elizabeth31 04.09.05, 12:03 mam 31 lat, chodziłam do różnych lekarzy w łodzi od których słyszałam cały czas iż wszystko jest w porzadku - tylko ciązy brak a było zrobionych 5 iui i nie wiem co mam dalej zrobić Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elizabeth31 Re: in vitro w salve 04.09.05, 12:19 mam pytanie nie miałam robionej laparoskopi tylko hsg gdzie wynik to drożne jajowody czy robiłyście laparokopie czy byłoby wskazaniem wykonać prze in vitro Odpowiedz Link Zgłoś
maribor2 Re: in vitro w salve 04.09.05, 12:43 czesc, ja mam podobny problem, z badan moich i meza wynika, ze wszystko jest OK, tylko upragnionego rezultatu nie widac. Mialam juz 4 IUI i tez mysle o in vitro, w kwietniu mialam HSG, wynik jajowody drozne. Moja lekarka uważa, że nie ma wskazań, zebym robiła laparoskopie, sama nie wiem co o tym myśleć i na jakie badania jeszcze mam pojsc, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
radlena Re: in vitro w salve 04.09.05, 14:47 jeżeli poddajesz sie in vitro to po co laparoskopia lub hsg w/w zabiegi sa niezbedne przy naturalnych próbach zajscia w ciaze, i przy iui przy ivf/icsi zalecana jest tylko histeroskopia pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
elizabeth31 Re: in vitro w salve 04.09.05, 21:49 jeśli moge zapytać czy leczysz sie w łodzi i ile masz lat bo u mnie czas już ucieka dwa razy szybciej Odpowiedz Link Zgłoś
sandra123 Re: in vitro w salve 05.09.05, 09:25 Witam ! Jestem z Łodzi, w 4 miesiącu ciąży bliźniaczej, po in vitro ale w Gamecie u prof. Radwana. Mogę polecić. O Salve nic nie słyszałam. Pozdr, s Odpowiedz Link Zgłoś
elizabeth31 Re: Sandra 05.09.05, 09:36 Witam Cie. Prosze napisz mi ile Cie kosztowało wszystko całe in vitro łącznie z lekami i wizytami i czy chciałas mieć bliżniaki czy tak wyszło bo ja bardzo bym chciała Odpowiedz Link Zgłoś
sandra123 Re: in vitro w salve 05.09.05, 12:20 Witam ! Bardzo się cieszę że mam bliźniaki. Miałam podane 2 zarodki, a nie jeden który się podzielił, więc można powiedzieć że tak chciałam a nie tak wyszło. Oczywiście mógł się zagnieździć tylko jeden z 2 podanych. Było to moje 2 podejście do in virto- ICSI, miałam też 4 IUI więc miałam trochę taniej, bo profesor za preferencyjnie traktuje osoby które się u niego długo leczą. Ponadto dodam że 2 IUI też miałam za darmo i czasem nie płaciłam za USG jeżeli miałam 2 w tym samym cyklu. Cennik znajdziesz na ich stronie internetowej www.gameta.pl Jakbyście jeszcze coś chciały wiedieć - to służę. Pozdrawiam ciplutko, s Odpowiedz Link Zgłoś
elizabeth31 do Sandry 05.09.05, 12:59 czyli ile Cie kosztowało pierwsze in vitro a ile drugie razem z lekami Odpowiedz Link Zgłoś
schuflada Re: do Sandry 05.09.05, 13:52 Ceny w Salve: in vitro 1500 PLN (program Nasze Dziecko) ICSI 2500 PLN (program ND) leki od 2500-3500 PLN (w zależności od sposobu i długości stymulacji) wizyta kwalifikacyjna 0 PLN każda kolejna z USG 80 PLN (ich ilość oczywiście zależy od stanu pacjentki) badania - HIV, HBS, WR.. - 140 PLN od pary (ale u mnie w mieście) histeroskopia - 500 PLN w Salve (mogło być też opcjonalnie HSG 300 PLN) posiew, chlamydia chyba ok. 100 PLN (w Salve) krew, nasienie, hormony, różyczka, toxo... na NFZ.. + dojazdy (my akurat mamy gratis pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
elfik31 Re: do Sandry 06.09.05, 14:15 "krew, nasienie, hormony, różyczka, toxo... na NFZ.." gdzie tak jest? W Salve? Na NFZ? nasienie? hormony? od kiedy tak jest, bo ja za wszystko płaciłam i o setki złotych, samo nasienie jeśli dobrze pamietam 140zł. Odpowiedz Link Zgłoś
schuflada Re: do Elfik 07.09.05, 09:26 na wszystkie te badania dostawałam skierowanie od gina w mojej przychodni publicznej. I w moim mieście robiłam też te badania, i na prawdę nic nie płaciłam. różyczka wprawdzie tylko Ig... coś tam (to pierwsze) bo do tego drugiego nie mieli przeciwciał ale to wystarczyło doktorowi. a nasienie jeszcze raz powtarzaliśmy w prywatnej klinice, ale to tak dla pewności i za to rzeczywiście płaciłam, ale to nie było konieczne... Niestety za skierowaniami trzeba trochę pochodzić ale opłacało się! Odpowiedz Link Zgłoś