniem dawcy udaje sie za pierwszym razem?,czy też są z tym problemy? Odpowiedz Link Zgłoś
netka76 no więc mam pewne doświadczenie w tej sprawie a 22.08.05, 13:52 ale podam Ci gg nie będę się tu rozpisywać2196124 Odpowiedz Link Zgłoś
pandziksa Re: Jakie 3 tys.?!!!!! 22.08.05, 17:33 Płaci się od 150 do 600 zł. Gdzieś widziałam po tysiąc ale nie 3 tysiące!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pandziksa Re: Jakie 3 tys.?!!!!! 22.08.05, 23:02 AM Białystok 250 zł Kriobank Białystok 350 zł Poradnia przy szpitalu Bytom 180zł Invicta Gdańsk 400 zł Ab ovo Lublin 350 zł Ovum Lublin 360zł Gameta Łódź 600zł Salve Łódź 450zł Novomedica Mysłowice 590zł Gravida Płock 1000zł !!!!! Szpital na Unii Szczecin 600zł Art Medica Szczecin 500 zł Germen Warszawa 150 zł Novum Warszawa 950 zł Źródło : Raport Niepłodność "Zyjmy dłużej" Zwróćmy uwagę na jeszcze jedną rzecz. W prywatnych ośrodkach dodatkowo płatny jest monitoring i sama inseminacja. Natomiast w państwowych płaci się tylko za samo nasienie dawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi18 Re: jakie są zasady korzystania z banku spermy?wi 22.08.05, 18:21 3 tys !!!!!!!!!!!!!!!!! Bzdura! Odpowiedz Link Zgłoś
netka76 Re: jakie są zasady korzystania z banku spermy?wi 22.08.05, 20:41 Z tego co widzę to na forum informacje są podawane i poparte własnymi doświadczeniami. Gdyby to były bzdury to pewnie bym ich nie pisała, sama co prawda nie korzystałam ale moja przyjaciółka miała nasienie z banku nasienia i nie widzę powodu aby mnie oszukała.TO było wszystko w gabinecie prywatnym i w przypadku mojej przyjaciółki tyle kosztowało. Swoją drogą to bardzo dobrze że Wy macie takie wiadomości że nasienie jest tańsze i myślę że te które będą tego potrzebować będą miały świadomośc że w róznych miejscach może różnie kosztować taka "usługa" Odpowiedz Link Zgłoś
tekla12 Re: jakie są zasady korzystania z banku spermy?wi 22.08.05, 20:55 Czy to znowu Kraków na linii? Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: jakie są zasady korzystania z banku spermy?wi 22.08.05, 22:55 tekla12 napisała: > Czy to znowu Kraków na linii? hehe Tekla dostałaś alergii na pewnego "doktora")) Odpowiedz Link Zgłoś
tekla12 Re: jakie są zasady korzystania z banku spermy?wi 22.08.05, 23:01 invicta1 napisała: > > hehe Tekla dostałaś alergii na pewnego "doktora")) Nie na pewnego, tylko dwóch, ale coś mi się wydaje, że Krakowie tacy specjaliści stadami latają. Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: jakie są zasady korzystania z banku spermy?wi 22.08.05, 23:02 tak serio-to zgroza i kryminał, co oni wyczyniają-z resztą więcej jest takich "artystów" i do nich trafiamy najczęściej zielone na poczatku drogi...niestety Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi18 Re: jakie są zasady korzystania z banku spermy?wi 22.08.05, 22:52 Z tego co ja wiem , to tez nie mam zamiaru nikogo oszukiwac i wiem ,ze kosztowało to 500 zł.Novum 1000. Odpowiedz Link Zgłoś
pioupiou Re: jakie są zasady korzystania z banku spermy?wi 24.08.05, 12:32 hej hej ja startowalam w poznaniu- udalo sie za drugim razem -ciaza blizniacza. Co do kosztu- w Poznaniu 1800 ale do tego trzeba doliczyc leki i z tego co pamietam to razem clo+menopur + duphaston kosztowal mnie okolo 1000 zl...wiec w sumie w moim przypadku rzeczywiscie wydalam ok 3000 zl... Odpowiedz Link Zgłoś
matvikoff Re: jakie są zasady korzystania z banku spermy?wi 23.08.05, 10:06 Pozdrawiam Misiu, poco spermobank, kiedy zdrowi mezczyzni sa gotowi do plodzenia. Oferuje Sanatorium w Beskidach, Republice Czeskiej, gdzie podczas przyjemnych wczasow mozna poprawic sfere hormonalna i zajsc w ciaze. Chodzi o pobyt w hotelu z serwisem sanatoryjnym. Pozdrawiam i zycze mocnego zdrowia Magister Matvikoff Odpowiedz Link Zgłoś
misia9935 Re: jakie są zasady korzystania z banku spermy?wi 23.08.05, 11:44 to już troszkę lepsze wiadomości,może rzeczywiście trzeba tylko lepiej poszukać,a znajdzie sie taniej,dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
tekla12 Re: jakie są zasady korzystania z banku spermy?wi 23.08.05, 17:00 www.kriobank.pl/polski/bank.htm Odpowiedz Link Zgłoś