naka1 31.08.05, 11:49 potzrebny dobry specjalista zo okic Tych i nie za drogie laboratorium analiz medycznych do hormonków. szybciutko... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annba Re: dziewczyny pomagamy !!!! 31.08.05, 12:16 własnie poleciłam Provitę w Katowicach - w wątku od Dudusi Odpowiedz Link Zgłoś
annba Re: dziewczyny pomagamy !!!! 31.08.05, 12:18 a gdzie Ty się leczysz Naka? i skąd jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
naka1 Re: dziewczyny pomagamy !!!! 31.08.05, 12:25 ja się leczę w invimedzie w wawie choć jetsem z Wielkopolski, ale ostatnio poszłam na wizytę do dr Polaka we Wrocławiu i pozostane tam do momentu podjęcia decyzji o ivf tak sądzę. a jak pierwsze efekty provity? są tam juz jakieś dziewczyny po ivf? i czy im się udaje? czy lekarze kierują na laparo? Odpowiedz Link Zgłoś
annba Re: dziewczyny pomagamy !!!! 31.08.05, 12:56 hmmm - na bocianie jest kilkanaście dziewczyn, które są już szczęśliwe) to przynosi nadzieję, prawda? mnie wkrótce czeka IUI - a tu mają "sukcesy", więc może i ja? co do laparo - kierują kierują; tak samo jak na HSG pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kicorek Re: dziewczyny pomagamy !!!! 31.08.05, 13:59 Ja od kilku miesięcy korzystam z usług Provity. Jak na razie żadnych badań nie robiłam (pozbywałam się torbieli), w sumie nie wiem dlaczego nam od 2 lat się nie udaje i już w lipcu lekarz zapowiedział na wrzesień inseminację. Postanowiłam jednak nie skorzystać z tej opcji póki nie dowiem się co jest nie tak. Nie mam pojęcia czy mam drożne jajowody, czy mam wrogi śluz, czy inne świństwa. Nie miałam badań na tokso, chlamydię itp. Właśnie 6.09 mam wizytę i szykuję już listę pytań do lekarza... Co sądzicie o takim podejściu? Nie odkładać iui, czy zaczekać i poprosić o diagnozę? Odpowiedz Link Zgłoś
annba Re: dziewczyny pomagamy !!!! 31.08.05, 14:24 ooo - to dziwię się, że nie robili Ci żadnych badań - ja w ciągu miesiąca od 1 wizyty miałam zrobione wszystkie i mój M też ja chyba raczej poprosiłabym o diagnozę - bo jeśli np. masz niedrożność jajowodów, to po co IUI?? a u kogo się leczysz? Odpowiedz Link Zgłoś
kicorek Re: dziewczyny pomagamy !!!! 01.09.05, 09:40 Annbo, ja też jestem zdziwiona tym podejściem - leczę się u dr Tomanka. Na ostatniej wizycie byłam pod koniec lipca - diagnoza dot. torbieli - zniknęła, potem ja na urlop, dr też na urlop i po urlopie zapowiedział żebym się zjawiła na początku września, to zrobi mi monitoring zakonczony inseminacją. Byłam w szoku, bo przecież gość nawet nie wie, czy ja mam hormony w porządku. Na pewno wiem, że ostatnie dwa cykle były bezowulacyjne, bo na własną rękę sprawdziłam to u innego lekarza u siebie w miescie. Boże, 1,5 roku straconego u słynnej Skrzypulcowej i taka nadzieja w Provicie! Boję się, że jestem pechowa i znowu ktoś zedrze ze mnie kasę, a efektów zero... Odpowiedz Link Zgłoś
annba Re: dziewczyny pomagamy !!!! 01.09.05, 12:16 skoro wiesz, że Twoje cykle są bezowulacyjne to o jakiej IUI w ogóle dr mówi? pogadaj z nim szczerze - no chyba, że przez monitoring do inseminacji rozumie zrobienie badań, hormonów itd.. ja leczę się u dr Kiecki i jestem zadowolona - jestem juz po wszystkich badaniach (mąz tez) i we wrześniu podchodzę do IUI - ale wiem, że ma to sens - bo wyniki mam OK Odpowiedz Link Zgłoś
dudusiam Re: dziewczyny pomagamy !!!! 31.08.05, 18:09 dziękuję serdecznie za zainteresowanie...w tych ciężkich chwilach tak wiele to dla mnie znaczy Odpowiedz Link Zgłoś
samanta25 Re: dziewczyny pomagamy !!!! 31.08.05, 21:51 Tak dziewczyny mają rację. Chyba Provita cieszy się teraz największym zainteresowaniem na Śląsku. Jest tam też laboratorium więc wszystko na miejscu. A to link do strony kliniki: www.klinikanieplodnosci.pl/index.php?mid=1 ******** 45 cykl starań - w moim sercu jest ból każda nowa możliwość przynosi mi nadzieję ...i cierpienie kiedy znowu się nie powiedzie Odpowiedz Link Zgłoś
samanta25 Najnowsze statystyki kliniki 31.08.05, 21:56 Informacje ze strony kliniki: "Odsetek zajść w ciążę po ART( IVF/ICSI)- w okresie: pażdziernik 2004 - 31 lipiec 2005 - 29 % na embriotransfer. W okresie czerwiec-lipiec 2005 odsetek zajść w ciążę po ART wynosi 38,2%" ******** 45 cykl starań - w moim sercu jest ból każda nowa możliwość przynosi mi nadzieję ...i cierpienie kiedy znowu się nie powiedzie Odpowiedz Link Zgłoś